Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co oznacza wysoki puls przy niskim ciśnieniu ?

Polecane posty

Gość gość

puls 102 ciśnienie 112 na 73

Gość Madziusiątko
Niskie ciśnienie i wysoki puls to jest tzw. krzyż śmierci. Niedobrze. Ja miewam ciśnienie jeszcze niższe, np. ok. 90/ 60 a nawet czasami ok. 80/ 50, tyle że puls mam niższy, np. 75 czy tam 80. Znacznie lepiej się czułam jak miałam prawidłowe ciśnienie czyli 120/ 80.

Gość gość
nie p********* krzyzach. jak jest niskie cisnienie to naturalne jest ze serce musi szybciej pracowac by przetoczyc krew na rózne poziomy ciała skoro zyły nie chca wspołpracowac. jak bedziesz miec wyzsze cisnienie to puls powinien sie unormowac -aczkolwiek przez anemie nadczynnosc tarczycy zbyt duze wyrzuty cukru mozesz miec tez za szybkie bicie serca

Gość Madziusiątko
No to mi serce chyba za słabo pracuje jak mam czasem ciśnienie tak niskie jak 80/ 50 a puls mi się też nie podwyższa, bo mam w sumie w normie - puls 75 czy 80. A potem jestem jak nieprzytomna przy tak niskiem ciśnieniu.

Gość gość
odwodnienie

Gość gość
zwiekszyc podaz wody, troche soli , i duzo ruchu i niska ferrytyne leczyc bo mozesz miec anemie utajona niekoniecznie z niska hemoglobina i zelazem

Gość gość
tzn u mnie taki puls pojawil sie nagle przed sylwestrem... biore pewny lek na depresje i przed sylwestrem troche wypilam, potem w sylwestra, moze to od tego jakas interakcja ? ale w ulotce nie ma nic ze nie wolno alkoholu czuje sie tak do d**y ogolnie mowiac, jakbym ciagle byla pijana, napilabym sie kawy mocnej ale boje sie troche i tak siedze pod kocem :/

Gość ada

Moja babcia to zawsze bardzo się męczyła w swoim starym ciśnieniomierzu z wymianą baterii. Ten schowek był mały, z ciasnym zatrzaskiem, a wiadomo jakie ręce ma 70 latka...Teraz kupowałam jej model Senior z zasilaczem, gdzie z bateriami nie musi mieć w ogóle do czynienia, wystarczy że włączy zasilacz do gniazdka.

Gość mmm

Zobacz może jak to wygląda jeśli chodzi o modele dostępne w aptece. Z tego co wiem od ludzi wiele osób narzeka na te marketowe sprzęty, a takie z apteki typu Simple czy Senior to może być dobry wybór. Pewnie nieco droższe, ale jakość znacznie lepsza. A jednak wiarygodność pomiaru będzie bardzo istotn