Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomoc koleżance ?

Polecane posty

Gość gość

Jest mi bardzo zal kolezanki.Ma 23 lata. Jej wielka milosc-pierwszy chlopak (na powaznie) zmarl w wyniku ciężkiej choroby.To była miłość jak z bajki, taka o jakiej kazdy z nas marzy..oni stworzeni dla siebie, dziecko w drodze - ciaza poroniona ze stresu..przez ten czas byla przy nim, bardzo cierpiala ale nie koncentrowala sie na tym, tylko na ratowaniu zyciu chlopaka, kiedy odszedł miala czas dla siebie i z tego co slyszalam brała psychotropy, miala próbę samobójczą, po 2 miesiącach zaczęła chodzić na imprezy, żyć ryzykownie, cpac... zmieniła się...nie ma uśmiechu na twarzy, jest za to przenikliwy wzrok i kamienny wyraz twarzy... Jak jej pomoc ,jak z nią porozmawiac? Przecież ona takim trybem życia sie wykończy, on by tego nie chcial

Gość gość
Takiej osobie nie da się pomoc. Sama musi zechcieć zrobić coś ze sobą, zmienić obecny stan rzeczy, powrócić do normy. Ona jest teraz w innym świecie..

Gość gość
Ma depresję, ja kiedy mam nawrót choroby też żyję ryzykownie, jest mi wszystko jedno, jezdzę coraz szybciej samochodem, uprawiam przygodny seks - byle choć na chwilę zapomnieć o tym jak to wszystko boli. G****o to pomaga.