Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki syrop przeciw kaszlowy na noc?

Polecane posty

Gość gość

Byliśmy u lekarza,syn 8l dostał zalecenie na syrop acc na dzień,hasco sept do psikania i inhalacje z soli fizjologicznej. Choruje już 7dzień ,gorączka 38,5 dzisiaj w nocy wymiotował z kaszlu :/ pediatra upiera się,że to wirus i zapalenie gardła i nie przepisała antybiotyku. Na gorączkę ibum...ale jaki syrop na kaszel w nocy jest skuteczny (bo sinekod jest na receptę)ogromny wybór ale który najlepszy???

Gość gość
supremin bez recepty. Levopront chyba na receptę ten drugi dla nas bardziej skuteczny.

Gość gość
Supremin

Gość gość
Mądry lekarz. Gorączka wirusowa może trwać nawet do 10 dni. Jak gorączkuje to dobrze bo to znaczy że organizm walczy. Zresztą 38, 5 to gorączka tak niska, że nawet lepiej nie podawać ibum tylko czekać aż sama zejdzie, obserwować czy nie rośnie. Polecam domowej roboty syrop z cebuli rano i popołudniu a na noc supremin. Do tego herbaty z lipy oraz czarnego bzu.

Gość gość
Nadmiar syropow powoduje ,ze kaszle sie jeszcze wiecej.

Gość gość
Syropów na noc się nie podaje,bo one wzmagają odruch kaszlowy. Powinno się podawać max. do godz. 17-18 - w zależności, o której dziecko idzie spać.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.wiem że syropów wykrztuśnych nie podaje się na noc maksymalnie do 17.Chodzi mi o syropy wstrzymujący odruch kaszlu ,bo syn wczorajszą noc, aż 2 razy wymiotował z kaszlu i spał może 3-4 godziny.

Gość gość
Ja kupowalam miesiac temu Sinecod bez recepty.

Gość gość
Masz do wyboru 3 substancje czynne i 3 grupy syropów - Dexa Pini, po drugie Sinecod lub Supremin, po trzecie wspomniany Levopront- niedawno dopuszczony bez recepty. Wg mnie najskuteczniejszy. Jest jeszcze stary dobry Pini na kodeinie, ale aktualnie chyba niewskazany dla dzieci poniżej 12 lat. Też mam syna w tym wieku i on każdą chorobę przechodzi z suchym kaszlem i wymiotami w nocy. Polecam pomocniczo sposób radykalny- ubrać ciepło dziecko i położyć spać w chłodzie, przy uchylonym oknie. Układaj też syna wysoko na poduszkach- czasami pomaga. Poza tym moja lekarka zawsze daje leki wziewne do inhalacji- na rozszerzenie dróg oddechowych i to jest najskuteczniejsze.

Gość gość
Inhalacje z soli fizjologicznej powinny pomóc

Gość gość
wczoraj A też tak się zdarza ,że długo gorączkuje 8dni? Mnie to już martwi.Lekarz mówi,że to normalka przy zapaleniu gardła

Gość gość
Ja nic nie dawała bym dziecku bez konsultacji z lekarzem. Na szczęście nasz pediatra jest cały czas pod telefonem pediatralublin.com.pl. Ja czegś nie wiem to dzwonię i dostaję rzetelną i fachową informację.