Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysia Ryszarda

2,5 latek i 3 miesięczna córka

Polecane posty

Gość Rysia Ryszarda
Ja mam nianie na godziny jak mi potrzeba gdzieś jechać ale rzadko korzystam ponieważ to kosztuje jednak a raczej mi się nie przelewa. ale czasem nie ma wyjścia muszę z jednym czy drugim do lekarza a przecież nie zabiorę ich razem

Gość gość
Ciekawe czy ta przerażona osoba ma doświadczenie z dwu trzy letnimi dziećmi skoro uważa że tak łatwo nad nimi zapanować

Gość gość
Syn ma 3 l i 4 mce, corka prawie pól roku. Najgorsza jest ta popaprana pogoda, wiosna, latem mozna caly dzien spedzic na dworze i nie ma takiej zamuly. Teraz wszyscy jesteśmy chorzy i kisimy się w domu od tygodnia, to juz cud dla mnie, ze nie strzelilam sobie w leb. W weekend mąż pomaga na szczęście, ale jak siedzi sie samemu to oszaleć nietrudno. Pocieszam sie, ze to czas który trzeba przeżyć, ze wiele kobiet ma podobnie i s w gorszej sytuacji , bo maja chore dzieci i w ogóle z domu nie wychodzą takze Glowa do góry i byle do wiosny!!!! Pamietm jak moja siostra byla w podobnej sytuacji a teraz ma wyrośnięte dzieciaki 19, 17 lat i nie wiadomo kiedy to zleciało.

Hej! Jak po weekendzie? Mój m dzis rano pojechal i wróci.dopiero 18:/ Ogolnie zle nie bylo. Z dwa razy moze kryzysowe sytuacje ze oboje na raz plakali. Tak to syn na razie ( albo nie napisze bo zapesze) Osoba ktora tu pisalabze nie maha juz dzieci dziadków i żadnej bliskiej rodziny wokół i z mężem sie mijają bo ba zmiany pracuja to szczerze mówiąc aż wierzyć się nie chce ze rak sie da zyc:/ Na jakieś wakacje extra chociaz razem jeździcie ?? Bo tak sie mijacie

Musze jeszcze malej dać jej na spiochu i tez sie klade. Dla mnie najgorsze jest chyba to niewysypianie sie. Mój syn tez prawie codziennie budzi się w nocy z placzem bo coś mu się. Sni

Gość Rysia Ryszarda
Mój syn też się budził w nocy z płaczem co noc już nie wiedzieliśmy co robić. Przestalam mu włączać bajki w tv i wszystko się skończyło. Oczywiście ja też nie oglądam tv w ciągu dnia. Ciężko się przyzwyczaić ale da się. Wiadomo że łatwo włączyć tv i mieć chociaż chwilę spokoju ale nie chce żeby później miał koszmary. I teraz przesypia całą noc.

Rysia pewnie u mnie powód podobny bo raz syn powiedzial ze dinozaur mu sie snil który przyszedl po jego dinizaura

Gość gość
ja mam córkę 2,5 letnią i rodzę za miesiąc druga córkę, bardzo chciałam juz odpocząć od pieluch, ale cóż, znowu mi się zacznie. Ale od września wysyłam córkę do przedszkola, a jak odchowam i drugą to będę miała po prostu spokój. wiec może i dobrze, że teraz będzie chwile hardkorowo, a później jak obie juz będą chodzić do przedszkola to i ja sobie trochę odetchnę. poza tym mieszkamy w szeregowkach, w lecie wypuszczam córkę na ogródek i bawi się całe popołudnie z innymi dziećmi po sąsiedzku. Rano chodzimy na plac zabaw. A teraz w zimie to wiadomo, że nudy ;)

Gość gość
Mam syna 2,5 letniego i drugi synek 3 miesiące;) Plusy: starszy od dawna przesypia całe noce, młodszy też (!!!)- wieczór, a konkretnie godzina 21 to czas kiedy mam WOLNE. Czekam na to cały dzień ;). Starszak zasypia o 20, młody ok 21. Generalnie nie jest źle, ale stosuję kilka trików. Obiady na 2 dni. Młody w chustę i w kurtkę do chustonoszenia,starszy za rączkę ( na szczescie grzecznie chodzi) Jak młody śpi, to ze starszym bawimy się maksymalnie, poświęcam mu czas, a jak młody ma czas aktywnosci to daję go do bujaczka i tak jakoś zlatuje nam czas. Starszy od wrzesnia 2017 pójdzie do przedszkola, wtedy młodszy znowu zacznie byc bardziej absorbujacy. Wieczorami 3xw tygodniu chodze pobiegać na siłownie, ew. na jakieś zajecia (mam bardzo blisko od domu). W weekendy rano zawsze wstaje maż- przynajmniej na ta godzinke, pół godzinki a ja wtedy delektuje sie ciszą :D

Gość gość
a jak mam totalnie absolutnie dość... chowam sie w pustej wannie :D

Szkoda ze nie mam.wanny:/ 3 m-ce to jeszcze w bujaczku poleży czy lozeczku a moja 5 m-czna to juz wie eee k musi widzieć i zwiedzać. No fajnie ze w huscie nosisz . Ja chyba kupie nisidlo. Wcxoraj wiecej zajęli mi ubieranie na dwor niz pobyt na nim:/ Moja mala ma drzemkę wiec chyba wykape malego

Gość Rysia Ryszarda
Hej kobiety ja dzisiaj mam totalnie dość syn mi dal popalić jest niegrzeczny cały dzień. Wyć mi się chce i już.

Gość gość
no to po wuj rodziłaś drugie, trzeba było iść do pracy i o 4 rano wstawać, i do pracy i dziecko do przedszkola i pieprzony leniu odechciałoby ci si aby nocami prać, sprzątać, gotować

Gość gość
Ja mam syna za miesiac skonczy 3 lata coreczka ma 10 miesiecy mieszkamy za granica. W dodatku w praktyce maja tylko jedna babcie, sama jestem jedynaczka, maz ma 3 firmy i wiecznie w pracy! Ich babcia tu nie mieszka. Czasem jest ciezko ale da sie. Syn zaczal od poczatku roku chodzic do przedszkola 3 razy w tygodniu po 5 godzin wiec mam troszke czasu dla siebie. Wlasciwie zastanawiam sie nad trzecim i ostatnim tylko ze wlasnie nie wiem napiszcie co tym sadzicie: Mialam dwie cesarki, koncze w tym roku 30 lat, wolalabym druga dziewczynke zeby byly dwie siostry i brat ktory by je bronil (przed wszystkim zlym hhh).