Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysztof3333

Wyniki RTG kręgosłupa.. zna się ktoś na tym ? pomożecie ?

Polecane posty

Gość krzysztof3333

Witam Od jakiegoś czasu mam poważne bóle kręgosłupa w dolnej jego części, ciężko mi wstać z łóżka czasami. Poszedłem na prześwietlenie i otrzymałem następujące wyniki. Proszę was o ich interpretację jeżeli oczywiście ktoś coś się zna w tym temacie, wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień a chciałbym coś już teraz wiedzieć od Was : Asymetryczne wyrostki poprzeczne L5 - lewy nieco krótszy z pseudostawem. Częściowa redukcja tarczy m-kr.L3/4. Trzony I3-4 nieco klinowato niższe od str. prawej - ok. 5 mm. Zaznaczone płytki graniczne trzonów Th11-12-L. Trzon L5 nieco klinowaty od str. grzbietowej. Przewlekła dyskopatia L z pogrubieniem płytek granicznych. Części kostne rtg bez ewidentnych zmian urazowych. Zagęszczenia w st.m-wyrostkowych L3-S1. Proszę Was o pomoc w przetłumaczeniu cokolwiek z tego wyniku. Będę bardzo wdzięczny.

Gość gość
Najlepiej wykonać byłoby rezonans. Kości jak kości. Na pewno masz uciski na nerwy, być może na rdzeń skoro tak bardzo Cię boli, zwykłe rtg tego nie pokaże.

Gość krzysztof3333
dziękuje Ci

Gość gość
chłopie to są objawy raka kości. Na to samo umarła Ania Przybylska.

Gość gość
Krzysztofie domagaj się rezonansu, na rezonansie lekarz zobaczy rdzeń, nerwy. Powodzenia :)

Gość krzysztof3333
dziękuję Ci raz jeszcze. A dasz mi swój od\byt do wylizania że się tak nieśmiało zapytam?

Gość krzysztof3333
OK> zrobie rezonans będe wiedział więcej :)

Gość krzysztof3333
Ania zmarła na raka Trzustki

Gość gość
Zależy w jakim mieście, ja czekam 3 miesiące... Ale może spróbować pójść na SOR z wielkimi bólami, tam powinni Ci zrobić tomografie a może i do szpitala położą.