Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie pęcherza w czasie ciąży... lek afastural..

Polecane posty

Gość gość

Czy stosował ktoś może lek afastural w czasie ciąży? Mój lekarz prowadzący ciążę zapisał mi ten lek a na ulotce napisane jest żeby unikać stosowanie go podczas ciąży. Wiec mam z lekka wachanie by go zastosować. Proszę pomóżcie mi, chciałabym znać waszą opinię?

Gość gość
Masz wątpliwości to pogadaj z lekarzem! Z ulotki: "Ciąża i karmienie piersią Jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza lub farmaceuty przed zastosowaniem tego leku. Najlepiej jest unikać stosowania leku Afastural w trakcie ciąży. Lekarz zadecyduje, czy pacjentka powinna stosować lek Afastural"

Gość gość
Tego leku akurat nie znam ale znam Monural ( ta sama substancja czynna ). I mój gin mi mówił że Monural można. Ale w ciąży nie brałam . A wyszły Ci bakterie w moczu ? Robiłaś posiew ? Mnie w ciąży pęcherz pobolewal 1000000 razy ale w badaniach czysto ale ból nadal był. Ratowalam się sokiem zurawina 100% taka z apteki albo tabletkami zurawit. Kiedyś myślałam że żurawina to sciema ale to naprawdę działa. I trzeba wypić mega dużo wody z cytryną na raz żeby ten pęcherz przepłukać. Poza tym kladlam sobie w nocy na stopy termofor żeby się wygrzac ( na brzuch się bałam ) i jakoś przechodzilo.

Gość gość
Spytaj lekarza o ten Monural, ktory nie jest antybiotykiem. Bralam go w dwoch ciazach i za kazdym razem pomogl. Podobno zapalenie pecherza jest dosc niebezpieczne w ciazy.

Gość gość
Na ulotkach zawsze tak piszą więc trzeba się zdać na lekarza. Nie lekceważyłabym zapalenia pęcherza bo każde zapalenie jest niebezpieczne w ciąży. Ja przez całą ciąże stosowałam probiotyk doustny, który chroni nie tylko przed infekcjami pochwy ale również pęcherza moczowego. Poczytaj sobie o kompleksowym podejściu do zdrowia intymnego: http://piramidazdrowiaintymnego.pl/, te rady na pewno kiedyś Ci się przydadzą.

Gość gość
Zacznij zażywać probiotyk, który zakwasi drogi moczowe i pochwę. U mnie w ciąży sprawdził się provag, kapsułki skutecznie chronią przed problemami intymnymi, ponieważ zawierają polskie szczepy mlekowe. Kolejnym ich plusem jest brak zaparć, dobrze regulują pracę jelit.

Gość gość
herbatka z żurawiny duże ilości witaminy c najlepiej z rutyną np. rutinoscorbin, rutimax itp. pić dużo wody, chłodnej, ciepłej, nie powinna być z lodówki moczyć nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem soli np green pharmacy (rozmaryn i lawenda), ziołowa (Farmona) wchodzić pod prysznic i masować nerki i pęcherz ciepłymi strumieniami wody można włączyć probiotyk np. lactovaginal bardzo dużo pić uważać na nogi, żeby nie zmarzły ograniczyć cukier w diecie, ostre przyprawy, kofeinę itp. zrobić badania w kierunku bakterii profilatycznie można brać coś z żurawiną w kapsułkach (jeśli komuś służy, ) np. urinal, vimont żurawina plus, żuramix, można pić też soki rozrobione w wodzie (uwaga kwaśne) np.EkaMedica przyczyny: bakterie, zła dieta, stosunki płciowe,sporty, przemarzanie, przewianie, alergie, powirusowe powikłania, przyjmowane leki, hormony, nadreaktywność, basen, kąpiele w wodzie, zmiany temperatury i może coś jeszcze..,

Gość gość
Ja od kilku miesięcy poza wodą z cytryną i minimalizowaniem kawy stosuję żuramix ( ma dodatkowo pokrzywę). Nie piję również napojów gazowanych i nie jem ostrych dań. Jeśli macie problem z zakupem żuramixu, możecie ratować się Urinal (prawie w każej aptece). Na niektórych działa urosept. Mi nie pomaga. Pijcie wodę przegotowaną z sokiem ekologicznym. Działa cuda.

Gość gość
Brałam afastural w ciąży. Dzidzia ma 10 miesiecy i wszystko ok.