Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegrywy w hooy

Polecane posty

Gość gość

:D:D:D:D

Gość calujcie swinie w doope
Pastuchy gesi :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość Krecha zamienił się w świnie
Eve, Wadera, Mucha, Nowy, Widmo Swin, Słowianka, Czytaczka, Jacuś, Kuszysko,Płock Koke to wszystko samotne zdesperowane przegrywy :-D

Gość gość
Największy przegryw: gość:classic_cool:

Gość gość
ty?:-D czubie

Przegrywy w hooy:classic_cool: ciotki pastuchy gesi :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Widmo Swin :D:D

Gość gość
8Widmo8 2016.10.25 W ogóle należałoby zacząć od tego, że im więcej tlenu krew jest w stanie przetransportować do komórek, tym lepiej i sprawniej pracuje ciało. Tlen który wdychamy łączy się w płucach z hemoglobiną, która wchodzi w skład czerwonych krwinek. A głównym komponentem hemoglobiny jest żelazo. Jeżeli będzie brakować żelaza, nie może być mowy o wysiłku fizycznym. Iintensywny wysiłek fiz./trening nie służą hemoglobinie. Intensywność fiz. doprowadza do mikrourazów, tj. czerwone krwinki wydostają się z naczynek i organizm je utylizuje. Spadek liczby czerwonych krwinek przekłada sie z automatu na spadek poziomu hemoglobiny. I jak już wspomniałem u kobiet problem jest ostrzejszy, ponieważ tracą regularnie krew przez miesiączkę. A więc i bez treningów Twój organizm musi ciągle zajmować się odbudową poziomu hemoglobiny. I teraz wyobraź sobie co sie dzieje jeżeli narzucisz sobie trening już nie wspominając o ostrym wysiłku. Ja wnioskuje, że coś działasz pod kątem sportu. Z ciekawostek -hemoglobina zwierzoludzia ma prawie identyczny wzór chemiczny jak roślinny chlorofil. Prawie, bo różnica polega tylko na tym, że tam, gdzie w chlorofilu jest atom magnezu, to w hemoglobinie mamy atom żelaza. Wspomniałaś, że posiłkujesz sie preparatami z apteki, więc musisz wiedzieć że te preparaty są mało skuteczne, a w dodatku zmniejszają przyswajanie żelaza z pokarmów. Suple stosuje sje tylko wtedy kiedy poziom hemoglobiny spadnie poniżej normy tj. 12,5 g/dl dla kobiet i 13,5 dla mężczyzn. Organizm zwierzoludzia przyswaja żelazo w bardzo niewielkim stopniu. Tj. żelazo hemowe występujące wyłącznie w produktach zwierzęcych w 10-30%, a żelazo niehemowe występujące zarówno w produktach roślinnych, jak i zwierzęcych tylko w 2-10%. Dla przypomnienia składnik o którym rozprawiamy z najbardziej popularnych i ogólniedostępnych produktów mają wątróbka, chude czerwone mięso, podroby, ryby, warzywa strączkowe, pomidory, jabłka, kapusta, płatki owsiane, kasza gryczana, jaglana, szpinak, śliwki suszone, poziomki, brokuły, morele, rodzynki, figi, daktyle, mak, pestki dyni, pistacje, migdały, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, słonecznik, soczewica, pieczywo z pełnego przemiału, żółtko jaj, ziarno sezamu, sałata, botwinka, kakao. Plus rośliny o których wcześniej wspomniałem i jak na ironie owe znalazłem szperając w historii na temat Azteków. Zaciekawiło mnie co jedli, skoro mieli tak imponującą cywilizacje. No raczej nie posiłkowali sie ziemniakami z tłuszczem zwierzęcym, czy z jakimś truchłem pochodzenia odzwierzęcego bo w wieku życia czwartej dekady popadaliby na zatory żył, zawały itp. schorzenia układu krążenia. Ja nie chce tutaj zanegować całkowicie ziemniaka, bo sam korzystam z jego walorów smakowych i tutaj choćby placki ziemniaczane ale to sporadycznie. Z ziemniaka można wytworzyć spirytus dobrej jakości. Polska vodka zdaje sie Wyborowa z ziemniaka liczy sie na światowej arenie wyrobów alkoholowych i jest rywalem Finlandii bo podobno głowa po niej nie boli. Ale to już kwestia destylacji. Zasada jest prosta -im lepsza destylacja, tym mniejszy kac. Ziemniak ma duże zastosowanie, zboczyłem troche z tematu ale potraktuj to jako ciekawostki. C.d.n. i wracamy na tory co można zrobić aby lepiej przyswajać żelazo.

Gość gość
To Widmo to Świn?

:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Wygrywki typu c***y spędziły święta na forum, ale nie musiały.:-D:-D:-D

Gość gość
Czyraczka Slodka Slonina Moszna kurfa Waderka hrabina

Gość gość
Napisze ci zaraz jedna z drugą że nie musi tu być, nie musi tłumaczyć i nie musząc naprodukuje swoją normę dzienną.:-D

Gość gość
Wygrałem życie :D

Gość gość
Największym przegrywem okazał się jak zawsze hejtujący gość - całe święta hejt na forum💤

Gość gość
Gość nie był znów większym przegrywem niż wygrywki, które mu przecież na bieżąco tu odpowiadały.:-)

Gość gość
Wszyscy jesteście warci siebie. :O

Gość gość
Przecież to gość jest największym wygrywem, przynajmniej nieustannie tak twierdzi hejtując zalogowane przegrywy;)

Gość gość
9.47 Przestaniesz kiedyś?;) Nie przestawaj, przynajmniej z każdym postem wmówisz sobie na chwilę, że nie przegrałaś;)😘

Gość gość
Zamiklas, nie ma cie?;) Porozmawiajmy😴 Chyba że nie masz ochoty rozmawiać o wygrywie i przegrywie;) No trudno:(

Gość gość
kobieta i taka pijaczka :Ozenada

Gość Głośne beknięcie
💤

Gość gość
napisz to z niebieskiego :D:D:D:D:D