Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiwerna

Wstydzę się siebie teraz

Polecane posty

Gość Wiwerna

Chodzi o to, ze jestem w ciąży. Na początku: nie, nie nienawidze mojego dziecka. Kocham ją, dużo o niej myślę, chcę jak najlepiej. Odstawiłam używki, łykam witaminki, kwas foliowy, myślę o jejw ychowaniu. Nie o nia chodzi. O mnie. Czuje sie jak ścierwo, bo jaka jest prawda o ciąży? Nie, to nie powód do dumy, To nie powód do dumy. Puściłam się z jakimś kolesiem i nie zadziałała mi antykoncepcja. To ejst powód do dumy, drogie panie?! (nie, tak na serio, to mój narzeczony jest tatą, ale tak się czuję... jakbym się z kimś puściła i była głupia bo dałam sobie zrobić dziecko). Wstydzę się siebie. Brzucha, z którym na uczelni najpierw witają się ludzie, a potem ze mną. Że nikt nie chce ze mną gadać na inne tematy niż dziecko i czy się boję porodu. Wstydzę się, ze będę mamą, a reszta ludzi się realizuje w swoich zawodach, pasjach, a ja nie mam czasu się uczyć, bo śpię. Ciąża to żaden powód do dumy i wypychania brzucha i obnoszenia sie z nim, taka jest prawda. Jak za paręnaście lat mi córka urośnie na szczęśliwą i mądra dziewczynę wierzaca w siebie, to dopiero będę dumna.

Gość Deminalka
Jak juz urodzisz postaraj się ukończyć szkołę, dla siebie i córki. Macierzyństwo jest piękne ale i bardzo trudne. Na pewno bardzo się boisz, to nowa sytuacja, emocjonalnie jesteś sama, do tego jeszcze wahania hormonów. Niestety nic nie można z tym zrobić. Zaprzyjaźniaj się z córką już teraz, glaszcz po pupie albo głowie (nigdy nie wiedziałam co moje dzieci wystawiają akurat) ;) powiedz coś do niej, na pewno będzie świetną przyjaciółką. Fakt, znajomi uważają że matka już może rozmawiać tylko o dziecku... czasem trzeba uciąć temat i mówić o czymś innym. Powodzenia.

Gość Wiwerna
up up up. Cholera, nikt mi nigdy nie chce odpowiadać !!!

Gość gość
to zrób tak zebyś mogła byc z siebie dumna - skończ studia, idź potem do pracy, unikniesz luki w CV :)

Gość Wiwerna
Staram się. Nie chce iść na dziekankę, przerywać i dostawać piątek na ładne oczka tylko rzeczywiście coś z tego mieć. Wiem ze za parę lat mi się opłaci, tylko że trudno mi trochę z brzuchem chodzić na uczelnię :(

Gość gość
Może zacznij się ubierac tak aby nieco ukryć brzuch. Ja do 5 miesiąca nie pokazywałam że jestem w ciąży. Jakieś szale, luźne bluzki. Zawsze to nieco ukryje. Można też popatrzeć na to jak na us. Ty już będziesz miała córkę odchowana a inne dopiero będą zaczynały. A ty będziesz mogła wtedy korzystać z życia