Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo skape miesiaczki

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesiecy moje miesiaczki sa bardzo skape i krotkie, zawsze byly krotkie, ale teraz to trwaja 1-1.5 dnia i przypominaja plamienie. Dodam, ze nie stosuje zadnych tabletek antykoncepcyjnych. Mieszkam w Anglii, bylam u gp i tylko popatrzyl sie na mnie ze zdziwieniem i mowi, ze jeszcze nie spotkal sie z kims kto ma by narzekal, ze ma skapy okres, ze to normalne... czy faktycznie tak jest? martwie sie, boje sie, ze cos jest nie tak, nie ufam tym angielskim lekarzom

Gość gość
Przebadaj sobie hormony, mogą to być tzw policystyczne jejniki. Mam pytanie czy masz może nadwagę?

Gość gość
nie mam nadwagi i moje cykle sa w miare regularne 28-30 dni. Tutaj w uk zeby dostac sie ginekologa trzeba miec skierowanie od gp i wazny powod do tego..

Gość gość
Bez badań hormonów myślę że nie poznasz powód zbyt skąpych miesiączek, prawdą jest również że to mogą być problemy z tarczycą.

Gość gość
Wiem, tylko co ja mam zrobic, skoro moj gp stwierdzil, ze nie mam zadnych powodow do zmartwien, wrecz zbagetalizowal to, nie doprosze sie zadnych badan. Moze faktycznie to cos z tarczyca, ostatnio strasznie mi tez wypadaly wlosy

Gość gość
to sama na własną rękę zbadaj sobie TSH i hormony płciowe (poczytaj na internecie, jakie dokładnie)