Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miał byc dwie godziny temu

Polecane posty

Gość gość

... a pewnie wróci naj****y :D :O z wigilii pracowniczej nie wiem smutno mi trochę bo siedzę w domu sama całe dnie w 6 msc ciazy i nie mam żadnych rozrywek . Mam znajomych i mogłabym iść z kolezanka ale dzwonił do mnie 3 godziny temu że jak wróci to pójdziemy gdzieś razem a ze mało czasu razem spędzamy no to czeka..łam . ..koleżance powiedziałam ze nie idę i teraz nie mam co ze sobą zrobić . Mam wrażenie ze o mnie już nikt nie myśli..I to nie tak ze nie mam życia poza nim .. ale pomyślałam sobie ze może niedługo wróci i będzie mu przykro jak mnie nie będzie .. ale widzę chyba nie . Juz wysprzatalam wszystko x nudów ale mi smutno . Chciałam się wygadać .

Gość gość
No to zbierz się i wyjdź z domu a niesłowny baran niech siedzi w pustym domu! Taaa z pewnością będzie mu przykro że cię nie ma. :D

Gość gość
No tAK myślałam ale chyba się przeliczylam . Teraz to nie mam z kim wyjść bo koleżanka gdzieś pojechała z mężem . A inni wiadomo mają rodziny albo gdzieś pojechali . Ale ja głupia jestem . Zauważyłam że w ogóle o sobie nie myślę tylko o innych . No i mam .

Gość gość
A do rodziny wyjść nie mozesz? Widać że facet nie ma szacunku do ciebie. Przykre. :(

Gość gość
Wróci i pewnie będzie milutki kochanie to kochanie tamto ... :O Nie mam rodziny wiem absurdalnie brzmi ale nie mam. Najbliższa ciotka mieszka 35 km ode mnie .Cale dnie jestem sama jak palec gdy on jest w pracy. Mogłabym iść do teściów ale co im będę siedziec na głowie o czym gadać.To ludzie po 60 Brakuje mi rozrywek czegoś żeby się rozerwac .

Gość gość
Pójdę na spacer z psem chyba tylko z nim moge pogadać :D Ale ilez można lazic . Dziś przeszłam wzdłuż i wszerz całe miasto żeby kupić mu prezent taki jak chciał .

Gość gość
Masz tylko jedna koleżankę ? Nie patrz nigdy na faceta, oni robią to na co mają ochotę. Ty zajmij się sobą, spotykaj ze swoimi znajomymi itp :) Ja też jestem w ciąży, w 5 miesiącu i organizuje sobie czas :) Jakbym patrzyła tylko i wyczekiwala na swojego kochanego, to bym zwariowala chyba :D Czasem musi popracować dłużej, czasem kumple organizują męskie piwo. Póki nie urodzilas ciesz się "wolnością" ;) idź do kina, teatru, na herbatę i ploty ;) Trzymaj się ciepło !

Gość gość
Mam więcej ale okres przedświąteczny każdy ma już plany . Smutno mi bo ewidentnie robi mnie w konia .pisał 20 min temu że już jest niedaleko i mu pwoeidzialam ze mógł chociaż odebrać i ze żałuję że czekałam a on z łaska ze pójdziemy gdzieś żebym nie gadała .. I dalej go k***a nie ma . Płakać mi się chce . Ja nie chciałam żeby przyszedł i siedział sam ..

Gość gość
No i dziękuję za pozdrowienia . Tobie życzę również wszystkiego Najlepszego .

Gość gość
Siedzę i płacze bo mnie już chyba nic nie czeka Mam za swoje chciałam dobrze a gnoj do mnie ze czemu nigdzie nie szlam Nie cierpie go czasem . On soe wybawil a ja jak zwykle na lodzie i jezcze zaplakana zamoast fajnie spędzić wieczór

Gość gość
Przyjedź do mnie, jestem samotny, nie mam z kim posiedzieć w święta.

Gość gość
Ja p*****le aż mi siebie czasem żal .

Gość gość
Już Ci tu usłuznie kafeterianki wytłumaczą, ze przesadzasz, ze facet ma prawo sobie gdzieś wyjsć, że mówił, że wróci o tej i o tej to nie ma znaczenia, bo to facet i ma prawo :P A serio- współczuję, bo takie zachowanie tylko zwiastuje, ze najbliższe kilka lat życia będziesz mieć p********e. Bo pisałaś, ze jest "jak zwykle" czyli u niego to norma. Ale no widziały gały co brały.

Gość gość
NapisałaM jak zwykle bo zawsze chce dobrze i patrze na innych nie na siebie . Zawsze patrze żeby komuś było dobrze no i mam .

