Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEŚCIOWIE!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
Ale to ze z nimi nie mieszkam nie przeszkadza im w manipulowaniu mężem , mną tez manipulowali, ale na początku , później rodzice moi pomogli mi otworzyć oczy . Czemu po prostu e spotkania nie mogą być dobrowolne niewymuszone i luźne? O to mi po prostu chodzi . Tez chciałabym poprosić Was o pomoc , jak delikatnie rozmawiać z mężem , może macie doświadczenie ?

Gość gość
A twoich rodziców też odwiedzacie czy rodzinę,czy są jakieś proporcje w częstotliwości odwiedzin? Też by mnie wkurzało,że jak mąż wróci z delegacji i razem chcecie spędzić czas,to musicie pędzić do teściów. Może najwyższy czas powiedzieć "dziękujemy mamy inne plany".Stań się asertywna i mąż też niech to zaakceptuje,bo jak będziecie mieli dziecko,to już wtedy chyba teściowie z wami zamieszkają.

Gość gość
Do 17 51 , troszkę jestem . Kłótni nie lubię , chyba że jestem mocno sprowokowana. Nie umiem się teściom postawić , bo są ludźmi niezwykle dominującymi. Ja niestety zostałam wychowana w taki sposób , że starszym mam ustępować , ale chcę to zmienić bo się z mężem dusimy . Problem jest w tym ze on chce żebym to ja wszystko załatwiła . Ja ze swoimi rodzicami umiem rozmawiać i nawet bym nie chciała aby im zwracał uwagę . Bo mi jako ich córce , wszystko wybacza , a do niego mogą mieć zal

Gość gość
Moich rodziców rzadziej . Mają swoje życie i często mówią , że mamy żyć razem i spędzać czas z młodymi , a nie ze starymi ;) ze oni za młodu nie lubili siedzieć z rodzicami i nie oczekują tego od nas . Czasem wpadamy na herbatę na godzinę i do domu . A u teściów trzeba siedzieć 3 dni i im mało a mieszkamy w jednym miescie . Często powtarzają ze najlepiej to się żyje wszyscy razem na kupie ... ich córka tak z nimi żyje i chcą tego od nas

Gość gość
Mąż ma charakter uległy , oni są bardzo dominujący , a ja zostałam wychowana w taki sposób ze nie mam prawa zwrócić uwagi osobie starszej , bo to brak kultury . Jest to moja zmora , jest to weźmie mocno zakorzenione . Nie mam problemu w kontaktach z ludźmi w moim wieku

Gość gość
Reasumujac - twoj maz to du/pa, dzieci nie macie i sie na to nie zanosi a tesciowie w zamian za kase kontroluja wam zwiazek, tak?

Gość gość
Za jaką kasę ? :D co wy z ta kasa ? Przecież nic o tym nie wspomniałam . Obydwoje z mężem pracujemy . Teściowej nam pieniędzy nie dają , nic nam nie kupują . I tez nie chce tego . Mój mąż to dupa to fakt z którym się zgadzam , to jak z ta dupa rozmawiać bez nerwów ?

Gość gość
I na dziecko się zanosi . Nie dorabiajcie tu głupiej ideologii , chciałam się poradzić :/

Gość gość
Z zawodowego punktu widzenia mogę ci powiedzieć ze 85% otaczających nas osób jest podatnych na manipulację i twój mąż najprawdopodobniej znajduje się w tej grupie. Ponadto są to jego rodzice, ludzie którzy go wychowali i wpoili pewne wartości. On niekoniecznie może chcieć otworzyć oczy na rzeczy dla ciebie oczywiste. Jednak ożenił się z tobą więc dokonał jakiegoś wyboru. Jesteście małżeństwem ale błędem byłoby gdybyście usiłowali wzajemnie ulepić się na własne podobieństwo. Zachowanie i poszanowanie własnej osobowości oraz osobowości małżonka graniczy z cudem, ale jest możliwe. Pozwól mu być takim jaki jest i jednocześnie zachowaj własne zdanie i osobowość. Ważne są kompromisy, ale nie mieszajmy do tego żadnych teściów. Te kompromisy to wasza prywatna sprawa. Nie musisz czynnie uczestniczyć w życiu teściów, ale jeśli mąż jest z nimi silnie związany, to na drobne ustępstwa powinnaś się zgodzić. Nie mówię o wspólnym spędzaniu weekendów czy już broń boże wakacji, ale 2 razy w roku jakieś przyjęcie nie powinno sprawić ci kłopotu. Jeśli mąż przywykł do częstszych wizyt, trzeba mu w zamian zaproponować inną atrakcję. I to raczej tak nieodwołalnie, czyli kupiłaś już bilety do kina, na rejs, czy przelot balonem. Wyjeżdżacie i nie ma was, sami konsumujecie swój związek. Małymi kroczkami dopniesz swego. Podobnie jak małymi kroczkami teściowie omamili ciebie. Ty wejdź w rolę prowadzącego, po co hodujesz alergię na innych prowadzących?

