Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tsunami1233

ciaza z jednym jajnikiem

Polecane posty

Gość tsunami1233

witam jest tu ktoras z was co miala usuniety lewy jajnik... mialam operacje w czerwcu guz 9cm na lewym jajniku i zostal on usuniety wraz z jajnikiem.minelo juz 6 miesiecy a ja dalej nie moge zajsc w ciaze... a tak bym chciala.miec drugie dziecko.. czy jest jakas szansa...

Gość gość
Witam, ja nie mam prawego jajnika też miałam guzki. Operacje miałam w lipcu 2015 roku a w październiku 2015 dowiedziałam się że jestem w ciąży, jeden jajnika co zostaje przajmuje pracę drugiego. Mi po operacji wciskali że co 2 miejsce będę miała owulacji ale potem rozmawiałam z lekarzem i powiedział że to jest nie prawda. Zobaczysz jak dalej nie będziesz mogła zajść w ciaże to zgłoś się do lekarza.

Gość gość
Ginekolodzy często pochopnie i niepotrzebnie usuwają. Jest to wina pacjentek bo nie chodzą zawsze na badanie ginekologiczne cipki wstydząc się partnera a intymność mają z ginekologiem ciemnota. Mi ginekolog stanowczo powiedział pięć lat temu z powodu mięśniaka usuwać macicę i jajniki tym bardziej że mam dwoje dzieci to niepotrzebne są. A zawsze jest mąż przy każdym badaniu cipki bo WTEDY zapada diagnoza. A mamy Prawo nawet w szpitalu przy badaniu czy zabiegu ,porodzie mieć osobę bliską. Mąż spytał spokojnie czy można leczyć nie inwazyjne. Odpowiedział tak prywatnie ziołami lecz trwa bardzo długo i udaliśmy się do O. Bonifikaty oczywiście tam przyjmują lekarze i powinno się mieć wyniki krew, mocz i inne które posiadamy. Po roku się zmniejszył z 7 cm na 5 cm i coraz mniejszy się robi to samo z torbielami czy naroślami. Często zła dieta czy tampony powoduje różne narośla itp....

Gość gość
( udaliśmy się do O. Bonifraci )

Gość gość
ale ja mialam guza ktory rosl caly czas i w kazdej chwili mogl peknac i przy tym odczowalam straszny bol... lekrze mysleli ze to torbiel dopiero jak trafilam ledwo zywa chyba 4raz do szpitala to zrobili markery i skierowali na onkologie do poznania ..(.jak wraznie z krwi juz wczesniej wychodzilo ze jest stan zapalny w organizmie) jednak to zlekcewarzyli i stalo sie jak stalo...a badam sie regularnie ... miesiaczke mialam 21.12.2016... zobaczymy czy w tym miesiacu sie zjawi