Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama pali...

Polecane posty

Gość gość

Moja mama pali już bardzo długo. Od pewnego czasu ma problemy z sercem. Ja mam 13 lat, słyszałam jak rozmawia przez telefon z moją starszą siostrą o tych problemach z sercem. To było jakieś 2 tygodnie temu, a ja gdy o tym myśle płacze, tak jak teraz. Bardzo się o nią martwię, tak bardzo mi na niej zależy i nie chce jej stracić! :'( Jak ją przekonać do tego aby rzuciła ten wstrętny nałóg? Wiem, że to nie takie proste.. moja mama chce rzucić palenie, nawet przerzuciła się z grubych papierosów na cienkie, ale chyba nie wie jak się do tego zabrać, koleżanka jej kiedyś opowiedziała że wzięła tabletki na rzucenie palenia, ale męczyła się z tym bardzo, czuła się źle itd. ale jak wiemy każdy organizm reaguje inaczej. Prosze pomóżcie mi jakąś radą! Ja tak bardzo ją kocham, jest najważniejszą osobą w moim życiu! Z góry dziękuję za pomoc :(

Gość gość
A no tak, nie zapomnijmy że moja mama się stresuje i dla tego pali bo myśli że to jej pomoże. Mój tata nie jest alkoholikiem ale pije często, i jak przychodzi do domu potrafi z każdego powodu zrobić awanture.. błagam, pomocy..