Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

self esteem

KOPENHASKA inaczej, smacznie i skutecznie.

Polecane posty

Cześć , w ramach postanowień noworocznych zaczęłam dziś dietę opierającą się na kopenhaskiej, ale zmodyfikowaną tak, żeby była bardziej znośna. Tutaj będę opisywać, co jem. Może ktoś skorzysta i dołączy. Dieta jest o tyle fajna, że nie ma tu wymyślnych produktów i stania przy garach, a jest ( moim zdaniem ) smacznie, no i skutecznie. Dziś dzień pierwszy , menu w tradycyjnej kopenhaskiej wygląda tak: 1. kawa z cukrem 2. 2 jajka, szpinak, pomidor 3. stek, sałata z olejem Moja modyfikacja: Robię z tego 3 posiłki: 1. szpinak podsmażony na patelni bez tłuszczu z niewielką ilością chudego sera feta 2. jajecznica z 2 jaj i pieczarek smażona bez tłuszczu 3. sałata z pomidorem, serem tofu i olejem lnianym ( nie jem mięsa, więc zastępuję je np. właśnie tofu ale jeśli jecie możecie dać kurczaka, albo rybę - tuńczyka czy łososia )

Jadłospis na jutro: zamiast -śniadanie - kubek kawy z cukrem -obiad - befsztyk, sałata z olejem i cytryną -kolacja - 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego będzie -śniadanie kawa bez cukru, dwa jogurty słodzone ksylitolem z dodatkiem niewielkiej ilości suszonej żurawiny -obiad - kostka sera tofu -kolacja - sałata z łososiem i olejem lnianym

Gość self esteem
Dzień drugi czas zacząć :-) miłego dnia!!

Gość gość
Na zdrówko. Trzymam kcikuki. Ja dwa lata temu schudłam dzięki kopenhaskiej 13kg! Mimo późniejszej anemii, z której w miarę szybko wyszłam warto było.

Dzięki !też lubię kopenhaska, choć nigdy chyba nie wytrwałam do końca, ale zawsze jakiś efekt byl. Teraz przy małej modyfikacji mam nadzieję dotrwać do końca. Jeśli o anemię chodzi, to biorę codziennie Ascofer (żelazo) i kilka innych supli

Gość Fili80
Ja także życzę dotrwania i dużych spadków na wadze. Ja kiedyś przeszłam całą od deski do deski razem z mężem do dziś wspominamy tą dietę z uśmiechem na twarzy. Naprawdę było nam ciężko funkcjonować na niej a efektów u nas były mizerne. No ale Tobie życzę sukcesu.

Dzięki! Ja nie liczę na spadek kilkunastu kg, nie łudzę się. Mi na początek wystarczy kilka, potem nadal planuję zrzucać wagę ale już w inny sposób. Startuję z wagi 70kg i mój ostateczny cel to zrzucenie do 15kg, ale na spokojnie :-)

Gość marysik929
Twoja waga i tak jest w porządku;) ja do 70kg mam jeszcze 25kg! Odchudzam się z wagi 100kg! zrzuciłam już 5kg w dużej mierze dzięki suplementacji African Mango http://afrikanmango.pl bo to ona powoduję,że nie podjadam między posiłkami a sami wiecie jakie to jest trudne;) może diety jakieś nie trzymam ale jem regularnie i wyeliminowałam kilka produktów ze swojego jadłospisu;) chodzę na aqa aerobik;)

Gość self esteem
Witam! Najpierw podam menu na dzień 3 Dzień 3-zamiast: -śniadanie-kawa z cukrem, grzanka -obiad - szpinak, owoc, pomidor -kolacja-plaster szynki, 2 jajka, sałata z olejem Jest: -śniadanie - grahamka z gotowanym jajkiem -obiad- szpinak z niewielką ilością fety smażony bez tłuszczu, grejfrut -kolacja - sałata z jakiem, łososiem i pomidorem

Dodam, że ten dzień 3 robię dopiero dziś, co wcale nie znaczy, ze wczoraj przerwałam dietę. Wczoraj miałam ciężki dzień, sporo nerwów i brak czasu, przez co zjadłam tylko 2 porcje sałaty z warzywami. Trudno to podpiąć pod którykolwiek dzień z diety kopenhaskiej, dlatego postanowiłam dziś kontynuować od dnia 3-go.

Menu na jutro czyli dzień 4, zamiast: śniadanie-kubek kawy, kostka cukru obiad- tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny kolacja-sałatka owocowa, 2-3szklanki jogurtu naturalnego bedzie u mnie: sniadanie-serek wiejski obiad- jajko sadzone bez tłuszczu, marchewka tarta z kapusta kiszoną i jabłkiem kolacja-owoce ( kiwi i pomarańcza ) w sosie z jogurtu naturalnego słodzonego ksylitolem z dodatkiem cynamonu MNIAM :-P

Podaję jadłospis na dzień 5, jest: -śniadanie-tarta marchew z cytryną -obiad-duża chuda ryba -kolacja-befsztyk, sałata i brokuły U mnie będzie: -śniadanie-zmiksowany gotowany brokuł -obiad-ryba z marchewką i kapustą kiszoną -kolacja- sałata z tofu