Gość gość
Mam ochotę obić mu mordę dosłownie . Jutro mamy iść na zakupy i po prezenty a ja nie mam ochoty nawet na niego patrzeć . Jeszcze ciekawe czym był w drodze taki zajety ze nie mógł odebrać pajac . Aż musiałam zapalić czego w ciazy nie robie tak dziś już spaliłam 5 ale po pół resztę wyrzuciłam . Idę spać mam ochotę go wykopać z lozka . Niestety mamy tylko jedno . Niby nic takiego a jednak czuje się zlekcewazona jakby moje potrzeby byly nieważne .. ważne ze on soe wybawil.

Gość gość
Tyś taka sama egoistka jak i on. A gdzie potrzeby dziecka? Paliłas papierosy "bo się zdenerwowałaś"? I to wg Ciebie jest normalne?

Gość gość
Daj spokój nie pale całą ciążę tylko teraz i co Jz jestem najgorsza. Płakałam o co też szkodzi dziecku to juz jestem wyrodna matka ? Nie masz się czego uczepic?

Gość gość
Użalasz się nad sobą, jakbyś poza facetem, nigdy nie miała swojego życia. Płaczesz, palisz i czekasz... Zrób coś dla siebie. Po prostu.

Gość gość
Puknij się histeryczko w głowę.... po prostu jesteś skrajnie nieodpowiedzialna. Orderu za to, ze nie paliłaś 6 miesięcy (jeszcze 3 Ci zostały wiec żadną "całą ciążę") nikt Ci nie da bo to NORMALNE zachowanie matki. Za to palenie, nawet jednorazowe jest skrajnym egoizmem i tyle. Po prostu jesteście siebie warci z tym Twoim facetem, szkoda tylko dziecka.

Gość gość
Robicie raban o 5 papierosów (a właściwie 2,5 bo połowie paliła) moja mama paliła cała ciążę będąc ze mną i z z bratem, obydwoje zdrowi jak konie, mądrzy, dobrze wychowani, a moja mama zawsze była odpowiedzialna, dbała o nas i to że w ciągu dnia lub tygodnia zapaliła sobie 1 papierosa nic nie zmienia (była palacza ale się dla nas ograniczyła) potem rzuciła palenie, nam samym wpoila że nie możemy tego robić. Robicie kłopot o byle co, gdyby jeszcze paliła codziennie ale raz w ciągu 6 miesięcy? Moja znajoma lubi pić wino, w czwartym miesiącu zaczela mieć zachcianki i raz na 2/3 tyg piła jedna na prawdę małą lampkę wina, i co? Dziecko zdrowe, bardzo żywe, świetnie się rozwija. To że ktoś raz zapalił w ciągu kilku miesięcy lub raz się napił nie znaczy że jest pałacem czy alkoholikiem. A żeby dziecku coś się stało to potrzeba dużej ilości nikotyny/alkoholu parę razy w tygodniu

Gość gość
Popieram post wyżej . Palenie może ale nie musi szkodzic dziecku tak jak z reszta wszystko .Wszystko mamy zapisane w genach jeśli płód jest osłabiony to moim zdaniem może mieć znaczący wpływ . Połowa z was chodziłaby wytrykana gdyby to faktycznie miało taki wpływ :P bo prawda taka ze kiedyś kobiety żyły w ciągłym stresie tyraly paliły a czasem i piły i jakoś większości z was, waszym rodzicom nic nie jest. Oczywiście nie naklaniam, ale jak ktoś wyzywa autorkę od egogistek za tak śladowa ilość to śmiać mi się chce :)

Gość gość
23 03 żeby faktycznie dziecku coś się stało to trzeba by palić jak smok po paczce dziennie. Takie jest moje zdanie .

Gość gość
Kolejny raz widać z jakich środowisk pochodzą kafeterianki :) Oj tam, trochę piwa, parę petków - dajcie spokój, bo "a moja znajoma to piła/paliła dużo i wszystko OK", wszystko cacy. W końcu raz na jakiś czas każdemu cię zdarza? I dlatego jesteście własnie z takimi facetami w związkach - bo ciągnie swój do swego. Ktoś na poziomie szuka męzczyzny/kobiety na poziomie.

Gość gość
Tu autorka. Jestem rozgoryczona on śpi i chrapie mam ochotę go zdzielic w łeb :) Nie wiem co rano mu powiedzieć. Jak mu powiem ze przez niego siedziałam w domu to mi powie ze mogłam iść i jeszcze się zbulwersuje. Głupia jestem ze zostałam. Pieprzona zapijaczona gęba.

