Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolkowamama

jak u Was wygladala kolka?

Polecane posty

Gość kolkowamama

mamusie dzieciaczkow, ktore przeszly kolke mam do Was pytanie jak to u Was wygladalo? Kiedy sie zaczelo? Jak dlugo trwal jeden atak i ile ich bylo w ciagu dnia? Czy o tych samych godzinach czy roznie? Co mowili lekarze? No i po jakim czsie przeszlo? I jak przechodzilo to z dnia na dzien czy poprostu bylo mniej atakow i byly lzejsze? Co ewentualnie choc troche pomagalo? Bede wdzieczna za odpowiedzi. U nas niunia ma 6 tyg i juz 4 tyg kolki za nami.

Gość gość
zaczelo sie jak mial 2 tyg. kolki 15 minut po kazdym posilku,trwajace 10-20 minut.w nocy kolek nie mial.ten schemat utrzymal sie do konca 4rtego miesiaca kiedy wprowadzilam papki (zaczelam od lekkostrawnej dyni).potem zdarzaly sie nadal codziennie ale juz nie po kazdym posilku do konca 6 mies. potem juz okazjonalnie do 8 mies. my stosowalismy sab simplex (dzialal dopiero od 3 dnia stosowania) i masaz jelit podczas kolki.inne rzeczy nie pomagaly.

Gość gość
U nas kolki wystepowały zawsze popołudniu - tylko trwały dłużej - pół godziny do godziny. I zaczęły się jak synek skończył miesiąc. Do tego ulewanie. I właściwie nie wiedziałam, ale po prostu go przekarmiałam - i kolki od tego i czkawka i ulewanie... Czytałam o tym wczoraj tu: https://rabatka-sklep.pl/blog/5_ulewanie-u-noworodka.html No i chciał człowiek dobrze, a wyszło jak zwykle. Powodzenia życzę!

Gość gość
U nas było zawsze tak samo - od godziny około 19 do 23-24 płacz.... Zaczęło się jak synek miał około 4-5 tygodni i trwało jakieś dwa miesiące.

Gość gość
Kolki zaczęły się odrazu na drugi dzień po porodzie. Darł się całymi dniami i nocami, w przychodni, na spacerze, wszędzie. Nic nie pomagało. Przeszło po 5 miesiącach.

Gość fifonka55
Zaczynało się od płaczu i mały strasznie sie prężył i machał nóżkami. To był taki specyficzny płacz. Już przy pierwszym synu podawałam esputicon i teraz jak tylko kolki się pojawiły też go zastosowałam. Mamy spkój od tego czasu.

Gość gość
U naa od 3 tyg do 3 miesiaca zaczynalo sie popolidniami konczylo wieczorem.

Gość agatamama44
U nas zawsze codziennie początek od 5 rano. Stękanie i płacz aż mi ręce dopadały z noszenia. Przeszło po podaniu kropelek esputicon.