Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić kiedy drzwi w pociągu ie dadzą się otworzyć?

Polecane posty

Gość gość

Muszę niebawem jechać pociągiem a mam przykre wspomnienia z ostatniego razu kiedy to chciałam wysiąść na niedużej stacji i nie udało mi się otworzyć drzwi, które przymarzły albo się zacięły :o jakiś facet z pobliskiego przedziału mi pomagał ale też mu się nie udało. Teraz mam stres, że znowu będę musiała jechać o stację dalej a tym razem nie ma kto po mnie przyjechać jakby co. Może osoby dużo podróżujące koleją powiedzą mi co należy zrobić w takiej sytuacji? Dodam że nie zdążę raczej dobiec do drzwi w innym wagonie bo mam bagaż.

Gość gość
Pewnie pierdzialas i ktoś zakluczyl twój przedział,żebyś nie mogła wyjsc i smrodzic na korytarzu.

Gość gość
Nie drzwi od przedziału tylko z pociągu na peron.

Gość gość
U góry jest taka wajcha, która automatycznie otwiera drzwi "awaryjnie". Ja jezdze skm'ka- szybką koleją miejską w 3miescie i bardzo czesto drzwi się zacinają ;/, trzeba wajchę w dół i voila! :D

Gość gość
a skąd mam wiedzieć który to przedział?

Gość gość
Dzięki :) zaraz po wejściu do pociągu rozejrzę się za tym hamulcem, czy czymś takim.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem, drzwi w zwykłych pociągach zazwyczaj otwierają się same, ewentualnie trzeba nadusić przycisk. Nawet w tych dalekobieżnych są co jakiś czas wyjścia właśnie na ten przycisk, a nawet jeśli nie będzie, to takie pociągi zatrzymują się przy większych stacjach, więc raczej nie ma ryzyka, że nikt inny nie będzie wysiadał na twojej stacji. Najlepiej rozejrzeć się, gdzie stoją inni ludzie i w stronę tego wyjścia się skierować.

Gość gość
W moim pociągu była taka jakby klamka. To był taki stary klamot :o Na stacji nikt chyba nie wysiadał tylko może ktoś wsiadł. Konduktor tylko wyszedł bo widziałam go z daleka i zagwizdał na odjazd. Trwało to może z pół minuty.

Gość gość
Są pociagi starszej generacji, zapomnij w nich o jakichkolwiek przyciskach :D. Po prostu powinny otwierać się automatycznie, a nie zawsze tak się dzieje- u góry jest specjalna wajcha- nie hamulec awaryjny!, bo ten jest w innym miejscu- która powoduje, ze drzwi otwierają się "ręcznie". Zapewne o takich przedziałach/pociagach autorka mówi..

W niektórych pociągach są drzwi na taką korbkę. Ale tak czy inaczej konduktor powinien wyjść na stację i sprawdzić sytuację.

Gość gość
Konduktor wysiadł, ale mnie nie widział bo stał daleko :o

Gość gość
A może złap konduktora za wajche