Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczciwy psychiatra mowi wprost: depredje wymyslily firmy farmaceutyczne.

Polecane posty

Gość gość

https://youtu.be/fPHBsV_p89Y x Jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy, ze chodzi o pieniadza. Czy depresja okaze sie taka sama "choroba" jak ADHD? Przypomne, ze tworca ADHA na lozu smierci przyznal sie, ze wszystko zmyslil i ze falszowal wlasne badania. Krotko mowiac - ADHD nie istnieje i nigdy nie istnialo. Mimo to kartele farmaceutyczne, ktore zainwestowaly gigantyczne sumy w produkcje lekow na te nieistniejaca chorobe nadal sprzedaja swoje leki :D W powyzszym filmiku lekarz psychiatra dowodzi, ze firmy farmaceutyczne produkuja tez leki na... nieistniejaca depresje.

Gość gość
najpierw adhd potem szczepionki a teraz deprecha lekarz przepisuje ty lykasz a farmaceuta zarazbia :D

Gość gość
Michał a jak twoje nie dziewice które dały d**e przed ślubem co o niczych myślisz ???

Gość gość
Ps autorze depresja to nie jest wymysł idioto zrozum to ps ja choruje na depresję i wiem że to nie wymysł bo mam obniżone poczucie własnej wartości często płacze mam paniczne lęki wszystko mnie przeraża czuje pustkę czuje się wyniszczony oraz bezradny i to utrzymuje się od wielu wielu miesięcy często ryczę miałem paniczne lęki itd biorę leki itd ps i to nie wymysł i chyba wiem co czuje ps i nikt zdrowy nie popełnia samobójstw a jakoś samobójstwa są wiem co czuje i nie wmówisz mi że jest inaczej i depresja to nie wymysł autorze obyś nigdy nie zachorował na depresję...

Gość gość
mój ojciec niby ma adhd a jest zwyczajnie upierdliwy :O

Gość gość
ja sie lecze na depresje już od 8 lat jakby nie leki to nie wiem co by się ze mną działo

Gość gość
@ gość dziś ja sie lecze na depresje już od 8 lat jakby nie leki to nie wiem co by się ze mną działo x Ty się wcale nie leczysz od 8 lat tylko od 8 lat zarabiają na Tobie kartele farmaceutyczne.

Gość gość
Mi uczciwy psychiatra powiedział, że internet to wymysł szatana:-P

Gość gość
Mi powiedzial, ze ziemia jest plaska. Co Wy na to?

Gość gość
Ja tak bardzo nie ufam,zycie mnie nauczylo a i to co slyszalem o psychiatrach,raz pewna znajoma leczyla pewna "Pani psychiatra",a sama nie byla do konca normalna,dobrze sie kryla... a i przypadek gdy psychiatra/psycholog manipulowal pacjentem,przepisywal niewlasciwe leki,a i pozniejsze skutki uboczne wyszly z czasem... Swoja droga psychologowie/psychiatrzy to bardzo dobrzy manipulanci.Stad moje obawy,i moze lepiej by nie odkrywac tej puszki pandory...

Gość gość
Mi net powiedział że życie, to tylko wymysł mojej wybraźni...

Gość gość
Prawda jak d...a, każdy ma swoją- pamietaj o tym o autorze tematu. To się Tobie wydaje prawdą "prawdziwą", wcale nie musi nią być:-D

Gość gość
gość dziś Znajoma moje znajomej, powiedziała mojemu znajomej mojego znajomego, że jego znajoma swojego brata, który powiedział swojej siotrze najlepszego kumpla....:-D

Gość gość
Uwazaj bo zaraz jakis psycholog,badz psychiatra Ci dowali...

Gość gość
Albo znajomy znajomego mojej siostry ciotecznej który zna mojego znajomego kumpla mojej kumpeli....

Gość gość
Mysle, ze najlepiej jest analizowac swoja depresje przez swoje wlasne doswiadczenia zyciowe oraz sytuacje materialna i spoleczna. Depresja nie jest zaburzeniem, jest naturalna odpowiedzia organizmu na trudna sytuacje lub ciezkie doswiadczenia danej osoby. Rzecza calkowicie naturalną jest, ze osoba z diagnoza raka czy ktos, komu wlasnie umarla bliska osoba, czy chociazby osoba dlugotrwale bezrobotna bez wiekszych perspektyw na zatrudnienie, bedzie miala obnizony nastroj, samoocene, czy idealizacje smierci jako jedynego wyjscia z danej sytuacji. Oczywiscie istnieja roznice indywidualne i rozne osoby maja mniej lub bardziej efektywne sposoby radzenia sobie ze stresem (czesciowo uwarunkowane genetycznie, ale tez czesto uksztaltowane poprzez przejmowanie wzorcow zachowan od osob bliskich we wczesnym dziecinstwie), jednakze istotnym jest, by zdac sobie sprawe z tego, ze depresja czesto ma jakas zewnetrzna przyczyne/przyczyny i mozna sobie z nia radzic w sposob niekoniecznie farmakologiczny, a np poprzez zaciesnienie wiezi z osobami bliskimi czy terapie. Trzeba tez dodac, ze teoria o braku chemicznego balansu nie zostala jednoznacznie udowodniona i SSRI nie dzialaja na wszystkich zdiagnozowanych (tylko u malej ich czesci wykrywa sie nieprawidlowosci w dzialaniu serotoniny na mozg), a maja niestety powazne skutki uboczne.

