Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada_stokrotka

Alergia na cynamon??

Polecane posty

Gość ada_stokrotka

Hej, po zjedzeniu szarlotki strasznie puchnę na twarzy :( Myślałam, że to może być wina jabłek, ale badania tego nie wykazały. Lekarz powiedział, że to może być cynamon. Nigdy o tym nie słyszałam, ale tutaj http://www.mojealergie.pl/alergia-na-cynamon-przyprawy-korzenne-to-silne-alergeny/ piszą, że to możliwe... jeśli mam alergię na cynamon to już na zawsze będę musiała z niego zrezygnować? :(

Gość gość
A lekarz na badania nie wysłał? Są w ogóle na to badania? x Niestety, cynamon raczej odstaw na zawsze,chyba że odczulanie by pomogło. Nie znam się, więc nie wiem czy to takie bezpieczne i/lub zawsze skuteczne. Póki co wyeliminuj. x W artykule co podałaś mowa że alergia powoduje stany zapalne. Więc w takiej sytuacja warto WSPOMAGAĆ spożyciem tego co antyzapalne. Tylko nie myśl że to rozwiązanie uczulenia bo obrzęk szyi może udusić. No i np. taki rokitnik antyzapalny może zaszkodzić jeśliby ktoś był uczulony.

Gość eMedi24
Witam, spożycie cynamonu (tak jak każdego innego pokarmu) może być przyczyną reakcji alergicznej. Alergenem uczulającym może być jednak również inny składnik szarlotki. W przypadku alergii pokarmowej najlepszym leczeniem jest eliminacja danego pokarmu z diety. Sugeruję skonsultować się z alergologiem, który po zebraniu dokładnego wywiadu zadecyduje o ewentualnym wykonaniu testów i zleci dalsze postępowanie. W razie wątpliwości zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark. www.medipark.pl/oferta/emedi24/