Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość problem 23

Lekarz nie przepisał mi leków do nebulizacji

Polecane posty

Gość gość problem 23

Witajcie.. Byłam dziś z synkiem dwa latka u lekarza na kontroli po zapaleniu płuc.. Lekarz zapytał czy mam nebulizator powiedziałam, że tak, że dopiero kupiłam dlatego zaśmiał się i powiedział a to nie to najpierw pani musi nauczyć się jak to robi i se musi przepisać mu leki doustne.. Przecież nebulizacja jest prosta.. O co więc chodziło lekarzowi. Jestem nie śmiała nie chciałam się kłócić wiec nie mówiłam, że wiem jak obchodzić się z nebulizatorem mimo że mam go krótko..

Gość gość
iii to ze pytam może ktoś mi podpowie czy nebulizacja naprawdę jest tak trudna??

Gość gość
Wszystkiego można się nauczyć z Internetu. Kup sobie sól fizjologiczna albo najlepiej solanke Zabłocką i inhaluj dziecko. Na sterydy przyjdzie czas ( tutaj trzeba poznac kilka zasad), przeciez masz dziecko juz po chorobie.

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi..wlz soli fizjologicznej robiłam juz inhalacje f Dkat go myślałam że przyda się teraz gdy potrzebny będzie lek. I tym razem mimo że zapalenie płuc minęło to lekarz jeszxze wykrył pojedyncze pęcherzyki w oskrzelach wiec zastosowała bym inhalacje al niestety uznał on ze skoro jeszxze nie inhalowalam dziecka lekami to msze się nauczyć i sal syrop doustne moje pytanie brzmi czym różni się inhaklowanie solą a lekiem. ?