ale którą depresję wymyśliły? musiałyby być kurevsko sprawcze. depresja to choroba ciała i umysłu, niezaraźliwa, z różną etiologią, naprawdę, nie rozumiem o jaki rodzaj oszustwa miałoby chodzić, ale z ciekawością obejrzę. mi nie zależy na nazewnictwie, jeśli jakaś liczba osób cierpi i ma podobne objawy i myśli to dla mnie już jest choroba poza tym przecież nie trzeba tego leczyć farmakologicznie, miałam epizody i nie wzięłam ani pigułki, było nielicho, ale jak nie jest jeszcze tak źle to można iść na terapię i zapoznać się z technikami blokowania myśli depresyjnych, myśli nerwicowych itd. obecnie są cuda niewidy i coraz skuteczniejsze leki więc po co wprowadzać stan strachu x lekarz przepisuje ty lykasz a farmaceuta zarazbia smiech.gif x jak inaczej miałoby to wyglądać?:O jak farmaceuta nie zarobi to już nigdy niczego nie wyprodukuje i umrzemy przez lekofobów

gość dziś Ja tak bardzo nie ufam,zycie mnie nauczylo a i to co slyszalem o psychiatrach,raz pewna znajoma leczyla pewna "Pani psychiatra",a sama nie byla do konca normalna,dobrze sie kryla... a i przypadek gdy psychiatra/psycholog manipulowal pacjentem,przepisywal niewlasciwe leki,a i pozniejsze skutki uboczne wyszly z czasem... Swoja droga psychologowie/psychiatrzy to bardzo dobrzy manipulanci.Stad moje obawy,i moze lepiej by nie odkrywac tej puszki pandory... x czy to, że 20 nauczycieli jest złych świadczy o bezcelowości edukacji? oj chyba tak, jak widzę, w przypadku niektórych:D

Rzecza calkowicie naturalną jest, ze osoba z diagnoza raka czy ktos, komu wlasnie umarla bliska osoba, czy chociazby osoba dlugotrwale bezrobotna bez wiekszych perspektyw na zatrudnienie, bedzie miala obnizony nastroj, samoocene, czy idealizacje smierci jako jedynego wyjscia z danej sytuacji. x kompletnie nie o to chodzi. depresja to piekło na ziemi ODERWANE OD WARUNKÓW ZEWNĘTRZNYCH. nie jest żałobą ani smutkiem.

Gość gość
Bo wszystkie choroby wymyslily koncerny farnaceutyczne . Kiedys ludzie po prostu po bozemu umierali, a teraz zachcialo sie im leczyć :)

depresja to nie jest smutek, to jest całkowicie w'y'j'e'b'a'n'i'e' na samego siebie, w sytuacji gdy już nawet nie możesz siebie samego żałować, ani pomyśleć, że mogłoby być lepiej.

Bo wszystkie choroby wymyslily koncerny farnaceutyczne . Kiedys ludzie po prostu po bozemu umierali, a teraz zachcialo sie im leczyć usmiech.gif x tak. kiedyś były zielarki, które uznawano za czarownice, teraz uważają producenta leku za masonerię:O jepane zacofane lewactvo

Gość gość
Depresja to wytłumaczenie słabych ludzi na to ze nie radzą sobie z życiem. Lepiej zgrywać chorego przed sobą i światem niż byc po prostu nieudacznikiem.

Gość gość
ALe pojechał po studentach :D

Depresja to wytłumaczenie słabych ludzi na to ze nie radzą sobie z życiem. Lepiej zgrywać chorego przed sobą i światem niż byc po prostu nieudacznikiem. x też miałam takie wątpliwości, dopóki to g****o nie włożyło mi swojego k****a prosto w mózg

Gość gość
brokeninside87 dziś Bo wszystkie choroby wymyslily koncerny farnaceutyczne . Kiedys ludzie po prostu po bozemu umierali, a teraz zachcialo sie im leczyć usmiech.gif x tak. kiedyś były zielarki, które uznawano za czarownice, teraz uważają producenta leku za masoneriępechowiec.gif jepane zacofane lewactvo x a to nie prawica widzi wszędzie masonów?

Gość gość
brokeninside87, bo jesteś nieudacznikiem, tyle.

Gość gość
Psychiatra może jest uczciwy...po prostu nie wie, co mówi...