Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę loki, ale boję boję się babci

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat i marzą mi się loki. Włosy mam raczej falowane, niż proste i zastanawiam się nad trwałą, ale kojarzy mi się z fryzurą babci. Czy teraz robi sie ją w nowoczesny (nie niszczący!!) sposób??

Gość gość
Słyszałam, że salony robią trwałą, która już nie wygląda jak z prl, ale może ktoś potwierdzi?

Gość gość
Moja babcia ją robi mogę zapytać gdzie :D a tak serio to nie wiem

Gość gość
Jak widzisz laski na ulicy z mocnym skrętem to większość właśnie robi ondulację. Ten zabieg jeszcze sie robi, ale tak jak piszesz - są na to inne sposoby pewnie niż kiedys

Gość gość
Może idź do fryzjera, ale do jakiegoś lepszego salonu i zapytaj, albo zadzwoń i zapytaj

Gość gość
Lepiej do takiego niż do pani Hani na rogu bloku, która zrobi ci baranka :D

Gość gość
A jakieś konkrety???

Gość gość
Po tytule, myslałam że chcesz loki ale boisz się babci .... że cie opierniczy i nie pozwala na loki.

Gość gość
A jakieś salony w Warszawie albo w okolicach, które robią taką nowoczesną trwałą??

Gość gość
I ile to kosztuje?

Gość gość
A w tym In harmony nie ma cennika? Widzę u nich, że 320zł maksymanie, ale to pewnie z pielęgnacją, bo wiadomo, że takie włosy robią się suche

Gość gość
Ten zabieg jest świetny dla cienkich włosów, których jest całkiem sporo, bo bardzo podnosi je u nasady

Gość gość
Myslałam własnie że bardziej dla takich spuszonych/falowanych i grubych nie?

Gość gość
Aaa jeszcze jakieś propozycje?

Gość gość
Może olejki? Włosy będą nawilżone, zaczną się lepiej układać i bedziesz mogła zrobić trwalsze loki, które wytrzymają może dzień. Sama używam nawilżających szamponu i odżywki z Royal Moroccan.

Gość gość
Moje sianowate włosy bardzo zyskały na olejowaniu, bo teraz układają się w ładne fale, ale minął już drugi rok jak zaczęłam te zabiegi.

Gość gość
Chyba zależy jakie włosy. Ja robiłam trwałą na takich średnich, za ramiona dużo, to teraz są przed łopatki, ale loki nie są jakieś takie bardzo barankowate. Włosy trochę się wysuszyły, ale je pielęgnuję, olejuję. Wcześniej miałam bardzo klapnięte włosy i ciężko było mi je układać, więc głównie dlatego zdecydowałam się na trwałą w In Harmony. Wygląda ładnie, włosy mi nie wypały. Myślę, że na krótkich włosach wyglądałaby trochę gorzej, właśnie jak fryzura mojej babci ;)

Gość agusska
moja siostra ostatnio kupowała w sferisie tą lokówkę babylissa co sama wciąga włosy, ja jeszcze nie miałam okazji jej wypróbować ale siostra mówi, że naprawdę wygodnie ją się używa

Gość gość
Te szampony z Royal Moroccan są super do włosów kręconych, bo je lekko obciążą i nawilżą! Loki będą mieć ładniejszy skręt, a ni taką szopę...

Gość gość
Myślisz, że te kosmetyki pomogą mi zregenerować włosy po trwałej? Miałam ją robioną kilka miesięcy temu i czekam aż odrosną, ale staram się je maksymalnie nawilżyć...