Gość gość
W pierwszym poście chciałam Wam opisać mniej wiecej teściów, że mają pieniądze,że podróżują i tacy ludzie mogliby się wydawać bardziej otwarci i wyrozumiali, ale nie są, wiec chciałabym pogadac z dziewczynami, które mają podobne porblemy, Nie interesują mnie teściowe starsze samotne Panie, które są np alkoholiczkami i wulgarnie odnoszą się do synowych itp szukam osob z podobym problemem. Gdzie teściowie są mili i uśmiechnięci a za plecami knują i manipulują . Bardzo chciałabym Wam opisac tu wszystko, ale niestety nie mogę.

Gość gość
Robisz sobie dziecko z facetem bez jaj uzaleznionym od mamusi??? Co za idiotka!!!

Gość gość
do 18 :16 idę często na ustępstwa :) , robiłam to zbyt często , bo chciałam męża zadowolić. To dobry człowiek. Ale przykro mi jest jak teściowa ze mną rywalizuje tzn nie tylko teściowa, a cała rodzina męża. Potrafia się wobec mnie bardzo brzydko zachować za moimi plecami o czym się dowiedziałam, a pozniej miło i grzecznie się do mnie uśmiechac . Moja teżciowa nikogo nie szanuje. O wszystkich wypowiada się negatywnie, oni są kryształowi . Zaczęłam im się wymykać i nie wiedzą co mają teraz zrobić. Potrafimy z mężem wyjechać na wakacje a oni dzwonią i mówią , że za nim tęsknią i chcą z nim pobyć. Nie mówcie mi , że to normalna sytuacja. Ale coraz częsciej łapie się na tym ,że w kulturalny sposob sie tego nie rozwiąże .

Gość gość
Po pierwsze mnie nie obrazaj. Po drugie mąż zaczyna mądrzeć, ale jeszcze długa droga przed nami, a ja chce ją przyspieszyć . I tak życzę każdej kobiecie takiego męża z tylko takim "problem"

Gość gość
Rzadko kiedy ludzie dysponujący większymi pieniędzmi są otwarci i wyrozumiali. Jednak pieniądz to takie licho które budzi poczucie władzy. Nie jest istotne ze was nie utrzymują, ale chcą pod płaszczykiem rodzinności i uśmiechu kontrolować. Coś na kształt włoskiej mafii gdzie z punktu widzenia starszyzny wszystko ma zostać w rodzinie, a już na pewno pieniądze.

Gość gość
Mąż nie chce do nich chodzić sam, mimo ,że oni tak naprawdę chca spedzac czas tylko z nim i dają mi to odczuć. Czesto mówie to idz ja coś innego porobie w tym czasie to nie chce , chce mnie na siłe do nich przekonać a ja jestem uparta jak osioł im bardziej ktoś mnie do czegoś przekonuje tym bardziej się na to nie zgadzam. Na prawde nie jest dla mnie rozrywką siedzenie z nimi i słuchanie w kołko o tym samym , czy słuchaniu co i jak powinnam robić. Czasem jak powiem coś o nich dobrego , to mąz popada w euforie i cieszy się, że już jest wszystko dobrze!!

Gość gość
Do Autorki Ponad 8 lat znajomości tych ludzi to szmat czasu. Bardzo dziwna ta twoja historia,aż się wierzyć nie chce że dwoje pracujących ludzi ma tak dużo czasu by móc bywać non stop u teściów.Że dwoje ludzi w wolne dni od pracy siedzą i czekają aż ktoś zapuka albo zadzwoni i zaprosi.Od czego są tel.które można wyłączyć i ktoś ma problem by się dodzwonić.Dlaczego nie można powiedzieć wprost,mamy inne plany,czy ktoś wam wymierzy karę za to,bardzo ten twój wywód dziwny. Bez obrazy ale problem jest inny o którym nie napiszesz i rozumiem że jak się nie ma co się lubi to się......... dalej sobie dośpiewaj.

