Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Relaxis

Szumy w uszach leczenie przez wyciszane się w myślach

Polecane posty

Gość Relaxis

Witam serdecznie, Już pisałem o swoich szumopiskach na forum. Chciałem podzielić się swoim doświadczeniem, wnioskami i metodą, która pomagła mi zmniejszyć szumopisk prawie do ZERA. Po pierwsze moje SzumoPiski pojawiły się po przebudzeniu w lewym uchu.. Po kilku dniach zatkane ucho i mega SP, był tak duży, że nie mogłem spać. w badaniach słuch b.dobry, więc nie ma podłoża chorobowego. Zapewne wiele osób ma SP z różnych powodów dlatego opiszę swoje objawy: - 10 miesięcy SP, najpierw lewe potem doszło prawe -duża drodność lewej trąbki słuchowej. - częste i nagłe piski w obu uszach/ raz prawe, a innym razem lewe/ - najważniejsze! jak przesuwam szczękę do przodu zwiększa się mój SP/ myślę, że to odróżni mój szumopisk od innych/ Po wielu kombinacjach zauważyłem , że pomaga rozluźnianie uszów, jakby wewnętrznie. Może powstają mikro drgania nerwów w uszach lub nadmierne ciśnienie w uchu wewnętrznym, które mogą zwiększać szumopiski i pozostać na lata! tak jak pisałem lekarz stwierdził bezobjawowe zapalenie trąbki słuchowej /bo nie bolało za/pod uchem/, a mnie wydaje się, że po prostu wszedł mi katar do ucha środkowego i dlatego zaczął się szumopisk potem, wpada się w lekką panikę i narasta napięcie w uchu środkowym, więc SP wzrasta. U zdrowych ludzi napięcie w uchu też powoduje szumopisk, więc trzeba wyciszyć i rozluźnić napięcie wewnątrz ucha. Połóż się przed snem, rozluźnij ciało, kręgosłup, twarz, czaszkę, i wsłuchaj w swój oddech, bez woli , bez intencji, i powtarzaj jak mantrę: - przy łagodnym wdechu np,"wyciszam" - przy powolnym/dłuższym wydechu np" oczyszczam" , jakby roźlużniam ucho wewnętrzne. Dla wyrównania SP słyszanego w czaszce wkładam na noc stopery woskowe. Pomagają mniej koncentrować się na SP, bo jest inny dźwięk. Powtarzaj słowa równo jak w transie z oddechem. Cały czas wsłuchuj się w swój oddech, rozluźniaj napięcie w uszach, karku, twarzy i powtarzaj słowa z oddechem jak mantrę, to taki rodzaj oczyszczającej medytacji. Po 10-15 min zaczyna wydawać się, że oddech jest głośniejszy niż szumopisk, a po przebudzeniu jest zdecydowanie lepiej. W ciągu dnia lekko wraca, ale jest mniejszy. Nie wsłuchujcie się w szumopisk lepiej włączyć muzykę i też jakby rozluźniać okolice uszów , relaks i mniej napięć. Bądź cierpliwy, a przyjdzie poprawa. Metoda nic nie kosztuje, więc warto wypróbować... mnie pomogła. usmiech.gif Co wieczór powtarzam tuż przed snem i jak przebudzam się w czasie snu... jest 1000X lepiej usmiech.gif ...i jest coraz lepiej usmiech.gif Spróbuj i napiszcie czy pomogło usmiech.gif solar_system@o2.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować