Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 PLUS Aby jednym się żyło lepiej a inni niech zdychają

Polecane posty

Gość gość
jak kiedyś straszyli że cukier będzie po 5 złotych za kilogram tak w grudniu cukru nie było w styczniu kosztował 4, 50 a już w marcu był po 2 złote Tak że komuś komu miał indeks skoczył jak lemingi zakładają temat nie mając pojęcia o ekonomii to oczywiście o pincet chodzi :-o żal mi was ludzi o nieposzerzonym horyzoncie takie mugole tu siedzą i ślą malapety z d**y :-o

Gość gość
jak kiedyś straszyli że cukier będzie po 5 złotych za kilogram tak w grudniu cukru nie było w styczniu kosztował 4, 50 a już w marcu był po 2 złote Tak że komuś komu miał indeks skoczył jak lemingi zakładają temat nie mając pojęcia o ekonomii to oczywiście o pincet chodzi :-o żal mi was ludzi o nieposzerzonym horyzoncie takie mugole tu siedzą i ślą malapety z d**y :-o

Gość gość
17 35 no i super ja mam dzieci z przed epoki 500 plus więc , narobiłam sobie je z miłości i od mojej płodności i mojego męża wara. Ale mam inne pytanie znajoma urodziła dziecko potrzebna jest mega kwota na leczenie , masz jakąś radę co mogła i powinna zrobić , a czego nie mogła i nie powinna robić? Takie masz morały z d**y jak by babcia miała wąsy to by była dziadkiem Nie licz nikomu , bo nie wiesz kto jaką ma drogę w życiu :-o

Gość gość
gość dziś Weź się naucz czytać ze zrozumieniem. Nie mam nic ani do twojej ani do twojego męża płodności. Chodziło mi o ludzi, którzy uzależniają swoje plany reprodukcyjne od tej kasy. Rozumiesz, czy wytłumaczyć ci na przykładach?

Gość Jakie to żenujące
Urodziłam swoje dzieci przed ta durna ustawą 500+ Przez idiotyczne pomysły PISu w sklepach wszystko zdrożało.W sejmie nie myślą logicznie. Przyznali wszystkim kasę; biednym i bogatym.Gdzie tu logika?Premierowa obiecywała że przyzna na każde dziecko, a teraz okazuje się że dają na drugie i następne.A co z pierwszym dzieckiem?!Debile i nic więcej.Mohery głosowały na pisiorów i Polska ma coraz więcej długów, bo trzeba dać na buhaja 25 milionów!

Gość gość
gość dziś DO gość dziś Co wy z tymi podwyżkami? Ja serio nie zauważyłam aby coś zdrożało. Benzyna? Bzdura, bo była juz po prawie 6 zł, a teraz ok 5 zł kosztuje. Poza tym mam auto na gaz i za litr ok 2 zł placę, czyli psie pieniądze. Gaz w domu? płacę tyle samo co zawsze. Jedzenie? Ceny też takie jak zwykle. Kredyt w złotówkach, to akurat cały czas mi maleje i obecnie płacę ratę o 90zł mniejszą niż na początku. Ja naprawdę nie widzę nigdzie tych podwyżek. PPINDO GŁUPIA benzyna była prawie po 6 zł jak baryłka kosztowała 160$ teraz kosztuje 70 $ i juz jest po 5 zł !!!!!!!!!!! NA gaz mają BIDOKI a cały transport niestety ma olej lub benzyne i od tego zależą ceny transportu !!!!!!!!!!! a nie od gazu Gaz do centralnego również poszedł w górę jak płacisz tyle samo to oszczędzasz !!!!!!!!!!!!!!! Tak cen w sklepie takie same LEVIATAN, Auchan,Tesco Cerfur Itd. większość artykułów podrożało Mój kolega który zarabia powyżej 10 000 tez nie narzeka i nie zauważa podwyżek Kredyty wszystkim poszły w góre a Taobie maleje HA HA HA zapewne masz malejące raty i 90 zł to gów...... nie kredyt XXXXXXXXXXXXXXX No cóż mogę być bidą, ale dzięki temu, że poprzednie auto miałam również na gaz, to zaoszczędziłam na nowe terenowe, które teraz mam i tez je przerobiłam na gaz i za 2- 3 lata zmienię na inne - lepsze. Po co płacić 5 zł jak mogę 2 zł ? Pomyśl. Co do kredytu, to nie mam raty malejącej. Rozumiem, że nie masz pojęcia o tym, że rata może się wahać z powodu różnych czynników, ale to chyba daremny trud ci to tłumaczyć. Co do gazu, to kupuję butlę do kuchenki, a dom ogrzewam drewnem i węglem i nawet węgiel staniał od października o 50 zł, czyli dla mnie kolejny plus. A co do żywności w sklepach, to tak jak mówiłam - u mnie nie ma żadnych podwyżek. Nie wiem, może specjalnie dla mnie nie podwyższyli... Ja tez nie otrzymuję 500 plus, ale w życiu mi do głowy nie przyszło aby pluć na kogos z tego powodu, ze je odbiera lub przyczyny podwyżki czegokolwiek szukać w tym świadczeniu. Ludzie, bądźcie bardziej zaradni, a wówczas żadne 500 plus nie będzie niczemu winne. Zastanawiam sie jak niektórzy żyli gdy nie było tego świadczenia i na wówczas zrzucali winę za swoją niewydolność finansową...,

