Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam mieć już dość tego mrozu

Polecane posty

Gość gość

A wy ?

Gość gość
A ja nie, zima jest super. Wreszcie jest taka prawdziwa, taką pamiętam z czasów dzieciństwa. Super.

Gość gość
Troszkę za chłodno, wczoraj -24, dziś -19. Przez okno fajnie, ale na spacer z dzieckiem za zimno. Mogłoby być kilka stopni więcej, do -10 niech trzyma do kwietnia. Niemniej wolę tak niż breje i na plusie.

Gość gość
Bardzo dobrze, niech jeszcze potrzyma kilka tygodni. Oczywiście mróz może być mniejszy tak z 8-10 stopni, ale niech ten śnieg leży, a drzewa, ziemia i patogeny niech śpią. My tez będziemy się lepiej czuć, bo ciśnienie w taką zimę nie wariuje.

Gość gość
Fajnie?przedwczoraj zamarzło 7 osób a tej nocy 9.s

Gość gość
Ja nie obojętne mu to ale nienawidzę hsk topi się śnieg jest syf i wychodzą psie g****a.

Gość gość
Ja tez juz mam dosc :-/ w najwiekszy mroz przenieslismy sie na poddasze i dwa pokoje ogrzewane przez 3 lata do ok 15 teraz sa zimne i czekamy az sie sciany nagrzeja a ja marzne :-) a ja kocham ciepelko :-)

Gość gość
Mi też się podoba. Nie ma tak źle. Mieszkam na górnym Śląsku tutaj codziennie ok -10stopni jest ale da rade iść na górkę na sanki. Szkoda mi tylko kierowców. To jest masakra co się dzieje na ulicy.

Gość gość
a ja chcę już wiosnę

Gość gość
zima jest to jest zimno! W końcu taka zima jak ma być a nie taka pseudo jesień-wiosna zimą.

Gość gość
Ja też mam już dość. Mieszkam w blokach bez garażu, codziennie zamiast o 7 muszę wstawać o 6:15 do pracy, bo tyle mi zajmuje ogarnięcie samochodu zanim wyjadę do pracy + zapas na dojazd, bo wszędzie ślisko, drogi wąskie, bo zsuwają się na nie zaspy. W domu też zamiast o 16 jestem po 17. Poza tym szkoda mi bezpańskich zwierzaków, które zwyczajnie zamarzają z zimna i głodu, ptaków, których nikt nie poi, bo przecież nie krzyczą, to im się nie chce pić, ludzi, którzy nie mają gdzie się podziać i koczują pod mostami czy w klatkach i też zamarzają. Nie cierpię tego 15-minutowego wyprawiania dzieci do przedszkola, bo nie można nałożyć trampek i kurtki, tylko trzeba się opatulać w ocieplacze, czapki, szaliki, rękawice. Nie cierpię błota pośniegowego, które qrewsko ciężko sprać ze spodni i które trzeba non stop ogarniać w przedpokoju. Nie lubię odkręconych kaloryferów, bo mieszkanie robi się momentalnie suche, a szkoda mi kilku stów na porządny nawilżacz do mieszkania 102m2 więc rozwieszam ręczniki po praniu po całej chacie jak cyganka. Uwielbiam wietrzyć mieszkanie, mieć otwarte okno czy choćby uchylone na skos, co przy obecnych -20 jest niemożliwe. Niewygodnie mi w rajstopach, nienawidzę nosić czapek. Szczęśliwie dzieci mają ojca, który chętnie uprawia sanking i inne zimowe atrakcje, bo ja co najwyżej mogę usłużyć zrobieniem gorącej herbaty w taką pogodę. Nienawidzę zimy, amen.

Gość gość
Haha, ja też nienawidzę i podpisuję się pod powyższym postem rękami i nogami :D Jeszcze dodam, że mam BARDZO delikatną skórę i w taki mróz mimo kremu niestety policzki mam suche tak, że wyglądają jakby mi je ktoś mąką posypał :(

Gość gość
Ja pierdziele... francuskie pieski!

