Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość963

Czy jest szansa na ciążę?

Polecane posty

Gość gość963

Hej dziewczyny, właśnie umieram z niewiedzy, czy mogę być w ciąży. Miałam okres 20.12.2016, cykle mam 27-28 dni, w 13dc bardzo namiętnie zabawialiśmy się z moim partnerem, miał wytrysk na moim brzuchu, zgarnął go palcami, ale działaliśmy dalej i daliśmy się ponieść - w chwilę po tym jak dotknął spermy, włożył mi palce do pochwy (nie wytarł ich, były jeszcze trochę wilgotne), to było zapomnienie się. Owulacja teoretycznie wypadała mi na ten dzień lub na dzień następny. Teraz jest 22dc, a ja od 3 dni czuję ból piersi (głównie przy dotyku, najpierw bolały boki piersi, teraz bolą i boki piersi i dół). Dotąd piersi bolały mnie dopiero w 24-25dc. Dziś doszedł bardzo delikatny dyskomfort w podbrzuszu, jak przy zbliżającym się okresie, ale taki prawie niezauważalny. Temperatura ciała ok 37 kresek. Zamówiłam na allegro te najczulsze testy, pewnie jutro przyjdą, ale to chyba jeszcze i tak będzie za wcześnie by je zrobić. Myślicie, że jest szansa na ciążę, jeśli plemniki były na palcach tylko?

Gość gość
Nie da się zajść w ciążę z palca.

Gość gość
znikome prawdopodobienstwo

Gość gość
No tak, bo fakt, że penis tryska głęboko w pochwie pod ciśnieniem, co daje jedynie jakieś 30% szans, to tak tylko dla ozdoby.

Gość gość
Być może tylko dla ozdoby ;)

Gość gość
Prawdopodobieństwo jest niewielkie w takim przypadku. Następnym razem zabezpieczajcie się, bo stosunek przerywany nie chroni przed ciążą. Wystarczą prezerwatywy...dla pewności możecie stosować też żel plemnikobójczy np contragel.

Gość gość
albo współżyjcie tylko w 100% dni niepłodne. W takim przypadku zapłodnienie jest niemożliwe.

Gość gość
wydaje mi się ze wyliczanie dni niepłodnych nie jest dobre. Co w przypadku kiedy owulacja się przesunie?

Gość gość
swoje interpretacje przecież zawsze można czymś potwierdzić. Mogą to być testy lh albo mikroskop owulacyjny.

Gość gość
co jest lepsze waszym zdaniem?

Gość gość
moim zdaniem to drugie, bo jest na ślinę, więc jest wygodniejszy to A a B, jest wielokrotnego użytku