Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj pierwszy smartfon

Polecane posty

Gość gość

wreszcie zdecydowalam sie zamienic moj stary telefon na smartfona. ina poczatk po uruchomieniu nie bylo w nim tego calego menu,aplikacji itp. zalozylam konto samsung i dopiero pojawily sie te wszystkie ikony.na e-maila dostalam link do akytywacji tego konta samsung. czy to jest konieczne?

Gość gość
A ja mam pytanie bo dawno o tym czytałem. Czy każdy smartfon z Androidem bez założenia konta się nie uruchomi, tak jak autorowi tematu? Czy trzeba mieć konto w GMailu by uruchomić smartfona? A jeśli tak, to czy to wystarczy, czy trzeba mieć jeszcze swojego emaila do aktywacji? Bo np. jak loguje się ktoś na np. Filmweb.pl to musi podać emaila. I dostaje link aktywacyjny jak u Samsunga. Bo jak trzeba założyć konto w GMailu to nie chciałbym łączyć tego z kolejnym serwisem jak np. wp.pl czy jakimkolwiek innym.

Gość gość
Bo nie potrzeba mi kolejnego emaila, a tego co mam to nie chcę łączyć z Googlem. Krótko. Kupuję smartfon Huawei. Włączam go. I co? Brak pulpitu i ikonek? Zakładam konto w GMailu i jest git? To wystarczy? Bo nie mam ochoty latać do kafejki po fakcie. Bo i tak wolałbym nie podawać Googlowi swoich emaile'a. Dość mam spamu.

Gość gość
Aha. Co do tematu. To rozumiem że konto w GMailu da się założyć z poziomu "zablokowanego" smartfona, jak u autora tematu. Pytam, bo jak dotąd nie miałem do czynienia z Androidem. W ogóle nie miałem potrzeby mieć smartfona. Reszty nauczę się sam, więc wybaczcie że te podstawowe pytania mogą być głupie.

Gość gość
Bo chodzi mi o to czy muszę od razu lecieć do kafejki założyć emaila? Weby nie tracić na to czasu po zakupie smartfona, jako że gdyby było coś nie tak z samym smartfonem (od razu lub po czasie) to nie chce mieć straconych dni na ewentualne skorzystanie z prawa do tzw. rękojmi. Z góry dziękuję za odpowiedż.

Gość gość
* Żeby a nie Weby

Gość gość
Telefon będzie normalnie działał, ale lepiej załóż gmail, jeśli chcesz chociażby instalować aplikacje ze sklepu.

Gość gość
@gość04:59 Okej. Mogę gmaila założyć. Ale czy mogę to zrobić bezpośrednio z nowo kupionego (niby "zablokowanego") smartfona? I nic więcej. Czy muszę jeszcze podawać dodatkowego emaila? Tak by mi jakiś link aktywacyjny przesłano. Jak u Samsunga (jak to autor tematu napisał). Albo np. dla odzyskania loginu czy coś w tym stylu. Bo tak robi np. Filmweb. Nie tylko ten portal. Pytam bo jak już trzeba wiązać smartfona z googlowym profilem to wolałbym trzymać się jednego konta.