Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cała prawda to fakt ze Wielodzietne 3plus to patologia i tyle.

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie rodziny mające 3 i więcej dzieci(pracuje w urzędzie gminy w miescie 85 000 mieszkańców na mazowieckie) to w 98% patologia biedota zarujaca na 500 plus. I nie zamydlicie mi oczy tym ze na tym forum akurat jest kilka mam mających 3-4-5 dzieci na normalnym poziomie. U mnie nie ma ani jednej rodziny z 4,5,6,7,8,9(zdarzają sie z 9ciorgiem dzieci!!!) ktora by przekraczała dochód na pierwsze dziecko. A w 98% matki nie pracują nigdzie od zawsze:/ z trojka to sie jeszcze zdarza ze pracują ale patologia to 90%. Normalni ludzie nie maja 6 dzieci.

Gość gość
I teraz mi powiedzcie jak taka rodzinka utrzymywala sie przed 500plus? Gdzie tatuś zarobil 2500 na 7 osob np? Gdzie czynsz jedzenie ubrania? U mojej mamy w szkole (ma 3cia klasę) przez ostatnie 4 kadencje(czyli przez 12lat) nie bylo rodziny z większą ilości dzieci niz 3 która nie bylaby biedna. Nie bylo ani jednego dziecka z takiej rodziny które miałoby drugie śniadanie czy piórnik wyposażony które miałoby czyste ubranie i nowe buty. Wszystko głód smrodem brudem i biedą pogania. A szkoła normalna jak inne. W centrum miasta. Wiec nie mówcie że wielodzietni sa normalni.

Gość gość
U mnie w pracy to samo. Na dziale mam 50 osob. Tam gdzie 3-4 dzieci kobiety nie pracuja(ani jedna zona pracownika nie pracuje) siedzą w domu na 500plus a pracownicy co i rusz po zapomogi. W sunie im się nie dziwie-maja pensje 1800-2500 to co za to maja zrobić przy 6 gebach do wykarmienia. Teraz z 500plus przy 6 osobach za 4000 to tez w cale dużo nie jest. Patologia.

Gość gość
Fakt, ale urzędnicy to też patologia, która żyje z naszych podatków. Powinno się zmniejszyć biurokrację i wywalić 2/3 urzędasów.

Gość gość
Ja tam wole siedzieć w domu a wy durne urzędasy robicie na mnie :p

Gość gość
13:48 i 13:51 to 2 różne osoby. Urzędnicy to leniwe i niekompetentne pasożyty. Wpis z 13:51 prawdopodobnie należy do autorki.

Gość gość
nie zawsze to patologia :) bo znam 2 takie rodziny :)

Gość gość
Nie za bardzo wiem co miał na celu twój topik. Może jedynie tyle że dotłuściłaś swoje otyłe ego nazywając jakichś innych patologią i dałaś upust swojej nienawiści i żółci wobec ludzi którzy nie byli na tyle cwaniakami jak ty żeby grzać dupsko ciepłą posadką pewnie przez znajomości ustawioną jak większość urzędasów. A teraz nażarłaś sie to sie wynoś. Z góry zaznaczam mam jedno dziecko.

Gość gość
Mam 3 dzieci, duży dom, mąż ma firmę (4 pracowników), ja mam salon kosmetyczny (2 pracownice) UWAGA staramy się o 4 dziecko :) znam sporo normalnych par, które mają 3 lub 4 dzieci, jednych znam z 5 dzieci, są lekarzami. Oczywiście widuję też sporo wielodzietna patologii, nawet z 10 dzieci, ale także równie dużo, a nawet więcej jest patologii z 1 lub 2 dzieci. Mieszkamy w mieście około 25 tyś mieszkańców.

Gość Ale to już było
O kwocie 500+ było wiadomo dopiero w kwietniu 2016 r.więc nie pisz bredni,że ludzie liczyli na tą kasę.Patologia i tak dostawała kasę od MOPSu i po co ta mowa.Z mężem planowaliśmy mieć troje dzieci, ale nasze młodsze maleństwo tak nam dało popalić w nocy,że prędko odstąpiliśmy od tego pomysłu.Zaznaczam że wtedy nie było mowy o 500+ otrzymujemy na jedno dziecko.Szczerze mówiąc, mam w głębokim poważaniu ich 500+.Idziemy po zakupy i widzimy jak wszystko dwukrotnie zdrożało.W następnym roku podrożenie energia, paliwo, czynsz.PISiory ślepią głupi naród! Patologia będzie sie cieszyć, bo dostana z MOPSu my pracujemy i nie liczymy na drapane.Oboje jesteśmy po studiach i stać nas żeby utrzymać dzieci, bez tych 500+

Gość gość
14:01 tacy ludzie mogą pozwolić sobie na 4 dzieci :) Stworzyłaś z mężem fajną rodzinkę. Ps: nie jestem autorką.

Gość gość
Autorka to typowa stara urzędniczka, która pamietą jeszcze komunę. Takie najbardziej się pyszczą. Na ilu petentów wydarłaś dziś mordę i ile osób wprowadziłaś w błąd? :) Ps: nie mam dzieci, ale polskie urzędy to porażka.

Gość gość
Sorry zapomniałam, że jeszcze mamy święta :P Widzę, że ktoś tu nie może wytrzymać bez pyszczenia :P Jutro nadrobisz straty.

Gość gość
Dziękuję bardzo, to prawda, mam fajną rodzinę, zawsze pełną ludzi, często nas ktoś odwiedza, u moich dzieci prawie codziennie są koleżanki i koledzy. Zawsze marzyłam o takim domu i celem mojego życia było stworzenie fajnej rodziny. Przyznam się wam, że sama pochodzę z bardzo nieciekawej rodziny, jak dla mnie patologicznej, w której najważniejsze były potrzeby finansowe dorosłych (piwo, papierosy po 3 paczki dziennie, kochanki ojca, o których matka wiedziała) niż owoce, ubrania i ciepłe buty dla dzieci, a do tego przemoc psychiczna i fizyczna że strony ojca. Miałam tylko brata.

Gość gość
Niestety mam podobne spostrzeżenia co autorka. Pracuje w gopsie.

Gość gość
Można być patologia i z jednym dzieckiem.Iloac dzieci nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Ale co wy pieprzycie. Tu nie jest mowa ze patóe pobierają 500 plus tylko ze wielodzietni to patole. Jak nie bylo 500plus to 98% wielodzietnych to byli patole bieda i ubóstwo teraz to tez patole tylko ze państwo dolozylo to zamiast na fajki i wode lub mortadele maja na więcej wody i fajek oraz na sopocka. Nikt nie powiedział ze nie zdarzają sie wyjątki. AL te 98% to naprawde rynsztok. Widza to panie w gopsach mopsach itp bo taka ich praca. Moj maz pracuje w urzędzie tylko w innym dziale i jak ruszylo 500plus to powiedzial ze byly baby tak walące woda i papierochami z dziecmi(!!!) w wózkach plus 3je za rękę ze w całym korytarzu śmierdziało. Z wybitymi zębami w brudnych ciuchach. Standard.

Gość gość
Tylko jesli wziac dwie populacje-rodziny z 1,2,3dzieci i na przeciwwagę rodziny z 4,5,6,7,8,9 dzieci to procentowo więcej patoli występuje w drugiej grupie i to kilkukrotnie!!!! Sa dane na te tematy. Wystarczy poszperać. I jasne ze sie zdaza patologia przy jednym dziecku ale w rodzinach z jednym dzieckiem tej patologi jest 1rodzina na 20 rodzin a tam gdzie 4-5 dzieci to 18na 20 to patologie.

