Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauroczylam sie w Inaccessible 89

Polecane posty

Gość gość
Bo sa mocno wyzyskiwane i przez szefow i przez klientow ktorzy traktuja je jak.... Pracowalam troche na tym stanowisku to wiem. Kazdemu szacunek sie powinien nalezec .

Gość gość
Tu autorka bylam kasierka i wiem jak to jest .

Nie dogadamy się. Kasjerki nie są mocniej wyzyskiwane od innych zawodów i nikt im nie każe wybierać takiej pracy. Poza tym, co ma wspólnego szacunek do człowieka z godzinami pracy, na jakie ów człowiek się zgodził?

Gość gość
Inn ależ bym cie pchoł. Pomazańcu stolcowy ty mój ❤️

Gość gość
Gdy nie masz wyboru, bo nie masz znajomosci do innej pracy to zostajesz kasjerka w markecie ,za grosze. Gdybym miala wybor, to bym nie musiala tyrac za grosze ,ale zycie pokazalo mi co innego. Bez tej pracy w markecie, to bym zdychala. Juz nie pracuje w markecie.

Gość gość
In zatrudnij sie w markecie na miesiac to zobaczysz o czym mowa bo poki co najglosniej krzyczysz nie wiedzac o co chodzi. Sam kombinujesz jak mozesz z praca i wszystko pod stolem a oceniasz innych i madrzysz sie na ten temat o ktorym gucio wiesz

Gość gość
Moja praca polegala na tym ze przy kasie stalam, zaopatrywali sie tam hurtownicy do swoich sklepow i firm. Platnosci byly rozne ,klijent mogl zaplacic czesc karta, czesc gotowka, sama karta, mogl miec raty ,wtedy spisywalam kod autoryzacji, pesel klijenta. Tych operacji pienieznych bylo duzo a kazda pomylke splacalam ze swojego portfela ,klijenci rozni byli mili i zgrywusy. Zdarzalo mi sie kasowac gulczasa z big-bratera .Fajny ,sympatyczny byl dla mnie.

gość dziś Na studiach pracowałem w markecie dłużej niż miesiąc i nie tylko w markecie. Poza tym z ciekawszych prac pracowałem na produkcji na nocki. Jest wiele różnych miejsc, w których pracownicy są wykorzystywani - ale problemem jest nie praca w niedziele, a właśnie brak poszanowania praw pracownika przez pracodawcę, tchórzliwość pracownika i jego nieznajomość własnych praw oraz niechęć ich dochodzenia, wygodnictwo, pragnienie zrzucania trudnych decyzji na inne osoby.

Gość gość
Inacessible czemu mi nie odpisujesz na pytanie czy pomieścił byś w dóópie dwa chóóje ?? K-ce

Gość gość
Do 20:28 liczyłam na sensowną odpowiedz inaccessible i się nie zawiodłam, jest spoko.

Gość PANgość
inaccessible89 - Już kiedyś wspomniałem szefowi o swoich prawach a on wskazał mi gdzie są drzwi. :P Niestety ale swoje prawa możesz sobie wsadzić w buty i przeważająca część firm odpowie w ten sam sposób co mój szef.

PANgość dziś Ale ustawa o zakazie handlu w niedziele nie ma z tym nic wspólnego, a lepszym rozwiązaniem jest - zbieranie dowodów, że szef działa niezgodnie z prawem - szukanie lepszej pracy, jeśli dotychczasowa jest nieodpowiednia - podniesienie kompetencji, jeśli posiadane są nieatrakcyjne na rynku pracy. Ja też wielokrotnie wspominałem szefom o swoich prawach. Tyle tylko, że zwykle byłem "ubezpieczony" i źle wychodzili na pokazaniu mi drzwi (no, paru nie zdążyło, bo sam się zwolniłem).

Gość Michał12121
niedziewice to najwiekszy syffff fuuuu

No i jeszcze jedno, kto ustala, że Pani Zdzisia pracująca w niedziele w supermarkecie, bo nie umie znaleźć lepszej pracy, jest "równiejsza" od Pani Stefy, również nie potrafiącej znaleźć innej pracy, ale pracującej w nocy z soboty na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek w fabryce / magazynie...?

Gość PANgość
inaccessible89 - Tylko powiedz mi co ja mogę zrobić z tymi dowodami? Te firmy mają o wiele więcej pieniędzy niż ja i o wiele lepszych prawników. :O Nawet jeśli coś na niego zbiorę to i tak nic mi to nie da.

A w ogóle coś z nimi próbowałeś zrobić? Na przykład wziąć paru kumpli dla potwierdzenia i opowiedzieć historię lokalnej gazecie?

Gość gość
Najwiecej szalalo za baronem pancernym a niektore to uwazaly go za wzor mezczyzny dopuki nie zaczal przynudzac ciagle z tymi lewakami.

Gość PANgość
inaccessible89 - Kumpli? Oni się boją tak samo jak i ja że stracimy tą pracę. Mimo że nie należy ona do najlepszych to jednak masz tą umowę i stałe dochody. Chciałbym coś zrobić ale niestety nie mogę się wychylać bo znowu wyląduję na jakiejś durnej umowie zlecenie/dzieło. :O

A co złego jest w umowie o zlecenie? - Masz ubezpiecznie - Możesz mieć składkę emerytalną (czy nawet po zmianach - już masz) - choć... emerytury i tak nie będzie - Możesz mieć płatne wakacje - Możesz mieć płatne chorobowe ... i możesz ją zerwać w każdej chwili. To, że masz umowę o pracę, nie gwarantuje Ci ani bezpieczeństwa, ani stabilizacji.

Gość gość
No i o tym mowilam . prawda inaccessibka najlepsza bo w innym przypadku bedzie glegal i coraz to nowe propozycje pisal i sie madrzyl co to nie on. Za bardzo przemadrzaly jestes i tyle. A sam cwaniakujesz i kombinujesz jak mozesz. W polityce bys zrobil kariere kurde bo tam tacy sami jak ty.

Gość PANgość
inaccessible89 - Cóż przemyślę to wszystko. Dzięki za poświęcenie czasu.

Każdy z nas ma tendencje do obrony własnego zdania i jeśli gruntownie przemyślał jakiś temat - uważa, że ma rację. Nie mam możności zmusić Cię do przyznania mi racji i wiem o tym - dlatego napisałem, że się nie dogadamy. Cwaniakuję i kombinuję? To chyba dobrze, że jestem zaradny i kreatywny :)

Gość gość
Inacess a jak długiego masz? Gruby? Nażyłkowany? Pełna główka? K-ce