Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magkaa89

Jak wybrac z tej sytuacji

Polecane posty

Z chłopakiem jesteśmy razem 4,5 roku. Zastanawialiśmy się nad zareczynami (że to chyba już czas byłby i obydwoje tego chcemy). Niestety kilka dni temu dowiedzieliśmy się że jego brat zostanie ojcem i w święta chce się zaręczyć (do czego chyba jednak nie dojdzie, brak funduszy na pierścionek) W tej sytuacji my już na razie się nie zaręczymy. Aby nie było gadania że jak on to my też. Nie chcę aby wszyscy uważali że go małpujemy. Nie wiem już sama jak wyjść z twarzą z tej sytuacji.

Gość gość
Co za glupoty wypisujesz.Co ma brat do twojego chlopaka i ciebie? Ales ty glupia dziwa.

Może i głupia. Ale znam ludzi i wiem że większość może tak pomyśleć. Ze nasladujemy jego brata. Po prostu nie chce być posadzona o małpowanie czy to coś złego?

Gość gość
nie rozumiem nie ta pora na myslenie

Moim zdaniem nie powinnaś się przejmować. Chcecie to się zaręczajcie, nie będziecie przecież z tym czekać do ich ślubu czy narodzin dziecka. Ja bym nie brała do głowy. Jedno nic nie ma do drugiego, każda para podejmuje swoje decyzje i robi jak uważa.

Gość gość
Przeciez Ty i twój chłopak to planowaliście i wy wiecie o tym, więc róbcie te zaręczyny a rodzinie powiedzcie, że to przypadek. Jak będa gadać, to już ich problem, nie zmieniajcie planów.

Poza tym, przecież nawet jeśli się zaręczycie w zbliżonym czasie to nie znaczy, że wyznaczycie bliskie daty ślubu, jeśli brat Twojego chłopaka w ogóle się oświadczy dziewczynie.

Gość gość
Jako ze brat twojego chlopaka chce sie zareczyc,wy musicie sie koniecznie rozstac. Wtedy na pewno nikt was nie posadzi o malpowanie, kretynko

Poważnie, Autorko, ja bym się nie przejmowała. Jesteście razem już długo, więc to akurat dobry czas na krok w przód. Nie będziecie przecież odwlekać własnych zaręczyn i ślubu ze względu na inną parę (tym bardziej, że nie wiadomo czy w ogóle i kiedy oni to zrobią). Chociaż to już w sumie tak naprawdę decyzja Twojego chłopaka kiedy padnie przed Tobą na kolano z pierścionkiem ;)

morning_coffee dzięki że chociaż ty nie wyzywasz mnie od debili. Myślę że nie długo to się stanie :)

Odkopuję bo jestem ciekawa co u Autorki, jak się potoczyło, brat Twojego narzeczonego zaręczył się ze swoją dziewczyną? A może Ty już nosisz pierścionek? :)