Gość gość
A na czym polega z Twoja zaradnosc? Ustawiony mąż?

Gość gość
20:18 nie bierzesz pod uwagę, ze kobieta może byc również "ustawiona" ?

Gość gość
Plujecie jadem na beneficjentów 500+ a przecież większość z nich też pracuje i płaci podatki i wszyscy odczuwają te podwyżki. Ale najwidoczniej obracacie się tylko w środowisku, w którym pieniądze z mopsu wydaje sie tylko na papierosy i alkohol bo innej możliwości nie znacie. Albo jesteście tak ograniczone, że nie dopuszczacie do siebie innych możliwości. Tak czy owak jesteście żałosne, chociaż na wielkie ekonomistki się tu kreujecie.

Gość gość
A gdzie ty tu widzisz plucie na beneficjentów 500+. Ja tu widzę bardziej plucie na PIS i przedsiębiorców.

Gość gość
Wy macie jeden problem KREDYTY . Biedota nabierze kredytów, na nowy samochód, mieszkanie , firmę, itp. i udaje bogaczy :-) A tak naprawdę bieda aż piszczy skoro tak każdą złotówkę liczycie i każdą groszową podwyżkę dostrzegacie. To nie wina 500+ lecz waszego pozerstwa:-) Jak mnie nie stać to nie kupuję, logiczne.

Gość gość
No popatrz, ty jesteś tak bardzo uświadomiona ekonomicznie, a nie wiesz, że żadne rozdawnictwo państwowych pieniędzy (których to państwo zresztą nie ma) nie może sie dobrze skończyć dla gospodarki. Przecież to wszystko jest na kredyt, a kredyt trzeba będzie kiedyś spłacić. Skąd te pieniądze się wezmą? NBP da? Sprzedając rezerwy walutowe? I co dalej?

Gość gość
Ojoj odkąd to PO (witamy was trolle :D) taka wrażliwa na los Polakow ? HAHAHA :O . No akurat tu wiele nie zwojujecie -zgoła nic po tym jka skompromitowaliście sie w Sejmie ostatnio . Przebiliście głupotą najgorsze durnoty PiS . A tak w ogóle -jak to jest że boli 500+ bo boli bardzo a dawanie po 4000-5000 pln /msc na utrzymanie "uchodżcy" was i budżetu miało nie boleć ? :D Przeciez planowaliście mechanizm automatycznego przyjmowania puli narzuconej przez UE (Niemcy) i juz szykowano miejsca dla 70 tysięcy ,na dobry początek ..A do tego umowa o ich readmisji z Niemcami żeby nie wiali .Na to kasa miala iśc a na polskie dzieci to nie mieliście ????? No to dostaliście kopa od suwerena :D .Ludzie wam nie zapomną śmieciówek, obcięcia wszelkich zasiłków i faktycznego zamrożenia płac .I chyba najgorszego w Europie stosunku panstwa do rodzin żywcem przeniesionego z XIX wiecznego kapitalizmu . Haruj i zdychaj . Albo won na emigrację To mieliście do zaproponowania . Tylko to ...

