Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wszystkich przeciwników WOŚP i Owsiaka

Polecane posty

Gość gość

Jak nie korzystacie z pomocy WOŚP to go bojkotujecie. Wszystkie dzieci z mojej rodziny urodzone w ostatnim czasie mialy badany sluch dzieki sprzetowi zakupionemu przez owsiaka. Lezaly w inkubatorach z serduszkiem. Nawet jesli owsiak bierze czesc kasy dla siebie to normalne wazne ze z czesci pomaga i ta pomoc widac. Jesli daje na Woodstock to tez dobrze bo tam jezdza ludzie ktorzy tez otrzymuja tam pomoc. Przeprowadza sie wyklady, badania itp. Jeśli jesteś przeciwnikiem WOŚP to popatrz w lustro i powiedz głośno: "Jeśli moje dziecko po urodzeniu będzie leżało w inkubatorze z serduszkiem to każe je wyciągnąć i położyć na podłogę!"

Gość gość
lol słaby ten argument z niekorzystania ze sprzętu z naklejonym sercem wośpu :D 🖐️

Gość gość
No a czemu mają korzystać skoro tak go bojkotują???

Gość gość
fajnie że bronisz owsiaka ale po co rozsiewasz nieprawdziwe wiadomosći. rozliczenia finansowe są jasne i klarowne i można je swobodnie znaleźc w internecie. jasno z nich wynika, że ze zbiórki WOŚP nie jest przeznaczona ani jedna złotówka na woodstock. Ludzie! zapoznajcie się najpierw z dowodami, zamiast klepać jezorami coś co kiedyś ktoś rzucił a reszta jak bydło powiela z roku na rok. A Woodstock jest w podziękowaniu dla młodzieży za zbiórkę, zaangażowanie i pomoc w organizacji tego olbrzymiego przedsięwzięcia.

Gość gość
Napisałam o tym woodstocku tylko dlatego że to jeden z argumentów przeciwników Owsiaka. Im nie przemówisz ze to nie kasa z WOŚP więc niech chociaż wiedzą że Woodstock też pomaga a nie tylko psuje młodzież.

Gość gość
ja tam nie czuję potzreby przekonywania ich szkoda czasu ich hejterskie serca i umysły są tak głupiutkie że żadnej argumentacji nie przyjmują szkoda wysiłku

Gość gość
Dlatego ja ich nie chce przekonywac. Jeśli chcą być przeciwnikami proszę bardzo. Niech go nawet bojkotują tylko niech nie są obłudni i niech powiedzą sobie to co wyżej napisałam o inkubatorze z serduszkiem. Wtedy będą prawdziwymi przeciwnikami bez obłudy. Tacy którzy mówią NIE dla Owsiaka a potem korzystaja z jego pomocy to dla mnie śmiecie.

Gość gość nigdy nie dam na wośp
Na owych rozliczeniach wośpu widać że ponad połowa zebranych pieniędzy jest przelewana na konta spółek owsiaka zielony balonik i różowe majtki

Gość gość
No i co z tego że bierze część kasy??? Ta reszta jest wykorzystywana na pomoc. Ty jak zarobisz 2 tyś złoych to też całość wydaj na fundacje jakies i pomoc innym. Czemu częśc bierzesz dla siebie a tylko złotówke dajesz dalej?

Gość gość
Ja nie jestem fanką Owsiaka .Jednakze jeszcze bardziej ( duuuzo bardziej) niecierpie i nietrawie PIS- u.W tym roku,akurat ze srodkow 500+ moja trojka wrzuciła na Orkiestre po 50 zł od głowy!Orkiestra gra!!!!

Gość gość
Wzruszyłam się. Trzeba się raczej zastanowić co PO robiło z kasą. Znacie inny kraj gdzie co roku organizuje się zbiórki na sprzęt medyczny? :D Pieniądze z WOŚP trafiają na lokatę i to za odsetki z niej finansowany jest woodstock. Jeśli nie byłoby WOŚP-u nie byłoby woodstocku.

Gość gość
Aha i 50% to nie jest standardowa część :D

Gość gość
gość dziś Nie znasz się, to ryja zamknij. Akurat przepisy podatkowe dotyczące fundacji w Polsce są zwykłą kpiną z uczciwości. Tylko te fundacje, które istnieją dla kieszeni swoich prezesów, są krystalicznie czyste księgowo. Każda normalna fundacja, ma w swoich papierach coś, co PRZYGŁUP może wziąć za złodziejstwo i sprzeniewierzenie zebranych środków. Niestety, ale aby w Polsce pomagać innym, trzeba kombinować, jak szkodliwe przepisy obejść. Podam prosty przykład. Zgodnie z prawem, jedzenie po dacie przydatności do spożycia, należy zutylizować, a przekazanie go głodnemu jest przestępstwem, karanym wyżej niż kradzież. Respektując te przepisy, nikt nie przekazałby takiego jedzenia potrzebującym. Praktyka jest taka, że większość jedzenia krótko po dacie ważności jest w pełni nadająca się do spożycia. Część firm, takie jedzenie (bardzo często słodycze, a nawet herbaty) przekazuje zaufanym fundacjom, a te również popełniają potworne przestępstwo, częstując pensjonariuszy domu opieki, czekoladą, której termin skończył się tydzień wcześniej. Bardzo podobnie wygląda sytuacja z wieloma innymi "pomocami" od firm, z których te fundacje korzystają np. transport.

Gość gość
15:02 nie ośmieszaj się ;)

Gość gość
Autorko to ty nierobie niekorzystaj ze sprzętu zakupionego przeze mnie z NFZ i Caritasu (ten, który nie wygląda jak szafka dziecka oblepiona naklejkami). 🖐️

Gość gość
Owsiak tylko przejął część obowiązku państwa, nie podniecajcie się tak.

Gość gość
Teraz sobie popatrzcie - rząd daje Wam kasę 500+, część z Was wrzuca to na WOŚP. A skąd kasa 500+? NO TO PRZECIEŻ PIENIĄDZE PODATNIKÓW. Czyli sami sobie wszystko finansujemy, finasujemy urzędników i Owsiaka też i się jeszcze cieszymy. :( Zamiast bez niczyjej pomocy samemu sobie opłacać leczenie.

Gość gość
gość dziś Bydło potrafi śmiać się ze wszystkiego :(. x Ja wiem o czym piszę, bo regularnie przewożę niezbędne rzeczy dla pewnej fundacji (za darmo), popełniając tym straszne przestępstwo księgowe i kilka innych przy okazji.

Gość gość
gość dziś Kolega wykonał w tej fundacji remont i również popełnił straszne przestępstwa, mimo, że uczciwie swoim pracownikom, za te roboty zapłacił.

Gość gość
aautorze tematu - a teraz weź rozbieg i pierdyknij się o ścianę, bo tak piedolisz że uszy bolą - p.s, nie pójdę leżećdo inkubatora, wole podłoge :d

Gość gość
Wierzymy, że jak większość alkoholików często na podłodze leżysz i regularnie łbem w ścianę walisz :P.

Gość gość
Debil z PiS-u nawet ps. nie potrafi poprawnie napisać. Da dużo tego walenia głową z rozbiegu.

Gość gość
Nie pijam alkoholu, więc pudło, ale tez nie będe więcej wspierać złodzieja, krętacza i oszusta. Poczytaj o jego wyrokach sądowych dotyczących barku faktur, rozliczeń i wyprowadzania pieniędzy do swoich trzech prywatnych firm.

Gość gość
gość dziś W odróżnieniu od ciebie, potrafię czytać ZE ZROZUMIENIEM, a nie tylko wypociny Gazety Polskiej powtarzać. Przypominam więc wszystkim OSZUSTOM, że ŻADEN SĄD NIGDY NIE SKAZAŁ Owsiaka za żadne malwersacje, kradzieże itp. sprawy. To tylko kolejne kłamstwa waszych PiS-owskich mediów. x Ciągle zakłamujecie historię i teraźniejszość. Nawet wczoraj TVKurska przeprowadziła wywiad z politykiem i wyemitowała go na antenie regionalnej i ogólnopolskiej. Tyle, że na antenie regionalnej, polityk dumnie nosił na kurtce serduszko WOŚP, a na antenie ogólnopolskiej to serduszko zostało "zamazane".

Gość gość
15.54- pisowskie gnidy i tak tego niezrozumieją.

Gość gość
Kurski już to sprostował. "to zapewne robota Belzebuba" :D :D :D

Gość gość
Może zamiast wyręczać Rząd i sponsorować starego cwaniaka ( w 2009 owsiak zabrał prawie 50% dla siebie ) za rok zrobimy coś naprawdę dobrego. Za 50 milionów moglibyśmy pomóc wielu ludziom. Pomyślcie ile operacji, kuracji moglibyśmy sfinansować. To byłaby prawdziwa Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy :)

Gość gość
gość dziś Belzebub to pewnie opanował pisiora w sutannie ze Strzelec Opolskich, który podczas nabożeństwa, obrażał i pomawiał WOŚP.

Gość gość
Owsikowi mówimy NIE :D

Gość gość
gość dziś Znowu ŁŻESZ wg dobrych zasad PiS-u, Hitlera i Stalina. x Pewnie znowu mamy zrzucić się na kolejną Świątynię Opatrzności.