Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boleglowy

Ciągłe bóle głowy i złe samopoczucie

Polecane posty

Gość boleglowy

Mam problem w postaci codziennych ciągłych bólów głowy. Dosłownie ciągle czuje się słaby, głowa czasem jakby kłuje, ale najczęściej jest po prostu taka ciężka, jakby coś było w niej w środku. Ból nie jest jakiś straszny, ale czuje to ciągle, więc jest to bardzo uciążliwe. Dodam że mam przez ostatnie miesiące dość kiepski tryb życia - nie pracuje, nie uczę się, nie uprawiam sportu, siedzę dużo w domu przy komputerze, czasem tylko wyjdę się przejść do dziadków. Nie mam zbytnio znajomych, z nikim się nie spotykam, tylko przez sieć. Miałem ostatnio też trochę problemów rodzinnych, bardzo się zdołowałem przez to, jestem ciągle smutny. Miałem robione wyniki z krwi i konsultacje u kardiologa (z EKG), wszystko wyszło dobrze. No i ponadto strasznie się wszystkim przejmuje, wręcz wmawiam sobie choroby i ciągle myślę o tym, że może być mi coś poważnego. Wszyscy wokół mówią mi, że to depresja, czy to możliwe abym przez nią ciągle się tak źle czuł? Jeśli to istotne to powiem że jestem mężczyzną i mam 21 lat. Proszę o jakąś radę, nie wiem już co robić :(

Gość gość
Bardzo możliwe depresja często ma podłoże psychosomatyczne tj ból ,niejedzenie,zbyt długie spanie,bezsennośc. Objawem manii (jeden z objawów depresji) jest natomiast rozmyślne chorowanie zmyślanie chorób . zgłoś się do lekarza leki i terapia naprawdę przynoszą skutki :)

Glowa to moze bolec od tego siedzenia w domu, jeszcze przed komputerem..jak tak zrobie przez dzien dwa to tez mnie boli głowa. Wyjdz na spacer, dotlen sie... a jak juz w domu siedzisz to otwieraj czesto okno..teraz tym bardziej jestes narazony na bol glowy siedzac w domu bo grzejniki ciepłe. Co do depresji to od jak dawna prowadzisz taki tryb zycia? Wczesniej bylo inaczej? spotykales sie z kolegami? musisz sie czyms zająć.. jak bedziesz siedziec ciagle przed komputerem i czytac dr google to sobie bedziesz wkrecac te choroby.

Gość boleglowy
Dzięki, z głową ciągle jest nie tak, poza tym ostatnio czuje też takie jakby mdłości - niby nie ostro mdli, nic się nie dzieje, ale coś jest nie tak - uczucie porównywalne do tego jakbym przejadł się słodyczy, wtedy też trochę mdli, ale nic mi się nigdy nie działo. Jeść niby jem, może trochę mniej, ale nie mam jakieś takiej chęci i ochoty. Śpię faktycznie zbyt długo, często nie mam ochoty podnosić się z łóżka na myśl o kolejnym dniu z bólami. Na bezsenność nie cierpię, gdy wieczorem się położę to czasem tylko dłuższy czas nie mogę zasnąć bo rozmyślam o wszystkim, ale ogólnie jest okej w tej kwestii. Co do zmyślania chorób to jest tak, że gdy coś się dzieje zaczynam to od razu wyolbrzymiać i to masakrycznie. Np. zrobi mi się gorąco (pewnie ze stresu) a ja już wmawiam sobie że to może być jakaś choroba. Zaboli brzuch i podobnie. Zaboli w głowie to zastanawiam się czy to nie jest jakiś guz. Straszne to jest, głównie przez to wymyślanie sobie chorób i to że ciągle boli głowa strasznie się dołuje, nie widzę nadziei na to, że w końcu będzie dobrze bo nic nie ustępuje. Co do depresji to jak mniemam na to dostanę jakieś leki? Jak to z nimi jest, są bezpieczne? Bo ja znając swoją naturę zaraz będę sobie wmawiał, że to nie wiadomo jaki psychotrop i mogę się po nim dziwnie czuć, mieć dziwne myśli albo w ogóle nie panować nad sobą. Moje myśli to tylko mity czy coś takiego faktycznie może być? Ogólne gorsze samopoczucie to nie problem bo już teraz takie jest...

Gość boleglowy
@Essence13 wychodzę praktycznie codziennie do wspomnianych dziadków, mam tam z 20 minut drogi. Taki tryb życia prowadzę od kilku miesięcy, w zeszłym roku w maju skończyłem szkołę i teraz mam zamiar ciągle szukać pracy, ale w zasadzie nie znalazłem niczego co by mnie interesowało, mieszkam w małym mieście i ciężko z ofertami w moim zawodzie. Kiedyś codziennie więc byłem w szkole, było inaczej. Z kolegami specjalnie poza szkołą nie spotykałem się nigdy, jestem chyba osobą bardziej samotną, nie czuje potrzeby bycia ciągle w towarzystwie. Na jakiś imprezach, w klubach itp to w ogóle się nie widzę. A zajęcie w zasadzie mam w domu, pracuję na komputerze, ale to nie za bardzo działa. To znaczy siedząc w domu przy komputerze i starając skupić się na swojej pracy, swoich pomysłach, realizacjach itp dalej myślę o chorobach i problemach.

