Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maddless11

Boję się zrobić kolejny krok w życiu

Polecane posty

Gość Maddless11

Piszę ten temat leżąc w łóżku, kolejny raz nie mogę zasnąć chce się komukolwiek wyzalic. Mam dopiero 20 lat a czuję że nic dobrego w życiu mnie nie spotka. Zaczynając od początku - od zawsze byłam zdystansowana do ludzi (fobia społeczna?) głównie przez moją niską samooceną spowodowaną otyłością, przez całą szkołę średnią czułam się gorsza od innych - pochodzę z ubogiej rodziny mam ojca alkoholika, kiedy koleżanki odpowiadały o swoich nowych chłopakach,o zakupach, o wakackach za granicą ,na które mnie nie było stać, czułam się jak panna nikt. Kolejny cios matura nie dostałam się na wymarzone studia - stomatologię, pomyślałam zostanę rok w domu poprawię maturę i znów zabrakło kilku punktów, drugi rok walczę o swoje marzenia, ale co z tego skoro nie mam dla kogo (żadnych znajomych,przyjaciół a o rodzinie wolałabym nie wspominać, żadnego wsparcia z nikąd). Z otyłością udało mi się wygrać schudłam 20 kg. Ale co z tego jeśli w tym roku również nie dostanę się tam gdzie chciałam. A nawet jesli to jak ja będę tam wyglądać 21 latka która dopiero zaczyna studia podczas gdy jej znajome z liceum układają sobie życie - wyprowadzają się od rodziców, mieszkają ze swoimi chłopakami, pracują, przeglądając fb widzę jak dodają zdjęcia z romantycznych wyjazdów. A ja nigdy nie byłam z facetem nie calowałam się, nie trzymałam za rękę oczywiste że jestem jeszcze dziewicą czuję się samotna, bo nawet nie mam z kim o tym porozmawiać stąd moją obecność tutaj. Każdego dnia chce próbuje, ale przyznam że czasami nie mam już siły żeby wstać z łóżka, pojawiła się też bezstronność. I boję się kolejnej porażki tego że nie dam sobie rady na uczelni jesli już mnie tam przyjmą, że nie będę umiała nawiązać kontaktu z innymi, że nie znajdę swojej drugiej połówki, oglądam zdjęcia koleżanek z ich facetami i zżera mnie zazdrość ze nie mogę być tak samo szczęśliwa jak one. Mam wrażenie że już nikogo takiego nie spotkam - nie jestem przebojową duszą towarzystwa a raczej introwertyczką nic nie wartą bo nawet głupiej matury nie mogę poprawić. Więc jak on na mnie spojrzy jak na nic nie wartego śmiecia który zabiera tlen na tym świecie, 21 letnią dziewice która nigdy się nie calowala, nie byla na randce, której nikt nigdy nie przytulił i nie kochał miałam już najgorsze myśli żeby z tym skończyć. Boję się iść dalej przez życie. Kimkolwiek jesteś dziękuję że to czytasz i proszę nie traktuj mnie zbyt surowo.

Gość Maddless11
Czuję się przegrana inni mają już jakieś swoje sukcesy, doświadczenia a ja zamknęłam się w domu na 2 lata bo boję się ludzi. Smocze studia dopiero w w wieku 26 lat!!! Inne dziewczyny w tym wieku będą żonami matkam beda ukladac sobie życie a ja dopiero będę odbierać dyplom. Masakra jestem nikim.

Gość gość
idz spac

Gość gość
Dystans! Dystans! Bo wszyscy kvrva umrzemy! Wrzuć luz dziewczyno.

Gość Maddless11
Myślisz że za dużo od siebie wymagam.To chyba normalne stawianie wysoki poprzeczki nikomu nie zaszkodziło

Gość gość
Widać że jednak szkodzi. Ja na medycynę dostałam się za 3 razem i co? I nic. Nadal mam nadwagę, nie mam faceta ale mam dystans bo inaczej bym się wykończyła. I radzę, zastosuj się do mojej rady bo na studiach zginiesz.

Gość Turkuć
Mam ciocię która wielkokrotnie zdawała na stomatologię i nie dostawała się bo brakowało jej kilka punktów na egzaminie. Za 4 razem jej się udało i po ukończeniu studiów została chirurgiem szczękowym i świetnie zarabia. Nie zadreczaj się innymi bo każdemu się różnie układa życie. Ja też miałem kryzys jak mi nie wyszło na 1 roku, ale już się pozbierałem i w końcu w tym roku kończę studia mgr. Licze że i Tobie się uda.

Gość gość
Chcialabym znowu miec 21 lat, ale niestety mam juz 26 i jestem nikim . Bez pracy, studiow, pieniedzy, perspektyw. Depresja, nerwica, fobia. Juz nie ma dla mnie ratunku. Zaluje, ze sie urodzilam!

Gość dasz rade nie pękaj
teraz co 2 młoda osoba ma fobie społeczną, takie czasy

E-mail: dsa.jean1988@outlook.com Oferujemy wszystkie rodzaje pozyczek (pozyczki osobiste, kredyt konsumencki, kredyt samochodowy, kredyty inwestycyjne). Czy potrzebujesz pozyczki i zostaly odrzucone przez Twój bank z powodu zlych kredytów? Czy masz niezaplacone rachunki lub dlugów? Czy masz marzenia o rozpoczecie dzialalnosci? Kontakt w sprawie pozyczki dzis i polozyc kres wszystkie swoj***ariery finansowe. Minimalna kwota kredytu wynosi 5.000 euro. Maksymalna kwota pozyczki wynosi 75.000.000 euro. Jestesmy szybki, niezawodny i rzetelny. Prosze o kontakt przez E-mail: dsa.jean1988@outlook.com DZIEKUJE ZA ZAUFANIE