Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 zebów z prochnica w mlodym wieku, co z tym robic?

Polecane posty

Gość gość

chodzi o to zeby wypowiedzial sie ktos kto mial podobnie i wie jak i ile przebiega leczenie wszystkiego i jakie koszty. na 1 rzut oka mam zeby okej, ale mam cala czarna powierzchnie na zębach: 3 na dole i 3 od spodu na górze... no i wszystkie to te bardziej z tyłu, tak po środku. do tego jeszcze stworzyla mi sie mala dziurka na dwójce od przodu u góry! i to już jest widoczne. to chyba próchnica ale jeszcze nie jest źle bo nie bolą mnie zęby czyli nie dostała się do środka zęba, czyli wyleczę to w miare sprawnie prywatnie? drogie to będzie? coś tam chodzilam do dentysty swego czasu ale był to przymus i do tego na nfz więc zadne znieczulenie na mnie nie dzialalo i dentysta kojarzyl mi sie tylko z bolem, cierpieniem i drżeniem ciala. ale postanowilam zapisać sie prywatnie i boje sie, ze jesli koszty leczenia beda duze to rodzice nie dadza mi tyle pieniedzy (po co wydawac, no pewnie, lepiej zeby mi wypadly i za pięć lat wydać 15x więcej na implanty) smutne.

Gość gość
ja w wieku 18 lat nie miałam 3 zębów i czwartego dorobionego :D będą chcieli cię naciągnąć na leczenie kanałowe, a to w chuj drogie jest. lepiej mostki wstawic i mieć spokój, że nic się tam więcej nie spapra

Gość gość
jezu serio kanalowe? myslalam ze nie jest tak zle bo jeszcze mnie nie bola.. załamie sie jesli tak. mostki zalatwia sprawe? chcialabym miec swoje zęby jeszce bardzo dlugi czas..

Gość gość
Przede wszystkim leczyć. Ja swoje zęby wyleczyłem w gabinecie stomatologicznym http://www.medidens.pl/. Teraz bardzo uważam, zeby regularnie badać zęby, bo wiem, ze próchnica bardzo lubi wracać.

Gość gość
Nie wiem dokładnie co dokładnie w Twoim przypadku będzie do zrobienia, bo to już dentysta na przeglądzie musi ocenić. Ważne byś trafiła na takiego z powołania, a nie takiego co będzie Cię naciągał i partaczył. Mogę Ci polecić Zbigniewa Kowalika na Bielanach, znają się na tym co robią, a koszty leczenia można nawet na raty rozłożyć I do tego jest tam bardzo przyjazna atmosfera.