Gość gość
A ile pijesz płynów? To mogą być oznaki odwodnienia

Gość boleglowy
Hmm, płynów piję dość mało, rano zawsze kubek herbaty, do obiadu kubek kompotu/soku, wieczorem przeważnie też jakąś herbatę. W międzyczasie czasem też wezmę jakiegoś łyka, ale ogólnie mało. Kiedyś slyszałem, że osoba dorosła powinna pić dziennie 2 litry płynów, jeśli to prawda to tyle na pewno nie piję.

Pracuje na oddziale psychiatrycznym... bardziej mi to wygląda na nerwice lękową... ktorej bardzo czesto towarzyszy bol głowy. Nierzadko prowadzi ona do depresji. Radzę udać sie do psychiatry, nie odbieraj tego, że jest z Tobą źle... po prostu czasem jest tak ze czlowiek nie jest w stanie sobie z czyms poradzic sam i potrzebuje pomocy... najwazniejsza jest diagnoza... Leczyc to mozna nie tylko lekami, ale takze poprzez psychoterapie.. musisz cos zmienic w swoim zyciu, odszukac cel... dobrze jest sie otaczac ludzmi pozytywnie nastawionymi do życia. Jesli nie bedziesz miec zajecia to bedziesz siedziec w domu i się zadręczać. Najwazniejsze udac sie do psychiatry, sam sobie z tym nie poradzisz.

Gość boleglowy
@Essence13 cóż, ja i tak odbieram ciągłe problemy jako właśnie to że jest ze mną źle i nie wiadomo jak to wyleczyć (a w gorszych momentach zdołowania to już w ogóle że nie wiadomo co się dzieje i że nigdy z tego nie wyjdę). Wiem że to fatalne myślenie, ale po prostu nie mogę się od tego opędzić, samo "się myśli". I mam właśnie tak jak piszesz, nie radzę sobie i czuje to, ale też nie wiem jak uzyskać właściwą pomoc. Jestem nieco zagubiony w życiu, nie mam pracy, w domu rodzinnym trochę problemów (stąd z otaczaniem się pozytywnymi ludźmi jest problem). Cel i pasję mam, tworzę strony internetowe, wręcz to kocham i robię to w domu, nie siedzę i nie patrzę w sufit. Jest to moje zajęcie które zawsze sprawiało mi przyjemność, ale ostatnio jest różnie, czasem po prostu mi się nie chce. Niby mam cel i się tym zajmuję, ale jakoś mnie on nie cieszy, nawet gdy tworzę te strony to i tak myślę o tych złych rzeczach, i tak odczuwam głowę. Ech, mało wyjść z domu, przyjaciół obok siebie brak i myślę, że to wszystko skumulowało się w to co teraz mam... Jeszcze najbardziej mnie martwi to, że ja ciągle czuje to dziwne uczucie w głowie. Nawet nie wiem czy nazywać to bólem. Jest tak po prostu dziwnie, jakby była ciężka, zamyślona, wyłączona. Powiedz mi jeśli możesz czy możliwe jest, aby depresja lub nerwica (nie za bardzo znam różnice między tymi dwoma) powodowała taki ciągły objaw? Gdyby to się zdarzało co jakiś czas to jeszcze jakoś byłoby lepiej, wiedziałbym po prostu że to się dzieje w określonych sytuacjach. A gdy to jest ciągle to nawet ciężko się optymistycznie nastawić... Dziękuję za rady.

nerwica/depresja może dawac bardzo wiele objawow ... w tym bol glowy, poczucie rozbicia. A to, ze ciagle o czyms myslisz i nie mozesz przestac nazwalabym natręctwami - one Tobą zawładneły i caly czas sie zadręczasz takim mysleniem, nie mozesz przestac. Poszukaj w internecie jakąś Poradnie Zdrowia Psychicznego najblizej miejsca zamieszkania, popros o wyznaczenie terminu wizyty u psychiatry ( nie potrzebujesz skierowania). Na pierwszą wizyte zabierz ze sobą wyniki ostatnich badan( z krwi, EKG - co tylko masz). Na prawdę to od Ciebie wiele zależy... nie ma sie co tak dluzej katowac, nie poradzisz sobie z tym bo sie zadręczasz. Idz do specjalisty on Ci pomoze, a do psychiatry to ludzie z roznymi problemami w zyciu przychodza...

Gość gość
Wyczyść jelita, wątrobę, i będziesz jak nowy.

Gość gość
To efekt przedawkowania internetu ,wiem brzmi dziwnie ale sama to przerabiam ,też mnie mdli ja za długo siedze i boli mnie głowa.Wzrok ciagle wytężony,oczy i głowa mają ze sobą mnostwo wspolnego .Pozatym promieniowanie i fale wf.Już od dawna dowiedziono to na przykładzie pszczół.np.Zrob sobie przerwecod netu..zobaczysz że przrjdzie.

