Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do pracujacych na umowę zlecenie

Polecane posty

Gość gość

Czy faktycznie od stycznia wzrosła Wam stawka godzinowa do tych obiecanych 12 zł za godzinę, albo jakieś inne zmiany w zatrudnieniu macie?

Gość gość
chyba wszyscy dostalipodwyżki

Gość gość
Tak, mam 13 zl brutto

Gość gość
A ja nie mam żadnej podwyżki. 9 zł brutto- jak miałam. Widać, nie każdego to objęło. Nasz szef powiedział, ze gdyby miał tyle zapłacić każdemu, to musiałby połowę zwolnić, bo by zbankrutował, więc nie dosataniemy tych 12 zł.

Gość gość
jak by zwolnil polowe to ta polowa nic niezrobi i ten gupek z automatu musi mniej zarobic wiec niech ci kitu nie pociska ,samo sie nic nierobi powiedz mu to ,a wogole z jego mysleniem to lepiej juz szukaj nowej pracy bo jego firma itak padnie bo po jego mysleniu widac ze to gupek :-P

Gość gość
13:44 Leć z tym do PIP. Oni uwielbiają takie sprawy.Dołożą mu karę.

Gość gość
Już nie raz PiP go kontrolował, bo inni zawiadamiali. Ale jak widać- moze mam tam znajomości, bo nic mu nigdy nie robili.

Gość gość
Ja tez pracuję na umowę zlecenie- ale też nie mam płacone od godziny, a niezaleznie od czasu pracy 600 zł. Najczęsciej moja praca zajmuje mi 3 godz, więc nie jest źle. Od stycznie nie zmieniło się nic i nie zmieni. Mam stałe miejsce wykonania zlecenia, a zlecenie jest na czas nieokreslony.