Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest Wasz największy problem?

Polecane posty

Gość gość
Znalezienie mężczyzny, który nie będzie grał i nie pokaże później swojej prawdziwej, złej twarzy

Gość gość
Moim moze nie najwiekszym , ale problemem jest to, ze musze patrzec jak przyjaciel sie stacza a ja nie jestem w stanie mu pomoc

Gość asiutka   1999
Matematyka

Gość gość
Na ta chwile mam duzo problemów. w zyciu osobistym jest nie tak jak powinno byc, nie mam uzlozonego zycia zawodowego, choc mam 28 lat, i spoooore kompleksy, choc niby komus sie tam czasem spodobam. ogolnie jest tak sobie, kielka lat temu bylo lepiej, ale tak to jest w zyciu, wzloty i upadki

Gość goścbnm
ja mam problem z sasiadami w******ja mnie sasiedzi ktorych slysze ciagle i ich dzieciora jak skacze, tupie, piszczy i drze morde i nie mam chwili spokoju

Gość goścbnm
ja mam problem z sasiadami w******ja mnie sasiedzi ktorych slysze ciagle i ich dzieciora jak skacze, tupie, piszczy i drze morde i nie mam chwili spokoju

Gość gość
moim też matematyka szczególnie ta krasnoludzka

Gość monogamia jest złem
bo baby chcą tylko bogatych modeli do związku, co za suki

Gość gość
20:05] A co się z nim dzieje?

Gość goścbnm

Gość gość
Samotnosc, brak faceta, rodziny i wartosciowych ludzi w moim zyciu, dodatkowo 30-tka na karku ☹

Gość gość
Mam tylko rodzinę, ale żadnego znajomego od serca... nie mam komu się zwierzać.

Gość gość
ogólnie problemy z matematyką biorą się z tego, że oprócz dodawania wszystkie inne działania i oparte o nie wzory są mówiąc wprost wielce symboliczne:)

Gość gość
a nawet metaforyczne. niektóre to wręcz literatura piękna. a tak naprawde chodzi wyłącznie o dodawanie. jak ktoś sie zacznie uczyć matematyki w przekonaniu, że im wiecej skomplikowanych metaforycznych wzorów wykuje na pamięć tym lepszym będzie matematykiem życze miłej wtórnej twórczości literackiej i zadowolenia z faktu poznania wyniku pomimo całkowitego braku zrozumienia jakim cudem sie do niego doszo

Gość gość
oczywiście można i tak. czasami wręcz trzeba. ale jak zaczniesz w tym grzebać to u podstaw zawsze leży dodawanie. można bez śiadomości tego zrobic doktorat z maematyki a nawet dostać nobla a nadal nie będzie ie rozumiało czym jest matematyka

Gość gość
a w obecnej formie jest jedynie umownym sposobem zapisu metod na przyspieszanie procesu dodawania. tyle. tym jest to co sie nazywa matematyką. w zasadzie to można nawet stwierdzić, że to nauka umowna od samego początku. umówmy ie że to i to to to i popatrzmy jak to sie ma do tamtego i tego. jak sie jakoś ma to umówmy się, że występuje jakas zależność. i tak sie umawiają już pare tysięcy lat czego efektem jet konkluzja że pewne kwestie są niepoliczalne co jest bzdurą zważywszy, że chodzi wyłącznie o dodawanie

Gość gość
gość dziś Największy to brak partnera który by mnie szczerze kochał. Wtedy życie by było lepsze X A mi brak partnerki i miłości.

Gość gość
jezeli ta nauka ma aspiracje aby stworzyć model funkcjonującego świata to do kooorfy nędzy nie może produkować na masową skale dowodów o niewymierności, niepoliczalności i niepowiązywalności swoich własnych wymysłów. świat ponoć istnieje co znaczy ni mniej ni więcej, że sie sam siebie doliczył

Gość gość
a u co jakaś stała matematyczna albo fizyczna to niewymierna albo niepowiązana z czymkolwiek innym. pi. niewymierna niepowiązana z niczym innym nawet kooorfa z geometrią. może ja jesem głupi ale jak coś czego nie można do końca wyrazić liczbowo może być stałą? i tu przychodzi z odsieczą skłonnośc matematyków do umawiania sie w różnych kwestiach. otóż liczba której nikt nie zna jest stałą ponieważ wynika to z okoliczności. to może zamiast kooorfa bazgrolić wzory lepiej rysować koła i trójkąty?

Gość gość
wtedy twierdzenie, że stosunek średnicy koła do długości jego okręgu jest stałą, której nikt nie zna będzie miało przynajmniej sens. a założe sie, ze dzieki temu ktoś by wreszcie te liczbe gdzies tam kooorfa w kącie przycupniętą malutką i celowo zapomniana co eufymistycznie nazwano stałością

Gość gość
Niedawno zmarła moja przyjaciółka brakuje mi jej strasznie

Gość gość
..dostrzegł

Gość gość
czyli problemem jest założenie o stałości okoliczności. w sumie to wynika z innego pproblemu - kompletnej głupoty i zarozumialstwa bo bez trudu moge sobie wyobrazić milion okoliczności w których okrąg jest np trójkątem

Gość gość
i odwrotnie;)

Gość gość
chłopak mnie zostawił...w wigilie...;-(

Gość gość
czy kooorfa nawet wziąć i systematyczne zwiększać średnicę koła rysować wokół wspólnego środka i znaleć kooorfa taką, która jednak daje jepany stosunek możliwy do wyrażenia matematycznie!!!

Gość gość
gdzie cie zostawił?

Gość gość
a jak sie okkzaże że trzeba średnice pomnożyć przez liczbe niewymierną to korfa zmierzyć pod jepanym kątem!!!! kooorfa zara sie okaże że wszystko kooorf jes niewyierne i niepoliczalne a matematycy będą dostawali nagrody za niewiedze

Gość gość
będą chodzili w długich szalach z frędzlami, powłóczystych płaszczach palili fajki inhalowali sie halucynogenami i mruczeli w rytm cygańskiej muzyki, że świat to jedna wielka tajemnica

Gość gość
oraz recytowali z pamięci mrocznie brzmiące wzory typu ble ble bla ble ble blu.......mrrrrr brrrrrrrrr uuuuuuu