Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wg was powinnam mu oddac pierscionek?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli to ja zerwe z facetem ale rozstanie nastąpiło z jego winy? Czyli po prostu mnie zdradzal itd? Nie chodzi nawet o pieniadze ale ten pierścionek tp byloby jakies zadośćuczynienie dla mnie, male ale zawsze , za to jak mnie potraktował...

Gość gość
Serio????

Gość gość
A pierścionek jest wart okolo 2 tys zl. Oczywiscie bardziej mi zalezalo na związku niz głupim pierścionku ale teraz się tak zastanawiam czy warto mu go oddawać czy sobie zostawić ....skoro on się zachował jak d**ek to ja muszę siw zachować jak należy?

Gość gość
"ale ten pierścionek tp byloby jakies zadośćuczynienie dla mnie," Zapłata za seks czy co? x Jako kobieta uważam, ze po zerwanych zaręczynach oddaje się pierścionek. Koniec i kropka. Takie kombinowanie, zeby trochę hajsu ugrać jest żałosne...

Gość gość
Oddać. Zdecydowanie. Od niego go dostałaś i jemu powinnaś go oddać.

Gość gość
"skoro on się zachował jak d**ek to ja muszę siw zachować jak należy? " Nie, no pewnie - mozesz zachowac się jak dama do towarzystwa, która wycenia swoje usługi i pobiera kaucję. Kto Ci broni?

Gość gość
Ale Ty nie rozumiesz tu nie chodzi nawet o hajs bo nie brakuje mi go,tylko takie zadośćuczynienie czy coś w tym w stylu... Jeśli chodzi o prawną kwestię to dowiedzialam się ze nie muszę oddawać

Gość gość
Ze słownika: zadośćuczynienie «moralne lub materialne odszkodowanie». A zadośćuczynienie w prawie polskim jest związane z ZASĄDZENIEM pieniędzy. Więc nie mydl oczu, że to nie o pieniądze chodzi.

Gość gość
Wiesz to co piszesz jest śmieszne bo jakbym miala wycieniac swoje usługi , to by się duuuzo nazbierało przez ten czas :p a tak na powaznie to ja bym go nie sprzedała wiec tu nie chodzi o hajs tylko o fakt czy on zasługuje żeby mu ten pierścionek oddac

Gość gość
Ale i tak wg prawa nie muszę mu oddac bo prawo tego Noe reguluje i nawet czytalam komentarze prawników na ten temat, wiec nie muszę. O zadoscuczynieniu napisałam w przenośni ze to za co mi zrobił i nie chodziło mi tu akurat o prawo. Natomiast zastanawiam się czy postąpić z klasą i oddac czy olac tym razem klasę. Zawsze starałam się postępować jak trzeba ale teraz to nie wiem co zrobic

Gość gość
Ale po co się pytasz skoro ewidentnie chcesz ten pierścionek sobie zostawić? Ja bym oddała bo dla mnie Twoje rozumowanie jest naprawdę żenujące, ale Ty możesz przecież robić co chcesz. Wolna wola. A Doda akurat sprawę o zaręczynowy pierścionek przegrała, jak już tak to nawet od strony prawnej przemaglowałaś :O

Gość gość
skoro darmo ci wsadzał to nie oddawaj. swoją drogą szmata jesteś , że przed ślubem się ****ałaś

Gość gość
Ale Dody pierścionek byl o wiele droższy tak się składa i można to rozumieć jako razaca niewdziecznosc wobec rodziny przyszłego małżonka a tutaj by ciężko było o tym mówić ale w sumie moze i macie rację co mi po tym pierscionku...

Gość gość
Zostaw sobie na pamiątkę, ja bym zostawiła.

Gość gość
Nie oddawaj. Dlaczego masz ponosić same straty? i tak ten pierścionek nie zrekompensuje twoich strat moralnych

Gość gość
Ja bym mu powiedziala ze jeżeli chce moge oddac mu pierścionek . Jeśliby powiedział ze mam oddac to bym oddala a jesli powiedziałby ze mam go sobie zostawić to bym zostawila

Gość gość
Pamiątkę czego? nieudanego związku? Zniszczonej wizji "żyli długo i szczęśliwie"?

Gość gość
9.30 no wlasnie o to mi chodzi w tym wszystkim...

Gość gość
To ja zrywam z toba z/dziro puszcz//czalas sie a teraz zwalasz wine na mnie?masz mi jutro oddac pierscionek a jak nie to w zebach mi go przyniesiesz

Gość gość
to ja z 9.30 Facet zachował się jak bydlak, był nieuczciwy, dlaczego więc autorka ma być ponadto. Nie oddawaj pierścionka.

Gość tereska569
oddaj mu, nie badz głupia, jeszcze pierscionek bedzie Ci przypominal co zrobilas mu..

Gość perdipked
ty gruby kartoflu, jeszcze masz czelnosc tu sie pytac, masz go oddac

Gość gość
Zrywacie to oddajesz pierscionek tak zrobilaby kobieta z honorem

Gość gość
Kobieta ma mieć honor, a on miał honor, kiedy po zaręczynach patrzył innej d**y?

Gość gość
to sobie go wsadź w pisde , albo sprzedaj do lombardu ty materialistyczna koorwo!!!!!!!!!!! i sie udlaw tym drobnymi tfuuu ścierwo!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Nie słuchaj patafianów. Nie oddawaj

Gość gość
Nie mam zamiaru go sprzedawać bo nie mam jakis problemów finansowy ale mam takie dylematy ze względu na sam fakt ze wlasnie on sie zachował jak się zachował

Gość gość
a, wsadź go sobie do c**y i wypiertalaj już c***isałem, szmato bez zasad i honoru!!