Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób które noszą okulary (do astygmatyków)

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym kupić sobie oprawki okularowe na allegro i te oprawki zanieść do pobliskiego optyka. Proszę powiedzcie mi ile mogą kosztować mniej więcej szkła dla astygmatyków? Mam podane takie dane: sfera -0.75, cylindry -1,25, oś 180 st. Dla mnie to ważne bo straciłam pracę, jestem na razie na zasiłku dla bezrobotnych, i chciałabym mniej więcej wiedzieć ile wyjdą mnie szkła. Proszę też o info jak podacie cenę to czy za parę czy 1 sztukę. Z góry dziękuję!

Gość gość
Oj nie pamiętam ile płaciłam.Ja robiłam nowe latem.

Gość dobra zmiana
to jakbyś zadała pytanie ile kosztuje bochenek chleba 1 kg/krojony :D szkła szkłom nierówne są plastikowe, szklane z filtrami, lekkie cięzsze itd. do tego optyk od optyka rózni się cenami jak piekarnia od piekarni idz do optyka i zapytaj, na allegro oprawki sprzedaja sklepy optyczne wiec zapytaj o cenie szkiel nawet jak nie moga ich sprzedawac on line to ci wycenia.

Gość dobra zmiana
Oj nie pamiętam ile płaciłam.Ja robiłam nowe latem. > i akurat mialas takie same sfery i cylindry :D ? moim zdaniem i tak brakuej czesci danych bo albo to dane dotyczace jednego szkla albo czegos brakuje watpie aby oba oczy mialy identyczna sfere i cylinder, to oznacza ze jak ktos przekreci glowe to lepiej widzi wiec malo prawdopodobne aby jedno i drugie oko mialo identyczne sfery i cylindry.

Gość gość
Najlepiej będzie z tą sprawą zgłosić się do dobrego salonu optycznego gdzie doradzą odpowiednie szkła. Ja badania robiłam u http://www.panhilary.lodz.pl/ gdzie szybko i dokładnie określili moją wadę wzroku i pomogli mi dobrać odpowiednie okulary.

Gość gość
Ceny bywają różne, lepiej przejść się do dobrego salonu typu http://www.optycorp.waw.pl/ gdzie zrobią przy okazji dokładne badanie i może zaproponują okulary ze zniżką.

Gość gość
każdy salon ma inne ceny, wydaje mi się, że różnie bywa. Najlepiej chyba podpytać co i jak w konkretnym salonie, ja nosze okulary od dawna, nie były to jakieś kolosalne ceny, szkła (+ oprawki) przygotowywał mi salon optyczny w Białymstoku - http://optykizabela.pl/

Gość gość
Mam dwie pary okularów, jedne zwykłe na co dzień, a drugie sportowe które zakładam na mecze i obie pary zamawiałem w Oko Design ( www.oko-design.com ). Bardzo pozytywne miejsce, z dobrą obsługą i szerokim zakresem usług. Od badań wzroku, przez szkła i oprawki, po serwis okularów. Polecam!