Gość gość
pij wodę oraz owocowe i ziołowe herbaty, ale nawet sama woda wiele zdziała, siedzisz przy grzejących kaloryferach cały dzień w domu - jeteś na maxa odwodniony postaw przy kompie kubek z wodą - pij i ciągle go uzupełniaj co najmniej 2 litry wody przy normalnych warunkach, a w sezonie grzewczym więcej

Gość gość
weź magnez minimum 300mg,przejdzie jak ręką odjął,miałem to samo

Gość Goret
A byłeś z tym u lekarza? Jeśli chodzi o głowę warto sprawdzić podłoże jej bólu poprzez konsultacje z neurologiem oraz badanie rezonansem. Ja tak rok chodziłem z bolącą głową bo mi to nie dokuczało w żaden sposób aż w końcu wszystko się nasiliło, pulsowała mi cała głowa, miałem zawroty :/ Od razu poszedłem do neurologa w rex medica sport i w ciągu dwóch dni miałem zrobione wszystkie badania w tym MR i postawioną diagnozę : napięciowe bóle głowy wywołane małą ilością snu oraz paleniem papierosów. Leczenie farmakologiczne oraz akupunktura pomogły mi w pozbyciu się problemu.

Ja miałam bóle do tego stopnia,że nie potrafiłam normalnie chodzić, leżałam w łóżku, wszystko musiało byc zaciemnione. Leki pomagały tylko na chwilę, potem poznałam kwas tolfenamowy - https://portal.abczdrowie.pl/kwas-tolfenamowy-jakie-ma-wlasciwosci Mogę go polecić każdemu kto cierpi na migrenowe bóle i nic na niego nie działa...

Gość gość
Mogą to być także objawy alergii. Ja na Twoim miejscu przeprowadziłabym badania. Jeśli jesteś z Krakowa możesz udać się do pracowni www.alergomed.com.pl.

Gość Annkkaata
Przyczyn bólu głowy może być dużo, może to stres, a może migrena. Najlepiej będzie jak pójdziesz do specjalisty który oceni sytuację i skutecznie pomoże, tylko nie ma co czekać i trzeba działać, ja ze swojej strony polecam moje miejsce gdzie się leczę AthleticoMed w Bydgoszczy, po wizytach u różnych lekarzy, zielarzy itp. traiłam tam i w końcu udało się i leczę się w taki sposób że zwalczyłam ból.

Gość gselcia
Ja miałam takie bóle z powodu niedotlenienia. Kiedy zaczęłam pić więcej wody i pić łyżkę Biovitalu z żelazem i wit. B dziennie to poprawiło mi się zdecydowanie. Krążenie się poprawiło, komórki są lepiej dotlenione i minęło to uczucie "otumanienia" . Muszę dodać, że też bardzo często wietrzę mieszkanie, cały czas muszę mieć dopływ świeżego powietrza, wtedy mi się lepiej myśli

Gość gość
Ja na Twoim miejscu udałabym się do neurologa. Mogę polecić świetnego specjalistę z tego gabinetu http://neurologprzygodzice.pl - warto zasięgnąć profesjonalnej opinii!

Gość Kingullad
Też polecam wizytę u nerologa - doktor Nowaczewska, świetny specjalista. Ma dobry kontakt z pacjentem, potrafi słuchać i wyciagać odpowiednie wnioski, diagnoza trafna, a leczenie przynosi efekty

Gość Szczeslioszka
Ja zmagałam się z przewlekłym bólem głowy aż do momentu kiedy okazało sie że to zakwaszeie organizmu. Stosowałam Prodeacid od Duolife https://prodeacid.pl/wiedza-o-zakwaszeniu i pomogło :)

Gość agah781
Warto w takim przypadku odwiedzić Klinikę Psychomedic, w której przyjmuje wielu świetnych specjalistów. Uważam, że w pierwszej kolejności powinnyśmy wybrać się do neurologa. Rejestracja jest online oraz pod nr tel 22 253 88 88.

Gość szumankaa
Na bóle głowy polecam... sport! W zdrowym ciele zdrowy duch jak to się mówi, a tak generalnie to oprócz tego ja profilaktycznie stosuję olejki z konopi coś w stylu https://konopieizdrowie.pl/pl/producer/Medihemp-OG/23 nie mam pojęcia czy próbowaliście, ale na mnie działają i przynajmniej mam pewność, że to w 100% naturalny sposób na ból głowy:)

Gość gość
Mi na bóle głowy pomogła tlenoterapia. To też samopoczucie poprawia :) także moim zdaniem warto spróbować. Przy okazji i na skórę fajnie zadziała :) ja chodziłam do Atamedu w Warszawie.

Gość gość
No tak, tlenoterapia pomaga na bóle głowy, migreny itd. I organizm ogólnie się dotlenia:) warto pić też dużo wody, bo może to tez być odwodnienie. Na mnie sesje w komorze hiperbarycznej w ATAmed działają świetnie.