Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka cena tortów i ciast na zamówienie prywatne

Polecane posty

Gość gość

Witam,chciałabym piec ciasta i torty na zamówienie w mojej okolicy,ale nie wiem kompletnie jakie ceny ustalić i czym się sugerować.W cukierni np biorą za 1 kg tortu 50zł no ale ja nie mam jak ważyć bo oni to robią na tych wagach przemysłowych. Nie chodzi o wypieki hurtowe tylko jak ktoś potrzebuje na urodziny czy inne okazje.

Gość gość
musisz sobie zrobic kosztorys- ile wynosza cie skladniki na tort, prad, doliczyc do tego swoj czas pracy, no i jakis zysk zeby byc troche do przodu :) Wiadomo ze nie bedziesz raczej sprzedawala tortow na kilogramy tylko na sztuki. Ja przykladowo pieke hobbystycznie torty w uk. Nie mam zarejestrowanej firmy, bo to raczej tak "przy okazji", po prostu lubie to robic. Przewaznie torty maja srednice 23-25cm, ewentualnie jakis ksztalt- auto, mis itd wycinane wlasnie z takich biszkoptow. Skladniki zwykle wynosza ok £13-£17, od przyjaciol i rodziny wlasnie tyle biore, a jesli czasem poprosi mnie znajomy znajomego to mowie ze £35-£40, bo tu juz licze swoj czas. No i nie zalezy mi czy ktos sie zgodz czy nie, aczkolwiek przewaznie wszyscy sa na tak, bo polskie torty sa zupelnie inne w smaku i delikatniejsze niz angielskie- ciezkie i przeslodzone.

Gość gość
hmm... i mogę dać do wyboru masło albo margarynę,czyli najlepiej obliczyć koszt produktów potrzebnych do wypieku dodać do tego zarobek bo ile prądu naciągnę to nie wiem bo sama często piekę ale wiem że tort robi się nawet 2 dni.A to aby dorabiać na wypiekach namawia mnie coraz więcej osób bo "podobno" piekę dobre ciasta i ładnie ustrajam torty.Ja nie byłam przekonana ale po namyśle stwierdziłam,że co mi szkodzi jak umiem piec,mam czas i szybko się uczę. Fakt robiłam tort 4 razy w życiu,ale mi wychodzą ładne i smaczne tym bardziej,że mam dużo cierpliwości w sobie. Teraz myślę nad zakupem tylek rosyjskich.

Gość gość
wiesz, wszystko zalezy od Ciebie, aczkolwiek ja zawsze uzywam masla, jesli juz robie masy maslane. Zdarzylo mi sie raz ze ktos powiedzial ze skladniki wychodza "za drogo" i ktos tam obcy za £20f to zrobi calego torta. Haha najsmieszniejsze ze byla to siostra meza, od ktorej kase chcialam tylko na skladniki i na nic wiecej (dalam jej liste co ma kupic). Powiedzialam ze przeciez ja nie musze nic piec i niech idzie do tej obcej baby, no i poszla... Tort byl z gotowych blatow biszkoptowych, masa na margarynie, na wierzchu bita smietana, ktora wiadomo" popekala" po godzinie. Wiec jak widzisz ten sam tort mozna zrobic taniej i drozej- aczkolwiek radze Ci uzywac dobrych skladnikow, bo jak ktos raz sie na Tobie przejedzie, to juz wiecej nie zamowi :) ps. tylki rosyjskie polecam :D

Gość gość
wiesz ja też na maśle piekę ze względu głównie na córkę ale czasem np jak trzeba dać roztopiony tłuszcz to daję palmę ale dużo zależy też od przepisu.Jakbym robiła komuś to tak jakbym robiła dla siebie czyli najlepiej jak potrafię.Poza tym jakby mi np śmietanka się przebiła i wyszło masło to już bym następnej porcji nie doliczała i zrobiła nową a z kolei kuzynka zamówiła tort od koleżanki z masą mascarpone na urodziny synka i zapłaciła za niego 100zł gdzie właśnie taką przebitą śmietanę zmieszała z mascarpone i wiadomo wyszło masło z serkiem na słodko. A piec mi się opłaca bo np jajka mam swoje i sezonowo owoce też np maliny,jagody co mogę też pomrozić i używać do mas.

Gość gość
no wlasnie o takich "prowizorkach" pisalam :) Powodzenia w rozkrecaniu biznesu w nowym roku!!! Pozdrawiam :)

Gość gość
nie dziękuję aby nie zapeszyć:) ale pochwalę się że w grudniu 2015r obiecałam sobie ,że schudnę w tym od 1 stycznia 10kg i udało mi się 14 więc mam nadzieję,że i z tym się uda:)

Gość Marany
Najlepiej samemu robić, można potem nawet na tym zarabiać. Ja kupiłem na sklep.savpol.pl narzędzia do dekoracji tortów i na początku jest trudno, ale z czasem fajne torty wychodzą, polecam

Gość Sunsin
To zależy gdzie zamawiasz. My to robiliśmy przez http://e-torty.pl/ i powiem Ci, że byliśmy bardzo zadowoleni tym bardziej, że ciasto zostało dowiezione pod wskazany adres, a sam tort do prostych nie należał w cukierni miejscowej się dowiadywaliśmy to cena za takie samo zamówienie była sporo wyższa.