Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stalker z okolicy

Polecane posty

Gość gość

Pewna osoba z mojej okolicy od dłuższego czasu stosuje na mnie w sieci stalking - na pewnym portalu społecznościowym wchodzi na mój profil bez słowa, wysyła dziwne wiadomości, obraźliwe komentarze pod moim adresem, itp. wiem tylko że jest z mojego powiatu i bywa w pobliskim miasteczku, bo było już pisane że mnie gdzieś tam widzi. Ja jestem z miejscowości oddalonej o 2 od tego miasteczka, ale cały powiat ma jeszcze kilkanaście gmin w których jest po kilkanaście miejscowości. Strasznie irytująca ta anonimowość w sieci, dlatego chce się dowiedzieć skąd i kim ta osoba jest, zwłaszcza że jest blisko i robi sobie ze mnie zwyczajnie "jaja". Podziwiam jeszcze za wytrwałość, bo to trwa już 2-gi rok. Jedyne co mam i mogę teoretycznie wykorzystać to ten profil w sieci i zdjęcia na których widać twarz tej osoby. Wiem że zgodnie z prawem nie można rozpowszechniać niczyich zdjęć bez pozwolenia osoby do której należą, więc wysyłanie komuś np. mailem odpada. Czy i jakie metody dotarcia do tej osoby mogę więc wykorzystać? Mam ogromną potrzebę stanięcia twarzą w twarz z tą osobą i spojrzenia jej w oczy. :)

Gość gość
Zablokuj tę osobę na portalu i po problemie.

Gość gość
Nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie. Ta osoba sobie mocno nagrabiła u mnie, nie liczy się dla mnie już stracony czas ani pieniądze, chcę tylko dotrzeć do tej osoby, wiedzieć gdzie mieszka i co robi w życiu. Bo ona wie juz za duzo o mnie i pisze mi takie rzeczy, jak ja mam sie czuc dobrze z tym?? Wiedzac ze mnie obserwuje i wie tyle o mnie a ja o niej nic??

Gość gość
Jeszcze jedno. Blokada nic nie da, bo zaklada nowy profil i robi to samo. Nie zeby mi jakąs krzywde ta osoba robila bezposrednio, grozila mi czy cos, ale przegiela juz i przegina dalej. Oczywisie moge za kazdym razem jak zalozy nowe konto blokowac, ale ja juz nie chce. Pragne dotrzec do tej osoby w realu.

Gość gość
Ja jestem stalkowana od 6 lat i robia to stale te same osoby co tematy o HIM.Facebook ciagle podgladany i nawet w domu i w aucie podsłuch i kamery.Osoby te są blisko mojego miejsca zamieszkania w okolicznych wsiach.Piszą z mojej przeglądarki i instaliją kayyloggera.Swiry j****e.Dla scisłosci swoje dzizłanie zwalają na inne osoby ,ktorych nie podejrzewam.

Gość gość
Czy zdjecie tej osoby z wyrazną twarzą mogę jakos wykorzystac zeby mi pomoglo znalezc tą osobe w realu?

Gość gość
Idz na policje :-)

Gość gość
Jak bede mial stalkera w Anglii zglaszam go na policje.Takim grozi od 6 miesiecy do 5 lat.Tu sie nie pieprza ze stalkerami.

Gość gość
W Polsce też nie, tylko trzeba to zgłosić:)