Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani_zonka

podejrzewam niepłodność , od czego zacząć

Polecane posty

Witam , Od prawie 3 lat sypiam z juz męzem regularnie bez zabezpieczenia ( nigdy tego nie stosowalismy) i zawsze "do konca" , niestety nigdy nie konczylo sie to ciążą :-( Pragnelibysmy dziecka ale obawiam sie ze mozemy miec problem z płodnościa. Może ktos z Was tez mial taki problem i moglby mmi podpowiedziec od czego zacząc ? Jakie badania lekarze ? Mieszkam w Krakowie wiec jakby ktos mial namiary na dobrego lekarza czy kliniki to bylabym wdzieczna za namiary .

Gość gość
Hm jeśli wspolzyjecie regularnie 2-3 razy w tyg to na pewno jest jakiś problem. Najłatwiej zbadać nasienie najtaniej i wtedy wiadomo że problem jeśli jest jest po drugiej stronie.

Gość gość
Jeżeli chodzi o badania dla kobiet to na pewno progesteron, prolaktyna (najlepiej również po obciążeniu), tarczyca, insulina, toksoplazmoza, glukoza, chlamydia, tyle tak na szybko z badań, które sama robilam, ale tak na prawdę najlepiej znaleźć lekarza i niech On Cie pokieruje co i jak i w którym cyklu badać. Możesz też robić testy owulwcyjne i mierzyć temperaturę, nie da to stuprocentowej pewności, że owulacja na pewno była, ale poznasz lepiej organizm i swój cykl. Ja również się staram i póki co nic, także rozumiem Cie doskonale. Ja mam dobrego lekarza, ale nie w Krakowie. Myślę jednak, że w Krakowie jest mnóstwo świetnych specjalistów :) trzymam kciuki :) R.

Gość gość
jak uwazacie, czy przy seksie max. 4 razy w miesiacu, a zwykle 2 lub rzadziej i braku ciazy przez ok. 2 lata mozna podejrzewac nieplodnosc?bo mnie sie zdaje ze nie, ale niektorzy twierdza ze to alarmujace

Gość gość
Może gdybyś trafiala z partnerem zawsze idealnie w owulacje lub tuż przed i nic by z tego nie było to może,może.. Ale uważam,że tak rzadko się kochając będzie ciężko zajść w ciążę (chociaż zdarzają się ciaze po jednym razie), do tego trzeba systematyczności ;)

Gość gość
Już ktoś Ci napisał jakie badania będzie najlepiej zrobić. Potem przyda się pójść z nimi do specjalisty od leczenia niepłodności, lub kliniki. Monitoring cyklu też może pomóc, ale sama raczej tego nie zrobisz zbyt dokładnie. Ja z kolei już wiem, że jestem bezpłodna i tylko mogłabym zostać mamą dzięki dawstwu komórek. Przeczytałam, że jest program z gwarancją w jednej z klinik i zastanawiam się nad tym.

Ja polecam: www.psnnpr.com www.iner.pl www.npr.pl www.instytut-rodziny.pl www.fccp.pl I życze szybkiego sukcesu :P

Gość gość
Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)

Gość gość
Ja również skorzystałam z naprotechnologii i jestem w 3 miesiącu ciąży! Co ważne, ta metoda obejmuje problemy związane z obojgiem rodziców, nie tylko kobiet. Nie można się poddawac, bo nieplodnosc to nie to samo co bezplodnosc i można ja leczyc. W Krakowie nie mogę niestety nikogo polecić, ale w pzń w certusie korzystaliśmy z poradni naprotechnologicznej, z której usług jesteśmy bardzo zadowoleni. Najważniejsze to się nie poddawać! My czekaliśmy na maleństwo 2 lata, ale nawet jeśli to miałoby trwać dłużej to nie wolno dawać za wygraną.

Gość gość
a jak działa taki komputer cyklu?