Gość gość
Jak to ilość dzieci nie ma nic do rzeczy?!?!?!?! Ma najwięcej do rzeczy!!!! Jak babka ma męża pijaka i jedno dziecko to moze go kopnąć w tyłek i odejść,poradzi sobie nawet wróci do rodziców zarobi te 2000 i normalnie żyje. A taka co ma 6 dzieci męża pijaka co ma zrobić?? Sama sobie nie poradzi dzieci glodne bo 6 buź wykarmić trudniej niz 1. Dzieci glodne ciuchy obdarte czestointerweniuje opieka społeczna zabierają dzieci do r zastępczych domów dziecka. To nie patologia???

Gość gość
Tylko że jak w telewizji co rusz mówią o pobiciu dziecka lub zabiciu na śmierć to zdarza się to w rodzinach z jednym lub z dwójką dzieci, a nie w wielodzietnych.

Gość gość
He autorka to pewnie stara panna :) bez dzieci.zal jak ktoś pisze o 500 plus......Proponuje psze Pani wygoglowac słowo patologia......i nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Bo znam wiele rodzic z 3 czy 4 dzieci fakt w większości kobietki nie pracują bo zajmują się wychowaniem dzieci i domkiem za to ojcowie tych dzieci starają się zarobić na rodzinę .Nie zawsze się to im udaje wtedy korzystają z pomocy Państwa (mają do tego pełne prawo.)Pomoc tzn zasiłek rodzinny ,stypendia ....ew obiady dla dzieci.Nie widzę w tym nic złego .A to nieszczęsne 500 plus funkcjonuje dopiero od roku .

Gość gość
Musisz mieć potwornie smutne życie że nawet w święta czujesz potrzebę aby zakładać takie tematy. Życzę ci abyś otworzyła się na innych :)

Gość gość
Luzik -to żadna urzędniczka - zarobkuje tu pospolity troll z PO czy KOD -oni dostają szału przez 500+ :D Nie wkręcajcie sie .

Gość mama jeszcze dwójki
Ja bardzo chciałabym mieć trójeczkę i myślę, że w przyszłym roku zaciąże po raz 3. Lubię swoją pracę i za żadne skarby z niej nie zrezygnuję, mąż tez pracuje i nie widzę u nas zalążka patologii.

Gość gość
Luzik -to żadna urzędniczka - zarobkuje tu pospolity troll z PO czy KOD -oni dostają szału przez 500+ smiech.gif Nie wkręcajcie sie . xxx Piśdzielce nawet do takiego głupiego tematu muszą się wcisnąć ze swoja płatna propaganda. 1,50 zl już zainkasowałaś? Zgadzam się z autorka. Nikt nie pisze, że wszystkie rodziny wielodzietne sa takie, ale większość.

Gość gość
Mam 3 dzieci. Oboje pracujemy, maz zarabia dosc dobrze, jestem nauczycielka dyplomowana zarabiam niecale 3000. Dajemy rade, nie zyjemy z zasilkow,umiemy gospodarowac pieniedzmi. Przyznam ze po cichu myslimy o 4 dziecku i zadna urzedniczyna niech nazywa mnie patologia!

Gość gość
Wszystkie rodziny mające 3 i więcej dzieci(pracuje w urzędzie gminy w miescie 85 000 mieszkańców na mazowieckie) to w 98% patologia biedota zarujaca na 500 plus xxx Masz problemy z matematyką na poziomie klas 1-3 :D bo "wszystkie" to znaczy 100% po czym piszesz o 98% no cóż jeżeli dla ciebie 98 = 100 to zastanawiam się na czyich plecach wjechałaś do pracy w tym urzędzie :D Pozdrawiam. Lekarka - mama trójki dzieci

Gość gość
tak tak lekarki i urzedniczki juz to widze na 3 malo kogo stac serio, nie znma zadnej wielodzietnej a 3 to juz woelodzietnosc normalnej na poziomie wiekszosc to biedota..wpadki ale jak nie ciagna od panstwa ich sprawa. Ana serio to nikt normalny na 3 dzieci sie nie decyduje bo iw jakim celu?

Gość gość
Ja mam 3 dzieci. Co w tym dziwnego? Na co dzien mieszkam we Francji i tu jest sporo takich rodzin. Nikt nikogo palcem nie wytyka!