Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja ciaza. Moj dramat.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny prosze o madre rady nie krytki. I tak jest mi bardzo ciezko. Jestem w ciazy. Ta ciaza byla chciana ale od jakiegos czasu wszystko sie zmienilo- jestem dopiero od miesiaca, kiedy zrobilam test i wyszedl pozytywny ja i moj partner bardzo sie ucieszylismy. Z tym ze od jakiegos czasu mam depresje i nie chce tej ciazy, nie chce tego zycia a na mojego partnera nie moge patrzec brzydze sie nim. Co jest grane, nie spie, jestem przemeczona, smutna zyc mi sie nie chce Boze co to jest i co robic

Gość gość
hormony ci buzuja

Gość gość
Moze hormony :-) ja tez jestem w ciazy planowanej chcianej wystaranej chodze juz glaskam brzuszek itp a sa dni kiedy mam dosc mysle po co ja sie wpakowalam w te pieluchy nocne wstawanie siedzenie w domu bol po porodzie swoje zycie na jakis czas bede musiala posowecic dzieciom itp. Ale pozniej przechodzi my kobietki chyba poprostu czasem mamy burze hormonow i tak szalejemy ale nie martw sie minie niedlugo :-)

Gość gość
Naprawde myslicie ze to hormony? nawet myslalam o aborcji. Jest mi naprawde zle, mysle sobie w co ja sie wpakowalam pieluchy wstawanie, przeciez dziecko to poswiecenie na cale zycie a do tej pory sobie pedzilam beztroskie zycie, wczasy, wyjscia ze znajomymi, dzisiaj przyszla kolezanka- super ubrana, radosna jak wiosna wypila herbate i potem poszla zjesc do resteuracji ze znajomymi a ja siedze w domu, czuje sie jak slon, mam mdlosci i nie moge na siebie patrzec w lusterku a co dopiero mowic na mojego faceta! nie chce go widziec! w co ja sie wpakowalam..!!!

Gość gość
wszystko minie ale dziecko to duza zmiana życia i trzeba być tego świadomym ja mam dwóch synów i powiem ci, ze dałam radę się "przyzwyczaić", nadal pracuję, spotykam się z ludźmi, ćwiczę, sadzę roślinki, aczkolwiek wszystko w szybszym, dużo szybszym tempie, jestem często zmęczona, ale nie oddałabym ich jak wiadomo nigdy

Gość gość
i jeszcze jedno w ciązy czułam się podobnie, miałam mdłości okrutne, wypryski, rosnący brzuch, w rezultacie tego rozstępy, a le miałam też świadomość, ze to tylko 9 miesięcy, a potem jestem władcą swojego ciała i zrobię z nim porządek po ciąży fitness, spacery, dobre odżywianie, jak już doprowadziłam się do ładu to nowe ciuchy, kosmetyki tylko trzeba chcieć i chcieć sobie samej to wytłumaczyć nie wiadomo jakie ta twoja ekstra koleżanka ma problemy, może większe od ciebie a ty jej zazdrościsz daj spokój i weź się w garść

Gość gość
Skoro to dopiero początek ciąży to jaki słoń??

Gość gość
hustawka nastrojów bywa często. Np chce sie plakac bez powodu. w 2, 3 trymestrze jest lepiej.

Gość gość
Moze idz do psychologa.

Gość gość
Ogarniesz się w 2 trym. Hormony.

Gość Mamusiaporazdrugi
Ja to jak patrze na swojego grzybka w takich chwilach to od razu mi takie bzdety z mysli przechodza. Tyle par nie moze miec dzieci albo rodza sie chore az zal patrzec. Zdajesz sobie sprawe jak wiele sie zmieni ale to naprawde z poczatku tylko. Ja mam syna 5 lat i juz nie odczuwam bycia mama sama wrecz chodze go zaczepiam bo jest samodzielny pojdzie do przedszkola a ja na l4 za nim tesknie. Juz woli oczywiscie bawic sie z rowiesnikami niz ze mna wiec jak niedlugo w nosie bedzie mial przytulaski z mamusia to chociaz bede miala te mlodsze :-) nie martw sie hormony przestana szalec to sie uspokoi, ja sie nawet na bajkach potrafie rozplakac :-D a maz tylko zabki zaciska od moich nastrojow :-)

Gość Mamusiaporazdrugi
A jak moje kumpele szly na impreze juz bez mnie to wrecz wyc mi sie chcialo i bylam zla na siebie choc planowalismy i starania 10 mies ze ja isc nie moge i po co to mi :-) ale uwierz mi majac dzieci mozna spokojnie wychodzic itp moj synek jak juz nie karmilam czyli od 14 mies czasem byl pod opieka babci lub meza i ja wychodzilam poszlalec dla wlasnego zdrowia psychicznego :-)

Gość gość
Jeszcze moze poronisz i problem sie rozwiaze sam :-)

Gość gość
Szkoda mi tego dziecka ze bedzie mialo taka j******a matke.

Gość gość
Dziewczyny bardzo wam dziekuje za wasze wsparcie. Ktos tu napisal czemu sie czuje jak slon ano - bo rano jak wstaje piersi nabrzmiale, czuje sie w cala w mdlosciach i obolala mimo ze to dopiero poczatek. Po poludniu bylam na basenie poplywalam zrelaksowalam sie od razu lepiej. Boje sie tylko jutra bo ide do pracy i az mnie ciary przechodza bo jeszcze nic nie moge powiedziec bo troche wczesnie i jak sobie poradze z tymi nudnosciami ..no ale ..musze jakos przezyc

Gość gość
Mam podobnie, 6 lat staraliśmy się z mężem a ja teraz panikę że nie chce itd. Rośnie mi tyle, brzuch zawsze byłam bardzo zgrabna a teraz załamania, ale wierz mi nowe życie to cud, to będzie twój mały bąbelek

Gość gość
Ja w czwartym - piątym miesiącu też tak miałam. Dziecko planowane. Teraz po kilku trudnych rozmowach z partnerem, wylewaniu żali jest ok. Jestem w siódmym i czekam z niecierpliwością.

Gość gość
E tam,z jednym to ja prowadzilam normalne zycie towarzyskie. Dopiero z 3-jka jest troche ciezko.