Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracodawca nie chce mi dać wolnego a mi się należy

Polecane posty

Gość gość

Co miesiąc przysługuje mi dwa dni wolnego a pracodawcy się to nie podoba. Już mówię o co chodzi. Jest to praca w piekarni od niedzieli do piątku, za każdym razem gdy chce wolne to właściciele robią problemy.. głupie miny, w końcu dają. Teraz będę chciał na niedzielę 1 stycznia (to jest urlop darmowy) oraz dwa dni płatnego po wypłacie.

Gość gość
pomarudza, ale dadza:) (choc niefajne podejscie, niech kogos zatrudnia jak jest za malo osob)

Gość gość
Tylko jest mało osób...

Gość gość
Kmiotek pisze o URLOPIE płatnym i bezpłatnym. O ile płatny można wziąć na żądanie (chyba 2 dni w roku), o tyle bezpłatnego, pracodawca wcale nie ma obowiązku mu udzielić. Zwykły urlop planuje się na początku roku, a i tak pracodawca ma prawo, w uzasadnionych okolicznościach termin tego urlopu zmienić. Co tu bajdurzycie o zatrudnianiu zbyt małej ilości ludzi? Przecież nikt przy zdrowych zmysłach, nie zatrudni drugiej osoby, by pierwszej dawać bezpodstawne wolne.

Gość gość
Chyba na łeb upadłeś że ktoś da ci niezaplanowany urlop na sylwestra, bo dzisiaj sobie o tym przypomniałeś :P

Gość gość
Praca od niedzieli do piątku od godziny 18-6 rano jest bezpodstawna? przysługa mi 21 dniu urlopu w ciągu roku.. za niedzielę urlopu nie płaci a mnie się po prostu należy. Jest to umowa przez urząd pracy 2000 miesięcznie brutto, praca 40 h tygodniowo a tu wyjdzie więcej.

Gość gość
Planuje na 1 stycznia....!!! inaczej sam nie pójdę. Już tak parę razy zrobiłem a oni nie mogą nic zrobić bo nie mają ludzi. Tam wtedy rodzina musi iść do roboty.

Gość gość
gość dziś Jesteś głupi skoro dajesz się wykorzystywać i nie wiesz co ci się należy. Akurat urlop ci się nie należy.

Gość gość
To przynieś zwolnienie od lekarza na 2 dni:P

Gość gość
Już im tak nie raz zrobiłem, że przyniosłem im zwolnienie.... kto to widział, żeby w niedzielę jebać... a jeszcze jak czasem sobie nie przyszedłem do pracy to mieli do mnie pretensje, że ja się wczasuje a oni muszą tyrać.

Gość bretry
a w niedzielę to chyba raczej nie mam obowiązku pracować???? mam umowę na 40 h tygodniowo???? a pracują prawie po 60-70. Na umowie jest 2000 brutto Na godzinę 8 złotych (18-22) Od godziny 22-6 stawka wynosi 9,60. Od stycznia pewnie będzie 12 złotych na godzinę ale wątpię. Ja chyba ich do pipu podam.

Gość gość
Ja jak pracowalem to 4 dni urlopu na żądanie przyslugiwalo, w roku