Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nikt nie chce mi świadkować

Polecane posty

Gość gość

Za kilka miesięcy wesele, mój narzeczony poprosił swojego brata (który ma żonę i dziecko) żeby był jego drużbą. Osobiście między mną, tym jego bratem i bratową jest tak, że oni nie lubią mnie- a ja też ich nie znoszę i nie toleruję (mam pewne powody, z potwierdzeniem w życiu codziennym, bo mieszkają na jednym podwórku). Moje dwie siostry mi odmówiły, ponieważ z tych samych powodów co ja- nie tolerują ich. Najlepsza przyjaciółka także,bo też zna sytuację. Mam strasznego doła, bo mój facet robi mi afery, że on zdania nie zmieni. Co mam zrobić w tej sytuacji?

Gość gość
Nie rozumiem co ma do całej sytuacji lubienie lub nielubienie drugiego świadka - przecież nawet nie muszą w swoim towarzystwie przebywać, nie musicie organizować tych wspólnych tańców świadków itp. I tak jego brat z żoną byliby na weselu, nie ważne czy jako świadek czy zwykły gość. Twoje siostry mają głupią wymówkę, powiedz im żeby się świadkiem nie przejmowały.

Gość morning_coffee
To spróbuj może jakoś jednak się z nimi dogadać, ułożyć relacje. Wyciągnij do nich rękę, w końcu jakby nie było, będziecie rodziną. Pomyśl jak to by było - brat Twojego (już wkrótce) męża i Ty będziecie wrogami? Myślę, że tego nie chcesz. To trudne, ale zrób pierwszy krok, kto wie, może Wasze relacje się fajnie ułożą, a wtedy i inni zaczną pewnie inaczej patrzeć na sytuację.

A poza tym, właśnie - siostra byłaby pewnie ze swoim partnerem a świadek z żoną, więc naprawdę nie powinni jedni drugim przeszkadzać...