Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko mnie nie lubi

Polecane posty

Gość gość

Wrzeszczy caly dzien. Juz mam dosc Moze to kolki a moze zatwardzenie. Ale raczej nie skoro uspokaja sie jak ojciec go wezmie na rece, pobuja przytuli. Ze mna sie caly dzien drze. Jest mi przykro i zaczynam.czuc niechec do macierzynstwa. moze nie nadaje sie na matke? :( Nie wyrabiam... Dziecko ma 4 tygodnie

Gość gość
Może jesteś nerwowa, zestresowana? Dziecko to czuje

Gość gość
Jak mam nie byc nerwowa jak sie drze i nie mozna zebrac mysli...jednak nie okazuje twgo przy nim. Zaciskam zeby i bujam przytulam...czuje zazdrosc jak ojciec je bierze na rece i nagle.sie uspokaja. Dzis w nocy tak sie wkurzylam ze dalam dziecko do ojca. Czuje sie jak wyrodna matka Nie moge tak robic :(

Gość gość
Dokladnie j.w. dziecko czuje twoj stres. Jestes mu potrzebna i najwazniejsza, jestes calym swiatem. Sprobuj sie nie denerwować, wiem ze latwo nie jest ale sprobuj na spokojnie. Przytul, pokolysz , mow spokojnym głosem, poglaskaj. To dziala. Moj syn wrzeszczal w szpitalu jeszcze, nie moglam go uspokoic. Przyszla polozna , polozyla go na lozku, poglaskala po glowce i od razu sie wyciszyl. Dziwnie sie wtedy poczulam, pewnie jak ty teraz. Nie ukrywam ze przy pierwszym dziecku tez zjadal mnie stres gdy tak plakalo i tez czesto maz uspokajal. Przy drugim dziecku juz nie bylo takich problemow, przy drugim jest latwiej.

Gość gość
Po prostu jest nerwowe bo ty jesyes nerwowa

Gość gość
Dokładnie to twoje nerwy. Ja też z tych nerwusow i moje dziecko rozdarte wiecznie więc znów ja bardziej nerwowa (szczęki to mnie autentyczne bola) i tak się wzajemnie nakrecamy.

Gość gość
Dokladnie czulam to samo. Strasznie wazne jest zebys sie Ty wyciszyla, zebys Ty znalazla kontakt z dzieckiem dla ktorego jestes teraz calym swiatem. Ono wyczuwa kazda Twoja zmiane nastroju. Mi niestety sie to nie udalo. Wspominam pierwsze miesiace zycia mojego dziecka jako najwiekszy koszmar. Nawet nigdy sie z corka spokojnie nie polozylam zeby ja poglaskac po glowce. Teraz zaluje ale juz za pozno. Nie popelnij mojego bledu

Gość gość
Dokladnie autorko dziecko jest nerwowe,bo czuje Twoje zdenerwowanie.I nic nie da ,ze robisz dobra mine do zlej gry,bo ono czuje Twoje prawdziwe emocje.Pewnie Twoje nerwy to tez wynik zmeczenia,wiec sie nie obwiniaj.To dobrze,ze przy ojcu sie uspokaja.Niech zajmie sie nim godzine,a Ty idz na spacer,zakupy.Odetchnij troche,ochlon.Moze to pomoze