Gość gość
ja mróz na razie widze tylko na termometrze. Od ponad tygodnia nie wychodziłam z mieszkania bo odpoczywałam. Mam ciepełko w mieszkanku. Jutro niestety wracam do pracy i nie wiem co to będzie

Gość gość
Nie znoszę zimy, mrozu i śniegu. Zima ładna jest tylko na pocztówkach, w mieście, gdy musisz stać na mrozie na przystanku czy pół godziny ur******ać auto (nie każdy ma garaż!), a potem dziecko zapada ci na zapalenie płuc, to już nie jest tak pięknie. Byle do wiosny!:-)

Gość gość
Ja też nie lubię takiego mrozu. Na szczęście mężowi żadne warunki nie przeszkadzają, a mały uwielbia zimę więc wychodzą we dwójkę. I tak teraz w ciąży mam lepsze krążenie i nie marznę tak bardzo, ale jest po prostu strasznie nieprzyjemnie, duża wilgotność powietrza, dłonie drętwieją, twarz sztywnieje po kilku minutach... lubię suche powietrze i temperaturę do max -10 st, a nie dwudziestostopniowe mrozy, brr...

Gość gość
W miescie moze fajnie . na wsi tragedia. Opal zaraz sie skonczy, dokladanie do pieca co 2godz, a zeby dolozyc do pieca to musze wyjsc na dwor:/

Gość gość
Mieszkam na wsi, mam piec na pelet i dokładam raz w tygodniu. A pogoda super, niech zostanie do marca!

Gość gość
Niech będzie zima, ale nie tak zimno. Pojechałam wczoraj na narty, było -16 stopni. Tak przemarzłam, że nie potrafiłam sie rozgrzać do wieczora. No i to wieczne skrobanie samochodu. Chciałabym kilka stopni mrozu i śnieg.

Gość gość
Wolę mróz niż upały.

Gość gość
W domu mam ciepło, przez weekend było u mnie -13 stopni i codziennie byliśmy na spacerze w lesie. Super sprawa. Samochód stoi w garażu, więc nic nie muszę skrobać. Żyć nie umierać, mi nie przeszkadza ta temperatura. Wole taką niż 35 stopni na plusie.

Gość gość
Serio wychodzicie z rocznymi, dwuletnimi dziecmi ponizej -10 stopni??? Czytalam ze sie nie powinno, takie dziecko nawet nie powie ze przemarzlo... Mroz az zatyka nos, a co dopiero takie male dziecko. Ja mam 21-miesieczne i czekam te pare dni az temp nie bedzie nizsza niz -5

Gość gość
Na zewnatrz tez nie widze malych dzieci w taki mroz, przedszkolne to juz owszem

Gość gość
Bez przesady. Mróz jest raptem kilka dni a ktoś pisze o kończącym się opale. To jaknsie do zimy przygotowałaś? Liczyłaś że będzie ciągle +10?

Gość gość
Wychodzę z8miesieczna córka. Na pół godziny. Idę po syna do przedszkola i zakupy. Nie macie ciepłych ubrań? Jak syn był w tym wieku to też jakoś chwilę pomrozilo i też wychodziliśmy. On do żłobka ja do pracy. Jakby zimy były takie jak parę lat temu to siedzialybyscie w domu parę tygodni?

Gość gość
dopiero mróz się zaczął a wy już macie dość...mieszkam w domu na wsi i jest super, auta mamy w garażu więc nie muszę odśnieżać. dzieci też się cieszą, że po śniegu mogą pogonić. teraz jest tak jak zima powinna wyglądać. Wieś nie jedna z was tu wyśmiała i mówicie, że życie w mieście jest podobno takie fajne...:P właśnie czytałam jakie fajne...:P

Gość gość
Moje dzieci są zachwycone, sanki, bałwan, wreszcie prawdziwa zima.

Gość gość
Mnie nie tyle odstrasza mroz co smog, mieszkam na obrzezu miasta przy wsi i w sobote wieczorem szlam raptem 10 minut przez osiedle, powietrze bylo tak smierdzace i duszace ze kaszlalam cala droge. Dramat. A w niedziele rano przeczytalam ze nie powinnam byla wychodzic z domu, w ciazy i z malym dzieckiem w dodatku:/ o takich rzeczach sie nie mysli jak trzeba gdzies isc. Ludzie chyba pala wszystkim co im w domu zalega, smrod mi wczoraj wszedl do domu, na spacer sie po prostu boje wyjsc.

Gość gość
O rany, 3 dni zimy a wy macie dość. Wreszcie jest tak jak powinno być zimą. Wolicie deszcz, wiatr i jesień od października do marca? Wtedy to dopiero choroby się szerzą...

Gość Fajnie jest
Taka powinna być zima.Latem powinien być upał, a w zimie mrozno. Dawniej tak bywało i jakoś nie było z tym problemu.Naprawdę trudno Wam dogodzić.