Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa zrozpaczona

Mam telewizor z wbudowanym tunerem cyfrowym. Jak nagrać film na magnetowid VHS?

Polecane posty

Gość gościówa zrozpaczona

Jak w temacie. Nie mam porblemów z odtwarzaniem filmów z kasety na telewizorze ale za to nie wiem jak nagrać film z telewizora na kasetę. Mam wrażenie, że wbudowany tuner cyfrowy nie puszcza sygnału na żadne z wyjść telewizora tylko od razu daje go prosto na ekran. To nie można nagrać wcale?

No, ale masz specjalny kabel zeby polączyć magnetowid z tv ? Kiedyś był euro/euro do tego a w ogóle to nie lepiej ci ten film zrzucić na jakiś dysk zewnętrzny USB zamiast bawić się w VHS ?? to już przeżytek przecież jest, teraz są nowe lepsze technologie X edit na tv-iku pomieszaj pilotem z trybami AV i na video daj nagrywanie, może wtedy zadziała

Gość gość
o kuzwa, kiedy to było..kasety VHS :D

Gość gosciowa zrozpaczona
Wyprobowalam juz chyba wszystkie mozliwe kombinacje kabli. Mam scart/euro i mam czincze. Telewizor ma wiele wejsc (no wlasnie wejsc ale czy ma wyjscie?) i podlaczalam na scart i na czincze. Nic nie dalo. Gdy wlaczam nagrywanie w magnetowidzie to nagrywa sie szum. Zaczynam podejrzewac, ze nowe telewizory maja mase wejsc ale nie maja wyjsc i nie ma mozliwosci wydobycia sygnalu wbudowanego tunera cyfrowego. Szkoda bo to bedzie dla mnie oznaczalo kupno dodatkowego osobnego tunera z wyjsciem a to kosztuje min. 150 zl.

a cha, ważna sprawa, teraz na to wpadłem. Do magnetowidu musi przecież iśc kabel antenowy z sygnałem bezpośrednio z gniazdka, a kabel euro to tylko połączenie obrazu i fonii między dwoma urządzeniami. Jak dołożysz kabel antenowy to powinno się wtedy nagrywać i to nawet bez telewizora. Trochę, nie w tą stronę kombinowałaś :)

Przyznam, ze z kablem antenowym jeszcze nie probowalam. Zapewnia gorsza jakosc. Ale zaraz zobaczymy. Dzieki za podpowiedz :)

Slepa uliczka. Jesli odlacze antene od telewizora to strace sygnal telewizyjny. Przeciez tuner cyfrowy mam wbudowany tylko w telewizor. Moge oczywiscie podlaczyc antene do magnetowidu i z magnetowidu dalej na telewizor ale to nic nie da bo tuner w magnetowidzie jest analogowy i nie zdekoduje sygnalu cyfrowego. Jest jeszcze taka mozliwosc, ze podlaczam antene to magnetowidu i sygnal omija tuner magnetowidu i kolejnym antenowym kablem biegnie na telewizor, w telewizorze jest dekodowany i wybrany kanal wraca tym samym kablem antenowym z powrotem do magnetowidu. Ale czy jest to mozliwe? Watpie. Dzis sie nie dowiem bo wlasnie sie okazalo, ze i tak nie dysponuje kablem antenowym z wtykami po obu stronach. Jest niedziela wiec odpuszcze sobie zakupy w sklepie.

do magnetowidu musi iść osobny kabel i osobny do tv. Moim zdaniem zabawa w to może okazać sie nieopłacalna, bo potrzeba trójnika na kabel antenowy i dodatkowy kabel. Jak chcesz to się baw, życze sukcesu i powodzenia.🖐️

Gość gosciowa juz nie zrozpaczona
Zalezalo mi bo dzis na TV Kultura jest koncert Diany Krall z Paryza. Chcialam sobie nagrac. Wychodzi jednak na to, ze nie nagram. Trudno. Znalazlam inne wyjscie. Ten koncert jest w necie i to w jakosci HD. Wlasnie sobie sciagam :)