Gość gość
do 18 33 , oni mówią o sobie ,że są gangiem! naprawdę! ja Bogu dzięki nigdy żadnych pieniedzy od nich nie otrzymałam , nigdy nie prosiłam o pomoc, czy zakup czegoś do mieszkania i ciesze się z tego bardzo , bo nigdy mi nei powiedza, że cos mi dali i czegoś oczekują. Bo zorientowałam się, że oni takim sponsorowaniem siostry męża przywiązali ją do siebie na zawsze i ona niestety jest już w trakcie rozwodu, ponieważ jej mąż tego nie wytrzymał. Moja wczesniejsza sympatia do nich była spowodowana moim młodym wiekiem, wielkim optymizmem i tym ,że ufam ludziom i nie widze tego że chcą mnie np wykorzystać . Pozniej dojrzewałam , związek robił się poważniejszy , a oni bardzo zaborczy

Gość gość
Dlaczego trudno uwierzyc? jak pracuje się do godziny 16 lub 17 to jeszcze do snu sporo czasu, na dodatek mąż jest w delegacji często i wtedy mam spokój, jak przyjezdza to zaczynają się telefony. Także nie dorabiaj ideologii. Może nie jestem człowiekiem idealnym, ale na pewno nei jestem zła .

Gość gość
gość dziś Po pierwsze mnie nie obrazaj. Po drugie mąż zaczyna mądrzeć, ale jeszcze długa droga przed nami, a ja chce ją przyspieszyć . I tak życzę każdej kobiecie takiego męża z tylko takim "problem" xxxxxxxxxxxxxx I tak należało mówić od początku co cię boli:) najlepiej żeby mąż się na nich wypiął,no bo przecież ty z takiego prostego domu gdzie ze"STARYMI" "SIĘ NIE SPĘDZA WOLNYCH CHWIL" twoja mamusia to robiła i ty też będziesz to robić. Teściowie powinni umrzeć na drugi dzień po ślubie. No cóz taka córka jakie jej wychowanie. Nie udawaj już nikogo kim nie jesteś odkryłaś karty i wiemy o co chodzi.

Gość gość
18:39 Twój też tego nie wytrzyma!

Gość gość
18:41] i to cię wku/rwia że dzwonią jak syn wraca,wolałabyś by się pod ziemię zapadli.

Gość gość
ehh ze starymi w formie żartobliwej... daj spokój. ja nikomu zle nie życzę , do teściów zawsze z prezentem przychodzę i nie jestem żadnym prostakiem. Frustracje swoje wylewaj gdzie indziej , widac, ze nie jestes w stanie pojąc tego co tu pisze . Po prostu zajmij sie innym tematem i trolluj gdzie indziej

Gość gość
mam nadzieje,ze wy z teściami to żyjecie jak z najlepszymi przyjaciołmi :D

Gość gość
Cosik mi się zdaje że autoreczka wpisu ma berecik zryty

Gość gość
mam, bo nie chce małżeństwa tworzyć z teściami tylko z mężem. w takim razie mam zrytą głowę ;p

Gość gość
dziś Ja może nie jak z przyjaciólmi ale nie dzielę jak pisowce ,moi i męża rodzice są szanowani,ponieważ moi czują się lepiej u mnie bo ja córka , więc teściowie z racji tego mają fory bo uważają że są u syna więc że mniej mogą,może mniej swobodnie.W każdym razie widujemy się bardzo często i nie mam z tym problemu,jestem 12 lat w związku,mamy dwoch synów.

Gość gość
[18:50 Ja też jestem mężatką ,mam dziecko ale nie bardzo rozumiem"nie chcę tworzyć małzeństwa z teściami" wytłumacz,co teśc ci wchodzi do łózka?,mieszkacie osobno, masz jakiś problem? Po prostu ziejesz nienawiścią krótko mówiąc.

Gość gość
tesciowa mi wchodzi do łózka , a teśc po niej :)

Gość gość
Teraz mąż w domu czy w delegacji? to moze przerwij i zacznij żyć z mężem bo jutro teśćiowa będzie dzwonić

Gość gość
Nie wciągajcie się w dyskusję,kobita ma problemy psychiczne. Idz babo do lekarza,to nie będzie bolało,