Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiesław225

czy można wypłacić z bankomatu po śmierci ojca

Polecane posty

Gość wiesław225

Witam Mam pytanie ojciec jest chory na raka niedługo morze umrzec lekarze mówia ze 2 miesiace gora mieszka sam czy jak umrze to mogę tego samego dnia wypłacic pieniadze z bankomatu nie mam zadnego pełnomocnictwa tylko karte z pinem która ojciec mi daje w razie czego zeby wyplacac pieniadze dostaje emeryture tylko czyli wyczyścic konto najlepiej tego samego dnia zeby nie było i nastepnego dnia zawiadomic bank o smierci bo inaczej pieniadze zostana zablokowane przez bank w razie smierci jak podam im do wiadomosci

Gość gość
a nie lepiej juz dzisiaj wyplacic? po co chcesz czekac? pieniadze beda ci potrzebne.

Gość gość
Tylko ze te pieniadze nie sa twoje.jak sie znajdzie kos kto ma tez prawo do nich to bedzie problem.

Gość gość
A kto ci zabroni? Masz pin masz karte i jedziesz. Potem zeby dobrac sie do tych pieniedzy to trzeba by bylo po sadach sie wloczyc wiec ja bym wyczyscila konto a potem powiadomila bank o zamknieciu konta z powodu smierci.

Gość gość
Znam podobna sytuacje.zostalo zlozone zawiadomienie do prokuratury.

Gość wiesław225
ojciec ma tylko mnie reszty nie ma już odeszli kiedyś chyba najlepiej bedzie normalnie wypłacić wyczyścić konto i tyle co miesiąc wypłacam na życie ojcu z bankomatu bo nie umie wiem tylko ze jak umrze trzeba zgłosić do zusu żeby emerytury nie płacili i do banku żeby opłat nie było za konto a wtedy blokują od razu konto

Gość gość
jezeli masz karte od taty i pin to mozesz wybrac kase z konta,kase zachowaj np.na swoim koncie.dopoki zyje nikt ci za to nic nie zrobi.po smierci jesli jestes spadkobierczynia bedziesz musiala isc do sadu a jak znam zycie znajda sie dodatkowi spadkobiercy.tato poki zyje ma od ciebie opieke i wiadomo to wszystko kosztuje,jedzenie,leki,sr6dki czystosci..itp.nie masz sie czego obawiac.

Gość gość
do gościa 16.27.tylko wtedy gdy inni (z rodziny)wiedzieliby że ojciec ma konto a na nim większą sumkę i tylko wtedy gdy jest więcej osób do dziedziczenia.autor napisał że jest sam więc nie miałby kto go do sądu podawać za to że wybrał kasę.myśle że nic mu nie grozi.