Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kama94kamila

Niesprawiedliwość

Polecane posty

Czuje żal do exa, zostawił mnie bez słowa, nie chciał byc ze mną, robił nadzieje... a dzis wsyala zyczenia jak gdyby nigdy nic, ja mu tez odeslalam, ale źle się czuje , płakałam, nie mam sił. Chciałam się wygadać ;(

Gość gość
Mnie co Wigile w nocy on przysyła życzenia. Kopnij go w d**e i zostaw go jak kazda go zostawila bo on jest chory jak filmowy Hannibal Lecter

Gość gość
Hannibal zostaje porzucony. Po wojnie trafił do sierocińca, z którego ucieka do swojego wuja Roberta Lectera. Trafił do Francji, w której zdobył wykształcenie, wykazał swój talent do rysowania i anatomii. Hannibal był dzieckiem skrytym lecz niezwykle inteligentnym. W wieku 6 lat biegle posługiwał się matematycznymi wzorami, np. korzystał z twierdzenia Talesa. Gardził ludźmi, którzy wykorzystywali siłę fizyczną wobec słabszych od siebie, wielokrotnie wdawał się w bójki z oprawcami młodszych dzieci. W wieku trzynastu lat Hannibal dokonał pierwszego zabójstwa. Zamordował rzeźnika łowiącego ryby, ponieważ ten obraził jego opiekunkę. Do zabójstwa użył japońskiej katany. Gdy miał osiemnaście lat, korzystając ze swego członkostwa we Francuskiej Partii Komunistycznej, dostał się na Litwę, gdzie wpadł na trop swoich oprawców z młodych lat, dając sobie szansę na zemstę za los swojej siostry. Po długich poszukiwaniach Hannibal zamordował ich. Jeden z oprawców wyjawia mu przed śmiercią straszną tajemnicę dotyczącą zjedzenia przez niego własnej siostry, co całkiem pozbawiło go człowieczeństwa.

Gość Wikipediaa
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hannibal_Lecter Aspekt psychologiczny Hannibal Lecter przeżył piekło wojny, w czasie której został sierotą. Wydarzenia te sprawiły, że stał się zamknięty na świat, przez pewien czas był niemową. Z początku wydawałoby się, że jego system wartości oparty jest na pojęciu dobra (sprawiedliwości) i zła (wykorzystywaniu i poniżaniu słabszych, niesprawiedliwości). Jednak poprzez pragnienie zemsty Hannibal przeistacza się w bestię, której celem jest (jak to ujęto w filmie Hannibal) "...eliminacja ze społeczeństwa ludzi, którzy nie zasługują na to, by żyć...". Pustka, która została w nim po zakończeniu wojny (i tragicznej śmierci ukochanej siostry) sprawiła, że stał się (cytat z powieści Hannibal - po drugiej stronie maski) "...Sierotą wojenną o potwornej samokontroli...", co pozwoliło mu bez problemów oszukiwać wykrywacze kłamstw podczas badania. Jego ponadprzeciętna inteligencja pozwoliła mu na zdobycie doskonałego wykształcenia, szczególnie w dziedzinie anatomii.