Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ellaone Help...

Polecane posty

Gość gość

Cześć Kochane...Wiem,że niektóre mogą mnie linczować za ten post ale Mam mętlik w głowie odnośnie ellaone... otóż Kochałam się z moim partnerem 7 stycznia w gumce oczywiście i doszedł w niej ale niestety gumka została mi w środku więc oczywiście panika...i poleciałam zaraz do apteki po ellaone, zażyłam ją od razu po tej akcji czyli w odstępie może niecałej godziny...Okres dostaje regularnie ostatni miałam 26 grudnia cykle są co 28 dni. Po zażyciu tej tabletki czułam się dobrze, tylko od wczoraj boli mnie podbrzusze...czy to normalny skutek uboczny tej tabletki? Sprawdzałam prezerwatywę jak ją wyciągnęłam i zawartość była całą tak mi się wydaję ale niestety ten lęk i obawa tknęła mnie po tą tabletkę...Nie wiem czy test jest wiarygodny ale z nerwów zrobiłam już i wyszedł negatywny... Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Z góry dziękuję za odpowiedź.... Bo niestety cała w nerwach jestem przez tą całą sytuację:

Gość gość
test nie był wiarygodny wcale! Dużo za wcześnie go zrobiłaś! Po tej tabletce mógł ci się cykl zmienić. Trzeba czekać i zrobić test w okolicy spodziewanego okresu -jesli się nie pojawi.

Gość gość
A czy badanie krwi na betę będzie wiarygodne jeżeli je wykonam ?

Gość gość
Uspokoj się, prawdopodobnie nie jesteś w ciąży, ale ta tabletka rozwala cykl i opisane objawy i przesunięcie cyklu są po miej typowe. Na betę chyba też za wcześnie. Za tydzień zrób pink test super czuły.

Gość gość
no właśnie panikuję... 21 podobno mam dostać okres...i głupieję już najgorsze jest to,że boli mnie podbrzusze i już mam 100 tyś myśli...

Kiedy pojawi się kolejny okres, będziesz wiedzieć, że pigułka ellaOne zadziałała. Po jej zażyciu większość kobiet ma normalną miesiączkę w przewidywanym terminie. Jednak w niektórych przypadkach może ona pojawić się później lub wcześniej niż zazwyczaj. Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni lub jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita, lub jeśli pojawią się takie objawy, jak ból brzucha, mdłości, wymioty lub tkliwość piersi, bądź też jeśli podejrzewasz ciążę, wykonaj test ciążowy.