pani_zonka 0 Napisano Styczeń 10, 2017 Witam , Od prawie 3 lat sypiam z juz męzem regularnie bez zabezpieczenia ( nigdy tego nie stosowalismy) i zawsze "do konca" , niestety nigdy nie konczylo sie to ciążą :-( Pragnelibysmy dziecka ale obawiam sie ze mozemy miec problem z płodnościa. Może ktos z Was tez mial taki problem i moglby mmi podpowiedziec od czego zacząc ? Jakie badania lekarze ? Mieszkam w Krakowie wiec jakby ktos mial namiary na dobrego lekarza czy kliniki to bylabym wdzieczna za namiary . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2017 Hm jeśli wspolzyjecie regularnie 2-3 razy w tyg to na pewno jest jakiś problem. Najłatwiej zbadać nasienie najtaniej i wtedy wiadomo że problem jeśli jest jest po drugiej stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2017 Jeżeli chodzi o badania dla kobiet to na pewno progesteron, prolaktyna (najlepiej również po obciążeniu), tarczyca, insulina, toksoplazmoza, glukoza, chlamydia, tyle tak na szybko z badań, które sama robilam, ale tak na prawdę najlepiej znaleźć lekarza i niech On Cie pokieruje co i jak i w którym cyklu badać. Możesz też robić testy owulwcyjne i mierzyć temperaturę, nie da to stuprocentowej pewności, że owulacja na pewno była, ale poznasz lepiej organizm i swój cykl. Ja również się staram i póki co nic, także rozumiem Cie doskonale. Ja mam dobrego lekarza, ale nie w Krakowie. Myślę jednak, że w Krakowie jest mnóstwo świetnych specjalistów :) trzymam kciuki :) R. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2017 jak uwazacie, czy przy seksie max. 4 razy w miesiacu, a zwykle 2 lub rzadziej i braku ciazy przez ok. 2 lata mozna podejrzewac nieplodnosc?bo mnie sie zdaje ze nie, ale niektorzy twierdza ze to alarmujace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2017 Może gdybyś trafiala z partnerem zawsze idealnie w owulacje lub tuż przed i nic by z tego nie było to może,może.. Ale uważam,że tak rzadko się kochając będzie ciężko zajść w ciążę (chociaż zdarzają się ciaze po jednym razie), do tego trzeba systematyczności ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 27, 2017 Już ktoś Ci napisał jakie badania będzie najlepiej zrobić. Potem przyda się pójść z nimi do specjalisty od leczenia niepłodności, lub kliniki. Monitoring cyklu też może pomóc, ale sama raczej tego nie zrobisz zbyt dokładnie. Ja z kolei już wiem, że jestem bezpłodna i tylko mogłabym zostać mamą dzięki dawstwu komórek. Przeczytałam, że jest program z gwarancją w jednej z klinik i zastanawiam się nad tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
np Karolina 0 Napisano Marzec 27, 2017 Ja polecam: www.psnnpr.com www.iner.pl www.npr.pl www.instytut-rodziny.pl www.fccp.pl I życze szybkiego sukcesu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2017 Chlamydia zdjęcia oraz inne choroby http://www.bolimnie.com/choroby/chlamydia-trachomatis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 4, 2017 Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 19, 2017 Ja również skorzystałam z naprotechnologii i jestem w 3 miesiącu ciąży! Co ważne, ta metoda obejmuje problemy związane z obojgiem rodziców, nie tylko kobiet. Nie można się poddawac, bo nieplodnosc to nie to samo co bezplodnosc i można ja leczyc. W Krakowie nie mogę niestety nikogo polecić, ale w pzń w certusie korzystaliśmy z poradni naprotechnologicznej, z której usług jesteśmy bardzo zadowoleni. Najważniejsze to się nie poddawać! My czekaliśmy na maleństwo 2 lata, ale nawet jeśli to miałoby trwać dłużej to nie wolno dawać za wygraną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 22, 2017 a jak działa taki komputer cyklu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach