Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kruszace_wlosy

Kruszące się wlosy przy glowie

Polecane posty

Gość Kruszace_wlosy

Wlosy mi się kruszą zaraz przy twarzy obok skroni. To nie sa tzw baby hair ani nic po prostu sie krusza i sa od 10 lat ciagle na ok 3/5 cm!!! Nie farbuje, nie susze i nie prostuje tych wlosow. One sa praktycznie nieruszane!! Dostaje juz świra bo nie wiem co robic :( pomóżcie blagam. Maseczki nic nie daja, robilam z olejku kokosowego, kupowałam odżywki za 30 zl, maseczki z jajka i oliwy. Tragedia. Wlosy zdążą odrosnąć na 1 cm pozniej budze sie kilka dni pozniej a one sa krótsze. To jest chore.

Gość gość
Też mi się tak robiło na tyle że przy skroni byłam lysa i już były zakola więc kupiłam olej kokosowy i jak siedzę w domu to smaruje te włosy z parę razy dziennie są tłuste ale warto bo wreszcie mi urosły na 5 cm i zakola znikają robię na noc kompres z oleju kokosowego i rano myje włosy chyba że nigdzie się nie wybieram to tak chodzę a co to dużo go używam bo pomaga

Gość gość
Może to wynik pozycji spania i ocierania o poduszkę? Albo fryzury? Próbowałaś zabezpieczać solidniejszą porcją silikonów?

Gość adrianna71
Moze spróbuj olejkow do włosów? Mi np. arganowy inoar pomaga na kruszące się końcowki. Myśle, ze jak nalozysz go na cala dlugosc wlosow to moze je wzmocnic i dzieki temu beda w lepszej kondycji

Gość gość
Polecam środek na wzmocnienie włosów www.volumehair.pl

Gość PPac
Dobre wzmacniające maski ma Chantal, mi odbudowały włosy

Gość Lliva
Na moje włosy świetnie podziałały szampony Elastabion z Floslek, plus nie obciążyły mi kieszeni.

Gość gość
Może warto zainwestować w dobrą pielęgnację bogatą w olejki które potrafią przeniknąć w włos np. kosmetyki brazylijskiej marki INOAR np linia vegan posiada olejek do olejowanie który odbudowuje włosy ;)

Kochana pierwsza inwestycja to wykonanie podstawowych badan przekonasz się jakich składników Ci brakuje zazwyczaj chodzi o niedobór cynku, biotyny a do tego dobry suplement diety i wszystko wróci do normy, powodzenia! :)

Gość gość
moze idz po porade do fryzjerki