Gość gość
Taa w budżecie niby pusto, a politycy przyznają sobie sami gigantyczne premie.

Gość gość
gość dziś Taa w budżecie niby pusto, a politycy przyznają sobie sami gigantyczne premie.----przeciez to nikogo nie obchodzi :O juz PO sobie przez 8 lat co chwile przyznawalo, teraz PIS sobie przyznaje, KK podatkow nie placi i coraz wiecej przywilejow finansowych od tej instytucji, kogo to obchodzi? to narzucili panowie i wladcy, kazdy kto jest 'rzadzacym' wedlug plebsu jest prawie ze bogiem, wiec co oni niby 'moga'?? nic nie moga, wiec tak musi byc! ale przeciez inni? taki sam plebs jak oni? takie same jak oni barany ?? jak oni moga cos dostac? nie wazne, ze tez do tego sie dokladaja! wazne, ze ta mala czesc idzie od tych pierwszych baranow, oni na panow i wladcow moga dac! ale nie na takich samych niewolnikow poganianych batem jak oni sami!!!

Gość gość
gość dziś A czy ktoś tutaj chwalił PO. Czy w ogóle ktoś o nich wspominał? Trollem jesteś ty.

Gość gość
Podwyżki praktycznie wszędzie, gaz prąd ubezpieczenia woda ścieki kanalizacja żywność benzyna itd. można by wymieniać. x x ja wam powiem, ze zupełnie nie wiadomo w obecnych czasach komu wierzyc... autorka widzi ze firma w kryzysie, nie ma pojęcia od czego a obwinia 500 plus... Ja sie niedawno przeraziłam, jak przeczytałam na interii ze rzad prawdopodobnie od stycznia podwyzszy ceny za gaz, zawet o 12 %. Tymczasem w styczniu ustalono nowa taryfe, z obnizkami o 1%... :( z tego co wiem, w tym roku wiadomo ze wiele rzeczy wzrosnie, ale masa rzeczy to tez efekt innych procesów. Szkoda ze kazdy plecie trzy po trzy, bo w sumie nie da sie dowiedziec niczego jak tyle dezinformacji

Gość gość
a mleko to faktycznie podrozało i pochodne produkty, ale to kwestia rolnictwa, a nie jakichs wytycznych... fakt wprawdzie, ze ruszyła inflacja, a w 2016 mielismy deflacje, a inflacja to faktycznie chyba skutek 500 plus

Gość gość
Spokojnie znajdzie się kasa na 500 + mafia przestała rządzić także grube miliardy z ich przekrętów wpłyną do kasy panstwa

Gość gość
gość dziś Jedna mafia rządzić przestała, a druga zaczęła. A pieniądze na 500+ się znajdą. Inflacja pomoże. Jak 500 zł będzie warte tyle co dzisiejsze 5 zł to rząd nie będzie miał problemów z wypłacaniem świadczeń. A w swojej łaskawości może zacznie dawać i na pierwsze dziecko, a może nawet da podwyżkę do 1000+?

Gość gość
Ludzie to jednak są zawistni. Otóż pierwsze dziecko urodziłam sto lat przed pincet plus. Teraz jestem w ciąży z drugim. Pewnie zaraz ktoś napisze, że dla pincet. :D Otóż nie. Chcieliśmy mieć, zaciazylam, dobrze nam się powodzi, ale pincet też wezmę. A co.

Gość gość
gość dziś No i?

Gość gośćciekawski
gość dziś czy ty jesteś normalna czy tak sobie krzyczysz dla samego krzyczenia, żeby głośno było?

Gość gość
gośćciekawski dziś A gdzie ty widzisz jakieś krzyczenie?