Gość gość
23 12 weź sie opanuj . Co ma do tego środowisko. ty w tym momencie jesteś histeryczka . O 2.5 papierosa autorki zrobiłaś dym jakby co najmniej w rowie nawalona leżała

Gość gość
My nie mówimy to o dużej ilości tylko o wręcz znikomej, zapaliła 2.5 papierosa w ciągu 6 miesięcy, to nic, to tak samo jak te krzykaczki zdrowego jedzenia, przez cały miesiąc dziecko je zdrowo, owoce, warzywa, mięso w małej ilości na parze, 0 słodyczy - jest ok, ale nie daj Boże matka da 1 cukierka to już nie dba o dziecka i niezdrowo je karmi :D Słyszycie siebie? Jeśli kobieta jest palaczka, a w ciągu 6 miesięcy zapaliła tylko raz to nic się nie stanie a widać że dla dziecka próbuje nie palić, tak samo jak moja znajoma, uwielbia pić wino, dla dziecka nie piła, potem miała wielką ochotę z którą walczyła żeby się nie męczyć aż tak piła raz na 2/3 tygodnie dosłownie 5/6 łyków. My nie mówimy tu o nalogowym paleniu, piciu.

Gość gość
Jeszcze nie raz się w życiu na kimś przejedziesz lub rozczarujesz. Tak wygląda życie że ideały pryskają stopień po stopniu

Gość gość
"Jeśli kobieta jest palaczka, a w ciągu 6 miesięcy zapaliła tylko raz to nic się nie stanie a widać że dla dziecka próbuje nie palić, tak samo jak moja znajoma, uwielbia pić wino, dla dziecka nie piła, potem miała wielką ochotę z którą walczyła żeby się nie męczyć aż tak piła raz na 2/3 tygodnie dosłownie 5/6 łyków. " Przeczytaj kilka razy to...ze zrozumieniem. Ja twierdzę, ze autorka jest hipokrytką - od faceta (kiepskiego) wymaga by myślał o jej potrzebach, a ona skupia się wyłącznie na własnych i własnej histerii. I tyle. "zły facet, musiałam przez niego zapalić i histeryzować pół nocy, jego wina, ale wredny". I naprawdę - nie dla mnie ten poziom rozmowy gdzie heroizmem jest nie zamoczenie pyska w winie czy nie złapanie za papierosa w trakcie ciazy. W mojej rodzinie i wśród moich znajomych to się nazywa normalność 🖐️

Gość gość
Tu autorka . I to ja jestem histeryczka ? Paliłam na początku ciąży gdy o niej nie wiedziałam paliłam i co ? I mam się ukamieniowac ? Czy każda przyszła chorobę każde kichniecie zrzucać na to ze to przez papierosy ? Stało się i nie odstanie. Konsultowalam to z lekarzem bo się bałam i powiedział mi ze jeśli byłam nałogowa palaczką to że on nie poleca palena ale żebym od razu nie rzucała bo to też niedobrze. I nawet kilka papierosow na dzień nie ma bezpośredniego wpływu na płód jeśli już to na wody. Ale ja i tak rzuciłam . Temat nie o paleniu i wypraszam sobie podział na środowiska . Co do tego ze życie nie jest idealne ja to wiem .. ale dlaczego tak cholernie smutne ? Czuje ze popadam w jakiś marazm.. I przykro mi ze własny facet o mnie nie myśli. Co on myśli ze ja nie mam uczuć . On się wybawil i super a ja ciągle siedzę w tym domu dziś chciałam wyjść to już co chwile dzwonił czy poszłam czy to czy sramto i powiedział przecież ze pójdziemy gdzieś razem to czekam i mnie olal... I ostatnio jeszcze zazdrosny . Szkoda ze jemu wolno :( o to mi chodzi . Ze ja licze się już chyba tylko jako matka przyszła . Zero wyjść zero rozrywek .

Gość gość
A wiesz co to nałóg? Wiesz jak trudno potem się z tego uwolnić? Niektórzy 100 razy próbują a i tak im się nie udaję i palą do końca życia, pozbycie się nałogu jest bardzo trudne zwłaszcza jak się było nalogowcem parę ładnych lat. Dla mnie kobieta która dużo paliła a w czasie ciąży zapaliła tylko raz jest bardzo silna, samo rzucenie jest strasznie trudne a w ciąży gdzie ma się jeszcze zachcianki to już calkiem. Z Z innej beczki to że ty porownujesz jeden mały wybryk autorki do kilkunastu jej męża.