Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapsztadzianka

Pozdrowienia ze slonecznego Kapsztadu 2

Polecane posty

Gość Kapsztadzianka

Chyba ze 38 stopni dzis bedzie. Moze zaloze bloga, czytalibyscie?

Gość Kapsztadzianka
up?

Gość gość
Daj trochę zdjęć zawsze miło popatrzeć jak jest gdzieś indziej.

Gość Kapsztadzianka
Pozniej wstawie ale nie mam za wiele.

Gość gość
Tylko nie rób jak Ella z LA! Daj coś ciekawego, jak się żyje i coś z egotyki czego u nas nie ma i co zdziwi. Chętnie pooglądam. Ostatni oglądałem na cda filmiki od chłopaka z Tajlandii. Ciekawe są, nie jakieś bzdurne jak Cejrowski czy inne telewizyjne. Z Kapsztadu też chętnie zobaczę.

Gość Kapsztadzianka
chcialam dodac chcialam dodac zdjecia ale jak wstawiam linki to pojawia sie "Tresc uznana za spam" :( Co mam zrobic?

Gość gość
Zmienić ip, jakiś kafe bot ustawił się na twoje ip. Typowe na kafe.

Gość Kapsztadzianka
To samo. Wystarczy ze dodam jeden link i Spam :O

Gość gość
To spróbuj po usunięciu ciasteczek i wyczyszczeniu podręcznej przeglądarki. U mnie to maks co trzeba. Jeśli nie pomoże to ja nie wiem :( ale ktoś inny może coś doradzi. Kafe cóż :O

Gość gość
Kilka zdjec z centrum i pobliskich dzielnic De Waterkrant i Green Point. W tych rejonach dominuja biali. To chyba najbardziej zachodnie miejsca w Afryce. Ogolnie Kapsztad jest dosc "europejski" w RPA i Namibii mieszka najwięcej bałych w Afryce ok. 10% w Kapsztadzie biali stanowia 1/3 ludnosci. Wiele osob mysli ze Kapsztad to stolica albo najwieksze miasto RPA i faktycznie znajduje sie tutaj parlament RPA, ale oficjalna stolica jest Pretoria a najwiekszym miastem Johanesburg - oba na polnocy kraju Na zamku Dobrej Nadziei - Castle od Good Hope ktory znajduje sie niedaleko ratusza ktory nawet widac w tle. http://pl.tinypic.com/r/5krmn4/9

Gość Kapsztadzianka
Udało sie dodac jedno! Jak chce wiecej to spam.

Gość gość
naprawdę trzeba się chwalic ze się mieszka na jakimś murzynowie?:o czy wy polki kiedyś zmądrzejecie?:o

Gość Kapsztadzianka
w Kapsztadzie murzyni stanowią zaledwie 15% ludność :) Biali 35% a reszta to mulaci wiec nie trafilas.

Gość gość
No miasto jak miasto nawet drzewa. Gdybyś nie napisała,że to Kapsztad a np Bratysława to bym się nabrał :D

Gość Kapsztadzianka
Aa czemu drzew ma nie byc? :D Bratyslawa raczej malo podobna :P Ratusz i plac Grand Parade, tu sie toczy zycie ;) pikiety, koncerty itp Krakow ma rynek a Kapsztad Grand Parade http://pl.tinypic.com/r/30wwfgn/9

Gość gość
No że drzewa z wyglądu jak u nas i w Bratysławie też nie byłem to pierwszym zdjęciem zrobiłbym się. Na drugim inne drzewa i przechodzień reszta jak w Europie. Z wyglądu.

Gość gość
Ja mówię o calym RPA.Syf,bieda,gigantyczna przestępczosc,g***ty,epidemia HIV.Naprawdę ta malomiasteczkowa mentalnosc ze się wiesniara wyrwie z komunistycznej polskiej wsi gdziekolwiek za granicę i się tym przechwala jest dosc zabawne :D

Gość gość
Kolejny baran w de był ge widział ale wszystko lepiej wie bo łon jezd mundry no tyle że jak cebula w polu :P Nie przejmuj się i dawaj więcej. Ja tam wolę coś zobaczyć.

Gość gość
miło ze pokazujesz nam miejsca w których się prostytuujesz droga polko z Kapsztadu;)

Gość Kapsztadzianka
Mnie nie interesje całe RPA :) Mieszkam w Kapsztadzie i interesuje mnie Kapsztad i okolice, a nie jakies afrykańskie wioski w głębi kraju. Moze powiesz ze jestem glupia i ignorantka ale prawda taka ze wiekszosc bialych mieszka w Kapsztadzie, Pretorii, Johannesburgu i Durbanie i nic wiecej ich nie interesuje. Jak jak nie opuszczam swojej dzielnicy to nawet Murzyna nie widze taka prawda. Biali sobie czarni sobie tak to wyglada. Moze smutne ale prawdziwe.

Gość Kapsztadzianka
Hejtujcie sobie jak chcecie :) Wolnosc slowa mamy. Kto chce niech oglada, kto chce neich hejtuje, wasza sprawa. W dzielnicy De Waterkant mozna znalezc wiele budynkow ciekawych, na przyklad takie kamienice niemal jak w Europie :) http://pl.tinypic.com/r/k99cnc/9 Mozna tez spotkac homoseksualistow w tej dzielnicy :D Małżenstwa jednoplciowe sa legalne w RPA.

Gość gość
was nie interesuje bo jak wystawicie leb poza swoja dzielnicę to murzynki wam zrobia kuku. dla porównania Polska jest jednym z najbezpieczniejszych krajów świata.Mozesz sobie jechac gdzie chcesz wzdłuż i wszerz i nic ci się nie stanie.RPA ma ladne widoki ,ciekawą geografie ,egzotyczną faune i florę i tyle.

Gość gość
Może coś mylę ale dziwna numeracja domów. Szary po prawej ma nr12 a następny 24? Tam jest inny system numeracji posesji?

Gość Kapsztadzianka
To jest 22 nie 12. Tylko taka dwójka nieforemna :) 23 jest naprzeciwko.

Gość gość
jak było dzisiaj w pracy? duzo klientów obsługiwałas?

Gość gość
A to jasne. Czyli jak u nas po jednej stronie ulicy parzyste po kolei a po drugiej nieparzyste. Szkoda było by co dociekać a tak to to samo.

Gość Kapsztadzianka
Smieszny zarcik, gratuluje dobrego humoru :) Niedaleko kamienicy z postu wyzej znajduje sie taki kosciol. http://pl.tinypic.com/r/25f12kh/9 To akurat kosciol rzymsko-katolicki ale jest w Kapsztadzie wile kosciol rozmaitych wyznan chrzescijanskich. Glownie anglikanskich, kalwinskich i katolickich.

Gość gość
W podobnej kamieniczce jak ta 24 w Holandii mieszkałem :)

Gość gość
No sorry ale co moze robić polka za granicą?Albo sprzątaczka albo dzifka.No jak sprzątaczka to jeszcze ok.My was dobrze znsmy i wiemy jakie jesteście.Przykre ale prawdziwe. A te z blond wlosami to mają po 200 murzynów i arabów tygodniowo minimum.

Gość Kapsztadzianka
Niech Ci tak bedzie :) Jak ci ulzy :D Moe nawet 300 miec :) A co do kamienicy to wcale mnie nie dziwi, bo Kapsztad wlasnie Holendrzy zalozyli